Strelka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2018

2.1.2018
Strelka sai kodin Helsingistä.

15.11.2018
Strelka sai hoitopaikan Helsingistä. Lisätietoja Strelkasta tulee pian.

26.10.2018
Strelka osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

18.10.2018
Strelkalle tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

3.9.2018
Ihmisrakas ja ihana Strelka-pentu päätyi vastikään tarhalle. Strelka saapui tarhalle yhdessä siskonsa Belkan kanssa.

Siskokset, Belka ja Strelka, päätyivät tarhalle kodista. Eräs viipurilainen nainen oli ottanut kodittomat pikkupennut suojiinsa ja yrittänyt löytää niille koteja. Kun pennut kasvoivat eikä koteja löytynyt, toimitti hän noin 5 kuukauden ikään ehtineet siskokset Irinan koiratarhalle.

Tarhalle joutuminen oli ihmisrakkaille ja kotioloihin tottuneille tytöille kova järkytys, ja alkuun tytöt kököttivät tiiviisti aitauksen nurkassa toisiinsa painautuneina. Pikkuhiljaa pelko ja järkytys ovat kuitenkin väistyneet ja pienen pennun suuri uteliaisuus on tullut tilalle. Vaikka sisko on edelleenkin se tärkein asia ympärillä, leikkivät tytöt iloisesti muiden kanssa ja niiden pienet sydämet pakahtuvat onnesta ihmisten saapuessa tarhalle. Strelka vaikuttaa sosiaaliselta, reippaalta ja ihanalta pennulta, jonka ei ole onneksi tarvinnut varttua tarhaoloissa. Voisikin olettaa, että vähän muutakin maailmaa on päästy näkemään ja kokemaan. 

Olisi pienen tytön onni, jos sille löytyisi pian ikioma koti ja tarhakokemus jäisi lyhyeksi. Vaikka Strelka on saanut asua kodissa, emme voi tietää minkälaisia kotikoiran taitoja sille on opetettu - tai ehkä todennäköisemmin jätetty opettamatta. Tulevan kodin onkin hyvä varautua harjoittelemaan kotikoiran elämän aakkosia alkeista lähtien, kuten mm. sisäsiisteyttä ja yksin olemista. Strelkalla on kovin lyhyt karva eikä tyttö halua jäädä värjöttelemään syksyn sateisiin, talven pakkasista puhumattakaan. Joten missä lienetkään koti, täällä olisi pieni tyttö ihan valmiina jo matkalaukkujen kanssa!

Viipurin koirat - Strelka 30.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.