Loimu

Sukupuoli: narttu
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2017

3.1.2019
Kettutyttö Loimu sai kodin Lahdesta.

16.12.2018
Loimu osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Loimulle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Lisäksi sen verinäyte tutkittiin babesian varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

29.8.2018
Suloinen kettutyttö Loimu on varttunut aikuiseksi. Loimu on ystävällinen ja kiltti neitonen, joka toivoisi vielä palavasti oman kodin löytyvän jostain.

Loimulla on ollut huonoa tuuria, sillä miten on mahdollista ettei pentuna mahdottoman nätti, herttainen ja ihmisrakas Loimu onnistunut löytämään kotia? Niin kuitenkin kävi ja nyt Loimu on asunut Irinan tarhalla jo yli vuoden päivät. Ikää ei vielä ole kertynyt paljon ja Loimu on nyt noin 1,5-vuotias.

Loimu asuu pienessä yksiössä Irinan tarhan perällä jakaen häkin vanhemman ja aremman uroksen kanssa. Yhteiselossa ei näytä olevan ongelmia ja leikkisän Loimun voi monta kertaa nähdä kutsumassa kaveriaan iloiseen painiin. Ihmiset nähdessään Loimu ilahtuu mahdottomasti ja heiluttaa kovasti häntäänsä oven takana. Loimu ei suinpäin ryntää vieraiden syliin vaan haistelee tilannetta uteliaana ensin vähän matkan päästä ennen kuin tulee seurustelemaan. Rapsutukset ja läheisyys ovat kuitenkin Loimun mieleen, tyttö tarvitsee vain vähän aikaa todetakseen vieraat varmasti hyviksi tyypeiksi.

Loimu hyötyisi varmasti reippaasta koirakaverista tulevassa kodissaan, sillä tyttö on kuitenkin varttunut tarhaoloissa pienestä saakka ja paljon maailmaa on jäänyt näkemättä. Loimu vaikuttaa hyvin kiltiltä ja pehmeältä tytöltä, joka haaveilee kovasti ikiomasta kodista ja ihmisestä.

Viipurin koirat - Loimu 16.8.2018

30.5.2017
Loimu-tyttö on suloinen veijari! Upeanvärisen turkin alla asustaa vilkas koiranalku joka odottaa jo pääsyä omaan kotiin.

Irinan tarhalla on tänä keväänä hurja määrä kodittomia pentuja! Toukokuussa tarhan turviin saapui taas uusia tulokkaita, niiden mukana kaunis tyttöpentu Loimu. Se on alkuvuoden pentuja, joka syntyi autiotalon pihapiiriin ja otettiin siskojensa Firan ja Neeran kanssa turvaan Irinan tarhalle. Ihmisiin Loimu suhtautuu iloisen kiinnostuneesti, mikä on aina hyvä merkki. Se kertoo ettei koiranpentu ole saanut osakseen kovin kurjaa kohtelua eikä ole oppinut pelkäämään ihmisiä. Loimu ilahtuukin kovasti tarhalle saapuvista vieraista ja antaa poimia itsensä syliin paijattavaksi ja kuvattavaksi. Tarhan pentupaljoudessa yhdelle koiralle ei riitä kovin paljon aikaa, sillä vierailijoiden on ehdittävä tutustua mahdollisimman moneen koiraan. Loimu ansaitsisikin ehdottomasti oman ihmisen jolla on aikaa paneutua juuri tämän tyttösen hoitoon.

Loimu asuu pienessä piharakennuksessa usean muun pennun laumassa ja näyttää pärjäävän porukassa hyvin, joten se voisi mainiosti muuttaa kotiin jossa asuu jo ennestään poikakoira tai vanhempi narttu. Myös kodin ainoaksi koiraksi reipas Loimu voisi hyvinkin sopeutua, kunhan tekemistä ja ihmisten huomiota riittää. Toisesta korvasta irronnut palanen kertoo että neiti on joskus osallistunut hurjempaankin painiin, tai sitten joku on käynyt sen päälle hiukan kovemmilla otteilla. Onneksi Loimu ei näytä silti arkailevan toisia koiria.

Loimun kauniit valkosukkaiset tassut ovat muuhun koiraan nähden reilua kokoa, joten pennun kasvu on vielä hyvässä vauhdissa. Vaikuttaa siltä että Loimusta kasvaa keskikokoinen, noin 20-30-kiloinen koira. Se tulee tarvitsemaan aikuisena reilusti liikuntaa ja muuta koiramaista tekemistä, kuten päivittäistä haistelukävelyä. Vielä tässä vaiheessa on vaikea arvioida sopiiko Loimu esimerkiksi agilityharrastuksen pariin vai onko se enemmän metsälenkillä viihtyvää sorttia, ja uuden omistajan onkin varauduttava valitsemaan mahdolliset tulevat harrastukset koiran luonteen ja tarpeiden mukaan. Varmaa on että Loimu tulee tarvitsemaan hyvää ruokaa, lämpöisen nukkumapaikan, mukavaa liikuntaa ja positiivista huomiota omalta perheeltään. Loimulla on edessään kokonainen koiranelämä, ja se adoptoidaan ainoastaan kotiin joka ottaa tytön perheenjäseneksi ja sitoutuu huolehtimaan siitä koko koiran elämän ajan, sekä hyvinä että hankalina päivinä.

Viipurin koirat - Loimu 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.