Sylvi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 10 kg)
Syntymäaika: 2015

17.10.2019
Sylvi muutti Helsinkiin.

7.10.2019
Kaikki Sylviltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Sylviltä testattiin anaplasmoosi, ehrlichia, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis. Myös Sylvin rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

16.9.2019
Reipas ja ihmisrakas Sylvi löydettiin kesällä kolmen pentunsa kanssa ulkoa. Pennut löysivät kodit Viipurista, mutta Sylvi jatkoi matkaansa tarhalle.

Sylvin tarinaa ei kukaan tiedä. Se on reipas, kiltti ja luottavainen tyttö, joka on selvästi tottunut ihmisiin ympärillään. Karu todellisuus voi hyvin olla, että Sylvin edellinen omistaja ei enää halunnut tyttöä ja sen pentuja huolehdittavakseen vaan sysäsi ne ulos kodista. Pentujen onneksi ne eivät jääneet kadulle vaan löysivät kodit. Sylvi jatkoi matkaansa Irinan tarhalle ja on sanomattakin selvää, että tyttö kaipaisi kovasti ihmisten luokse ja omaan kotiin. 

Sylvi asustaa pienessä ulkoaitauksessa jakaen sen pentujen ja muutaman aikuisen pikkukoiran kanssa. Sopuisan oloinen Sylvi tulee nätisti juttuun muiden kanssa. Kähinöitä Sylvi välttelee eikä mieluusti ota osaa niihin, jos sellaisia syntyy. Sylvi on päässyt pienelle hihnakävelylle tarhan ulkopuolelle ja vaikuttaisi siltä, ettei kaulapanta ja hihna mitään uusia asioita tälle tytölle ole. Tietysti intoa on, kun niin harvoin pienestä aitauksesta pääsee yhtään mihinkään. Ympärillä tepastelevat muut koirat eivät aiheuta Sylvissä reaktioita suuntaan eikä toiseen. Ihmisistä Sylvi tykkää kovasti ja hakeutuu oikein mielellään rapsuteltavaksi. 

Sylvi vaikuttaa mukavalta ja mutkattomalta tytöltä. Vaikka menneisyydestä ei olekaan tarkempaa tietoa, on Sylvi selvästi tottunut ihmisiin ja nauttii vieraiden seurasta. Ihmisrakkaalle Sylville toivoisikin kovasti kotia, sillä syksyn koleus ja sateet lähestyvät. Reippaan Sylvin voisi kuvitella sopeutuvan monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen, mutta tärkeintä on, että tulevalla omistajalla olisi aikaa ja jaksamista Sylville ja koko sopeutumisprosessille. Sylvi ei välttämättä ole lainkaan hassumpi asuinkumppani, mutta voi olla ettei sillä ole kaikkia kotikoiran hienouksia ja taitoja vielä tassuissaan. Uuden omistajan tulee olla valmis harjoituksiin, jos näyttää siltä ettei Sylvi tiedä mitä tarkoittavat esim. sisäsiisteys tai yksin oleminen. Sylvi on arvioitu n. 4-vuotiaaksi, mutta todellisuudessa se voi aina olla nuorempi tai vanhempi. Sylvillä on jonkin verran hammaskiveä ja suu olisi hyvä käydä putsaamassa kunhan tyttö on ehtinyt hiukan kotiutua. Sylvi on sterilisoitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Sylvi 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.