Kiana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 9/2017

21.10.2019
Kiana sai kodin Vantaalta.

25.6.2019
Viipurin Koirat testautti Kianan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Kianalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Kianalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihodirafilarioosi (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

4.9.2018
Kaunis Kiana on eloisa ja ihmisrakas tyttö, jolla on kokemusta myös koiratarhan ulkopuolisesta elämästä.

Kiana saapui tarhalle siskonsa kanssa hiukan yli puolivuotiaana ja se on siis nähnyt muutakin maailmaa kuin verkkoaidat ympärillään. Kiana on päässyt jokusen kerran venäläisten vapaaehtoisten kanssa hihnalenkille, joten tämäkään taito ei ole sille ihan vieras. Tarhalle joutumisesta aiheutunut alkujärkytys on kaikonnut ja Kiana on valmis hyppäämään kenen tahansa ihmisen syliin, joka aitaukseen saapuu. Kiana vaikuttaakin sen verran reippaalta tytöltä, että sen voisi kuvitella sopivan monelaiseen perheeseen. Kooltaan Kiana on varsin sutjakka, melko siro ja painoa sillä on arviolta 17 kiloa.

Viipurin koirat - Kiana 30.8.2018

18.4.2018
Ystävällinen Kiana on tuntemattomasta syystä päätynyt tarhalle ja pistää nyt kaiken toivonsa peliin, että elämä yllättäisi vielä iloisesti oman kodin muodossa.

Kaila ja Kiana saapuivat keväällä samoihin aikoihin Irinan tarhalle. Tyttöjen menneisyydestä ei ole tietoa, mutta samannäköiset ja -oloiset neidit saattavat olla siskoksia. Ihmiset eivät ole mitään ihan vieraita mörköjä näille tytöille, mutta uusien ihmisten kohtaaminen on kuitenkin hiukan jännittävää ja molemmat sipsuttavat vähän väliä kopin suojiin keräämään rohkeutta pyyhältäen sitten hännät heiluen takaisin luokse.

Ensikohtaamisella Kiana on tytöistä reippaammalla mielellä. Sen häntä heiluu innoissaan edestakaisin samalla kun pienet tassut yrittävät kavuta lähelle ihmistä. Kostea kuono tulee varovaisesti nuuhkimaan kasvoja eikä ystävällinen Kiana voi mitenkään olla antamatta paria pusua. Lyhyen rapsuttelutuokion jälkeen Kiana taitaa huomata, etteivät vieraat ihmiset niin jännittäviä olekaan ja tyttö askeltaa koko ajan reippaammin hakemaan huomiota. Kiana ei selvästikään ole kovin tottunut sylittelyyn ja sekös tyttöä jännittää. Lumoavat otokset jäävät tällä erää ottamatta, sillä pieni jännittäjä näyttää siltä kuin taivas olisi näillä näppäimillä romahtamassa niskaan ja pelottava musta kapistuskin vain tuijottaa.

Kianasta saa kiltin, ihmisrakkaan ja herttaisen tytön kuvan. Vaikka jännitystä on vielä ilmassa, uteliaisuuden valtava määrä taitaa viedä lopulta voiton. Uusi ja pelottava tarhaympäristö voi pistää myös pään pyörälle ja ajan kuluessa Kiana varmasti vastaanottaa vieraat entistä reippaammin. Kotikoiran elämästä ja arkitaidoista Kiana ei tiedä mitään, joten se etsii vain sellaista omistajaa, joka haluaa auttaa sitä sopeutumisessa ja uusien asioiden harjoittelussa. Reipas koirakaveri näyttämässä mallia voisi olla Kianasta kiva juttu. 

Kiana on vielä nuori koira, jolla on koko elämä edessään. Voisipa Kiana olla yksi niistä muutamista onnekkaista, jotka saavat matkata Suomeen omiin koteihin kohti parempaa, onnellista koiranelämää. Kodittomia koiria on tarha pullollaan, ja vaikka Kiana tuppaakin olemaan ulkonäöllisesti vähän harmaavarpunen, toivoo se silti että kultaisella luonteella matkalippu omaan kotiin heltiäisi.

Viipurin koirat - Kaila ja Kiana 2.4.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.