Millie

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 23 kg)
Syntymäaika: 5/2018

4.10.2019
Millie sai kodin Petäjävedeltä.

23.4.2019
Yksivuotias Millie, nykyiseltä nimeltään Aawa on sympaattinen ja kiltti tyttö, joka etsii uuttaa kotia rauhalliselta alueelta.

Kaunis tummasilmäinen Aawa on asunut seitsemän kuukautta kerrostalossa ainoana koirana. Sisätiloissa Aawa on melko rauhallinen, mutta saa toki välillä riemukkaita hepuleita. Parasta Aawan mielestä on maharapsuttelut, joista Aawa nauttii tavattoman paljon. Aawa painaa silmät kiinni ja painautuu aivan kiinni kylkeen. Voisiko olla enää suloisempaa näkyä! Aawa on myös fiksu ja oppivainen. Uuden tempun Aawa oppii nopeasti muutamalla toistolla. Aawa motivoituu helposti ruoalla, joten temppujen opettaminen sisätiloissa on Aawan kanssa kivaa aktivointia. Yksinolot sujuvat myös Aawalta mainiosti, eikä Aawa juurikaan hauku. Aawalle on teetetty dna-testi, joka kertoi rotuperimässä olevan mm. saksanpaimenkoiraa, valkoista paimenkoiraa sekä rottaterieriä.

Viime aikoina Aawan seuraan on liittynyt kissakaveri, josta Aawa tykkää kovasti. Myös kaikkien koirien kanssa Aawa on tullut erinomaisesti juttuun. Aawa on muille koirille helposti alistuva, eikä koskaan haastaa riitaa. Jännittävässä kohtaamisessa Aawa usein kiepsahtaa pentumaisesti selälleen makaamaan. Koirapuistossa Aawa tykkää leikkiä koirien kanssa ja käy myös reippaasti tervehtimässä ihmisiä.

Aawan leikkisä, iloinen ja utelias puoli ei valitettavasti tällä hetkellä pääse esiin muualla kuin kotioloissa. Aawa kärsii voimakkaasta ääniarkuudesta sekä kaupungin ärsyketulvan aiheuttamasta pelosta, jonka vuoksi lenkkeily kaupunkialueella ei onnistu muulloin, kuin myöhäisinä ilta-aikoina. Toivoisimmekin, että Aawalle löytyisi koti rauhalliselta alueelta esimerkiksi omakotitalosta. Aawasta tuskin koskaan tulee reippainta mahdollista koiraa, mutta Aawan vierailut maaseudulle ovat osoittaneet, että ääniarkuusongelmat ja muut pelot ovat siellä helpottaneet ja Aawa on pystynyt nauttimaan ulkoilusta. Reipas koirakaveri uudessa kodissa voisi olla Aawalle kiva juttu ja auttaa jännittäviin tilanteisiin tutustumisessa. Kaikista tärkeintä Aawan kohdalla olisi kuitenkin löytää ihminen, joka ymmärtää aran koiran sielunelämää ja jolla olisi kärsivällisyyttä edetä pelottavissa tilanteissa rauhallisesti ilman pakottamista. Uskomme, että oikeassa ympäristössä Aawasta voi kuoriutua nuori ja elämästä nauttiva neitokainen. Toivottavasti ihanalle Aawalle tarjoutuu mahdollisuus pelottomaan elämään.

Viipurin koirat - Millie nyk. Aawa 4/2019

28.9.2018
Millie sai kodin Helsingistä.

13.9.2018
Millien kaikki tautitestit eli sydänmato-, borrelia-, babesia-, anaplasma-, erlichia- ja leishmaniatestit olivat puhtaat. Millien verinäytteestä ei myöskään löytynyt mikrofilarioita. 

Viipurin koirat - Millie 11.8.2018

11.7.2018
Millie on söpö kuin pieni pesukarhun poikanen! Lisäksi se on reipas ja kovin ihmisrakas tyttö.

Millie ja sen sisarukset Mikke ja Miida päätyivät Olgan tarhalle hyvin pieninä pentuina. Olgan on hoitanut niitä kaikella taidollaan ja nyt sisarukset ovat jo varttuneet siihen ikään, että pikkuhiljaa muuttoa uuteen kotiin voi alkaa miettiä. Ensin pitää kuitenkin odottaa, että ne on rokotettu toiseenkin kertaan ja rokotusten varoaika on ohitettu.

Millie tepsuttaa kohti niin kovaa kuin vain pienillä tassuillaan pääsee, kun se näkee, että ihania uusia vieraita on tulossa tarhalle. Se ei aikaile tai tuumiskele, vaan haluaa syliin saamaan silityksiä ja huomiota. Ja kuka voisi tätä söpöläistä vastustaa! Varmaa onkin, että Millie kiertää sylistä syliin niin kauan kuin vierailijoita tarhalla riittää.

Millie tulee hyvin mutkattomasti toimeen myös toisten pentujen kanssa. Erilaiset painileikit ovat kovasti sen mieleen ja mikä pienelle pennulle sen parempaa puuhaa onkaan. Millie vaikuttaa kerrassaan mainiolta tytöltä sosiaalisuuden suhteen!

Millie vaikuttaa hyvin avoimelta pennulta. Sen voisi uskoa sopeutuvan hyvin niin maalle kuin kaupunkiinkin. Koirakaveri on aina plussaa, mutta reippaana pentuna Millie voisi oppia olemaan myös perheen ainoana nelijalkaisena (tai ainakin koirana). Tärkeintä on, että uusi omistaja ymmärtää tarhalla kasvaneen pennun kapeaksi jäänyttä maailmaa ja osaa totuttaa sitä sen omaan tahtiin niihin asioihin, jotka uudessa ympäristössä voivat sitä jännittää. Milliestä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö.

Viipurin koirat - Millie 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.