Leiska

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 11/2018

31.5.2019
Leiskasta tuli oululainen.

23.5.2019
Leiska kastroitiin Viipurin Koirien tuella. Viipurin Koirat testautti myös Leiskan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

15.5.2019
Kaikki Leiskalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Leiskalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

22.4.2019
Tarhalle saapuvat ihmiset ovat kovasti Leiskan mieleen ja se säntää aina iloisena vieraita vastaan.

Leiska on sopeutunut tarhalle hyvin ja se on päässyt sekä tarhamatkalaisten että paikallisten vapaaehtoisten toimesta useamman kerran harjoittelemaan hihnakävelyä. Hihnassa Leiska osaakin jo melko tottuneesti kulkea, mutta tietysti kulku on pienen pennun lailla uteliasta säntäilyä ja sinne tänne hajujen perässä loikkimista.

Leiska jakaa saman aitauksen useamman muun pennun kanssa, mutta pienessä aitauksessa päivästä toiseen kököttäminen vailla tekemistä on kovin turhauttavaa. Energiaa ei saa purettua mihinkään ja se purkaantuukin tällä hetkellä vähän muiden asuinkumppaneiden kiusaamisena.

Leiska on reipas poika ja se voisi sopeutua myös vähän vilkkaammallekin asuinalueelle. Koirakaveri ei ole pakollinen, mutta hyvähermoinen tyttökaveri voisi olla Leiskasta kiva juttu. Toivottavasti joku huomaisi kivan ja ihmisrakkaan Leiska, sillä tarhalla Leiskaa ei odota onnellinen tulevaisuus.

Viipurin koirat - Leiska 15.4.2019

3.3.2019
Leiska on ystävällinen ja reipas pentu, joka löydettiin yksinään ulkoa. Leiskaa ei kukaan ikävöinyt, joten nyt sille etsitään kunnollista kotia Suomesta.

Alkuvuodesta eräs mies toi Leiskan Irinan tarhalle. Kertomansa mukaan mies oli ollut oman koiransa kanssa metsässä kävelyllä ja koira oli löytänyt Leiskan yksinäisenä sieltä haahuilemasta. Mies otti Leiskan mukaan kotiinsa ja perhe yritti löytää Leiskan mahdollisen omistajan jakamalla ilmoituksen siitä nettiin. Ilmoitusta jaettiin useammalla eri sivustolla, mutta kukaan ei vastannut siihen. Perheellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuoda pikkuinen Leiska lopulta tarhalle. 

Leiska vaikuttaa ihmisrakkaalta, reippaalta ja mukavalta pennulta. Se on tähän asti elellyt muiden pikkukoirien ja pentujen kanssa ja vaikuttaa tulevan niiden kanssa hyvin toimeen. Tarhavieraita Leiska ei säiky vaan iloisesti pieni häntä alkaa vipattaa, kun käsi kurkottaa kohti silitysaikeissa. Leiskalla on lyhyt karva, mutta onneksi se saa elää aitauksessa missä on lämmin sisätila. Mustakuonoinen Leiska pääsee myös aina välillä paikallisten vapaaehtoisten kanssa lyhyille hihnakävelyille. 

Leiskan menneisyydestä ei ole tarkempia tietoja. Leiska vaikuttaa kuitenkin niin reippaalta ja sosiaaliselta pennulta, että se voisi soveltua monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Erilaisia kotikoirantaitoja, kuten sisäsiisteyttä ja yksin olemista täytyy lähteä opettelemaan alkeista, mutta niinhän se on aina tarhakoirien kanssa. Leiska etsii siis pitkäjänteistä ja sitoutunutta kotia, joka jaksaa harjoitella sen kanssa uusia asioita ja jolla riittää aikaa pennun kanssa touhuamiseen ja liikkumiseen. Leiskasta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika - ja komea sellainen, se on selvä!

Viipurin koirat - Leiska 5.3.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.