Queen

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 10/2012

19.3.2019
Queen löysi kodin Nummelasta.

1.1.2019
Ystävällinen ja iloinen Queen eli kotoisammin Tankki on vihdoin valmis etsimään omaa kotia ja omistajaa. Tankki on kotihoidossa Vihdissä.

Tankki pääsi Suomeen kotihoitoon jo kesällä. Sille oli venäläisessä kodissa kertynyt valtava ylimääräinen massa, joten ensitöikseen se laitettiin Suomessa laihdutuskuurille. Kuuri onkin ollut tehokas, sillä paino on pudonnut lähes 20 kiloa! Tankin kuvista muutama on kesältä ja loput nyt, kun laihdutuskuuri on jo purrut.

Valitettavasti paha ylipaino on jättänyt Tankin terveyteen jälkensä. Sen varpaat olivat vääntyneet virheasentoon, eivätkä ne suoristuneet normaaleiksi painon normalisoiduttua. Myös sen lonkissa on sanomista: eläinlääkäri luokitteli ne noin D-lonkiksi.

Tällä hetkellä Tankki voi hyvin eivätkä todetut luustoviat vaivaa sitä. On kuitenkin täysin selvää, että missään tapauksessa Tankkia ei saa enää lihottaa, vaan se tulee pitää solakkana tyttönä. Labbisten kanssa se ei aina ole helppoa, mutta siihen on uuden omistajan silti ehdottomasti sitouduttava. Tankki tulee tarvitsemaan myös sopivasti liikuntaa, jotta lihakset pysyvät kunnossa ja tukevat lonkkia. Himourheilijan koira Tankki ei silti ole tassujensa vuoksi. Tankki etsii kotia ensisijaisesti omakotitalosta, sillä joskus Tankki haukuskelee.

Luonteeltaan Tankki on labbismaisesti täyttä kultaa: se rakastaa kaikkia ihmisiä ja tulee hyvin toimeen myös toisten koirien ja kissojen kanssa. Joskus sanomista voi tulla aivan samanikäisten narttujen kanssa, joten varmuuden vuoksi etsimme sille kotia, jossa mahdolliset toiset tytöt ovat selvästi eri-ikäisiä tai sitten kavereina on vain poikakoiria.

15.10.2018
Tankki kävi kontrollissa ja lääkäri totesi näin:

"Tankin tassukontrolli. Tankki on laihtunut ja sen hengittäminen on helpottunut selvästi. Tankin varpaiden virheasennot tulevat nyt esiin >>> kummankin etujalan sisimmät varpaat taipuvat ulospäin. Valeanturaa muodostunut reilusti oikean etujalan 5. varpaan anturan reunaan ja vasemman etujalan 2. varpaan anturan reunaan."

Samalla Tankista otettiin näytteet resistenttien bakteerien varalta (ESBL & MRSP) ja molemmat olivat negatiivisia. 

15.8.2018
Tankki kävi jälleen lääkärissä, jossa todettiin näin:

"Tankki on laihtunut 4 kg. Jatketaan laihdutusta> tavoitteena laihduttaa vielä noin 5 kg. Tavoitepaino noin 35 kg. Tankin etutassujen tulehdusmuutokset ovat lievittyneet. Teippinäytteissä ei ole enää tulehdusmuutoksia. Jatketaan Malaseb-pesuja 2 krt/viikko + lisäksi hydrokortisonia sisältävät Cortavance-suihkeet tassujen pohjiin."

15.7.2018
Queenistä ei tällä hetkellä oteta kyselyitä vastaan.

7.7.2018
Queen käytettiin eläinlääkärissä, koska sen rohiseva hengitys huoletti ja lisäksi sen varpaissa oli huomattu virheasento. Eläinlääkäri totesi seuraavaa:

"Tankilla on ihana hersyvä luonne ja noin 15 kg ylipainoa. Todennäköisesti ylipainoon liittyen Tankin hengitysäänet ovat rohisevat ja ylimääräinen rasva ahtauttaa nielua. Nieluhalvaukselta Tankin oireilu ei vaikuta. Ylipaino on vaikuttanut myös Tankin etujalkojen ja varpaiden asentoihin. Etujalat eivät paina Tankin painoa normaalisti anturoilla vaan anturoiden reunaiho on osin joutunut paineen alle ja anturat ovat levinneet. Lisäksi tassunpohjissa on hiivatulehdusmuutoksia, mikä varmaankin liittyy etutassujen nuolemiseen ja lisää nuolemista. Laihduttaminen on tärkein etutassujen hoito. Tankin paino olisi hyvä saada lähemmäs 30 kg."

Queenin kilpirauhasen toiminta tarkistettiin verinäytteestä ja lisäksi tutkittiin maksa- ja munuaisarvot. Lääkäri suositteli aloittamaan anturoihin paikallishoitona Malaseb-pesut sekä Cortavance-suihkeet. 

Eläinlääkärikäynti maksettiin Parane pian -lahjoituksilla saaduista varoista. Kiitos lahjoittajille!

28.6.2018
Queen on 5-vuotias labradorinnoutaja, joka päätyi Irinan tarhalle, koska ei mahtunut omistajansa muuttokuormaan.

Queen vaikuttaa mukavan mutkattomalta ja suhtautuu ihmisiin ystävällisesti. Vaikuttaa siltä, että sen ruokavaliossa ja ulkoilutottumuksissa olisi ollut parantamisen varaa, sillä Queen on huomattavan ylipainoinen. Queen tunnetaankin hoitopaikassa tällä hetkellä lempinimellä Tankki. Liika massa haittaa tytön liikkumista ja tekee hengityksestä rohisevan. Queen aloittelee laihdutuskuuria kotihoitopaikassaan, mutta uuden kodin tehtäväksi jää jatkaa terveellistä ruokavaliota ja huolehtia riittävästä liikunnasta ja kunnon kohottamisesta rasittamatta kuitenkaan liiaksi neidin niveliä. 

Video Queenistä tarhalla:

Viipurin koirat - Queen 9.6.2018

Queen ei ole asunut kadulla vaan se tuotiin kodittomien koirien tarhalle suoraan kodista. Löytökoiraksi sitä ei siis voi kutsua - ainoastaan hylätyksi ja kodittomaksi. Queen pääsi kesäkuun lopussa Suomeen ja asuu hoitopaikassa Vihdissä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.