Repka

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019

26.9.2019
Repka sai kodin Helsingistä.

10.9.2019
Kaikki Repkalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Yhdistys testautti myös Repkan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Repkalta testattiin anaplasmoosi, ehrlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

23.8.2019
Kaunis Repka hylättiin lahjapaketissa Olgan portin taakse. Nyt siitä on kasvanut reipas ja sosiaalinen tyttö, joka haluaisi jo löytää oman kodin.

Repka oli juuri ja juuri luovutusiässä, kun Olgan portin taakse jätettiin outo paketti. Tai eihän se sinänsä outoa ollut, Olga kun on joutunut tottumaan siihen, että pentuja hylätään hänen porttinsa taakse. Mutta tämä paketti on oikein hienossa lahjapaperissa, ja sisältä löytyi silti tuttu yllätys - hylätty koiranpentu. Olga korjasi pennun talteen ja otti sen luokseen kasvamaan.

Repka kasvoi marsunkokoisesta kääröstä sirpakaksi pennuksi Olgalla kotona. Nyt kun se on jo isompi, on se siirtynyt muiden pentujen joukkoon ulkotarhaan asumaan. Siellä Repka touhuaa vauhdikkaasti pentukavereidensa kanssa, mutta kaikkein eniten se silti nauttii ihmisten seurasta.

Kun aitaukseen astuu ja parikymmentä pentua pyörii jaloissa, ei kauniin valkoista Repkaa voi silti olla huomaamatta. Repka ottaa mielellään osansa huomiosta ja se todellakin nauttii, kun pääsee syliin siliteltäväksi ilman kilpailua muiden pentujen kanssa. Repka nuuskii kasvoja, nuolaisee välillä poskea ja sitten se melkein nukahtaa, kun saa vain olla ja nauttia ihmisen läheisyydestä.

Repkasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Sen ulkonäkö antaisi viitteitä siitä, että siinä voisi virrata husky- tai laikatyyppisten koirien verta. Se tarkoittaa, että Repkasta tulisi aktiivinen ja tekemistä tarvitseva koira, joka voi herkästi laittaa kotona hyrskynmyrskyn, jos elämä käy liian tylsäksi.

Koska Repka on kasvanut tarhalla aivan pikkupennusta asti, etsimme sille ensisijassa kotia, jossa sillä olisi koirakaveri odottamassa. Ihanteellista olisi, että koti olisi omakotitalo, jossa olisi myös oma piha, jossa purkaa energiaa ja päivystää halutessa ympäristön tapahtumia. Kannattaa myös huomioida, että Repkalla voi olla vetoa riistaeläinten perään sen verran paljon, että sitä ei voi koskaan pitää aitaamattomalla alueella vapaana. Pentuna Repka on tottunut kissoihin, mutta jos tulevassa kodissa on kissa, tulee kuitenkin valmistautua Repkan rauhalliseen totuttamiseen kissojen kanssa elämiseen.

Vaikka Repka on asunut Olgalla sisällä, ei sillä silti ole juuri mitään käsitystä kotikoirilta vaadittavista taidoista. Se ei ole ollut koskaan hihnassa, eikä se ole koskaan jäänyt kotiin ilman lukuisia koira- ja kissakavereita. Myöskään sisäsiisteyttä sille ei ole erikseen opetettu. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että Repkalle opetaan koirakansalaisen aakkoset alusta alkaen, jotta yhteiselämästä muodostuisi tasapainoista ja mukavaa kaikille.

Viipurin koirat - Repka 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.