Veela

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

29.11.2019
Veela sai kodin Inkoosta.

9.11.2019
Veela testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta ja kaikki olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi.

1.11.2019
Hei, täällä omaa kotia toivoo pieni Veela! Kunpa joku huomaisi ihmisrakkaan ja kiltin Veelan.

Veela on asunut tarhalla jo muutaman kuukauden ajan. Se ilahtuu kovasti ihmisten näkemisestä, mutta palelee tarhalla jo nyt kovasti. Huomiostakaan Veela ei halua kilpailla muiden pentujen kanssa, joten se tyytyy katselemaan kopin suulta tutisten, kun muut pennut hyppivät innoissaan vieraita vasten. Vasta kun Veelan hakee kopista syliin, innostuu sekin heiluttamaan häntäänsä ja iloisesti pyörimään rapsuttavan käden ympärillä. Veela on laihassa kunnossa eikä se oikein tahdo pärjätä suuressa pentulaumassa. Veelan toivoisi niin kovin pian pääsevän omaan lämpimään kotiin tai hoitopaikkaan.

Viipurin koirat - Veela 30.10.2019

8.9.2019
Persoonallisen näköinen Veela on  reipas tyttö. Veela touhottaa iloisena ja innostuu kovin, kun saa seuraa aitaukseensa.

Veelan tie vei Irinan tarhalle loppukesästä. Se tuli tarhalle ilman sisaruksia, mutta siitä huolimatta se on solahtanut pentulaumaan ongelmitta. Sosiaalisena tyttönä Veela tulee juttuun kaikkien pentujen kanssa eikä sen enempää aristele kuin yritä päsmäröidäkään pentukavereitaan.

Päivät koiratarhalla ovat kovin toistensa toistoa. Aamulla siivotaan ja ruokitaan, ja loppupäivä ihmetellään ja yritetään keksiä jotain puuhattavaa. Pennuilla aika käy äkkiä pitkäksi, sillä niillä olisi energiaa niin paljon enemmän kuin tarhaoloissa pystyy purkamaan. Siksi Veelakin toivoisi, että matka omaan kotiin kävisi jo pian: pääsisi juoksemaan minkä jaloistaan pääsee, saisi kaivautua omistajan kainaloon, kun väsyttää, saisi syödä vatsansa täyteen joka päivä, eikä tarvitsisi odottaa sitä, kun ilma alkaa kylmetä ja pakkanen purra.

Reippaana tyttönä Veela sopeutunee monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Tärkeintä on, että uusi omistaja haluaa sitoutua Veelan sopeuttamiseen ja ymmärtää, että tarhalla kasvaneelle pennulle suurin osa meille arkisista asioista on kovin uusia ja ihmeellisiä. Se tarkoittaa, että Veela haluaa tutustua niihin omaan tahtiinsa, kunnes ne eivät enää aiheuta ihmetystä. Joskus se vie enemmän aikaa, joskus vähemmän. Fiksuna tyttönä Veela kuitenkin varmasti tottuu vielä hyvin kotikoiran elämän asioihin - sitä helpommin, mitä nopeammin kutsu omaan kotiin kävisi.

Veelasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se etsii omistajaa, joka haluaa reippaan lenkkeilykaverin ja joka ei kauhistu, vaikka Veela joskus keksisi pentumaisia temppuja. Veela voisi hyvin innostua vaikka jostain mukavasta harrastuksestakin. Koirakaveri odottamassa olisi aina kiva juttu, mutta Veela voi harkita myös ainoaksi koiraksi muuttamista!

Viipurin koirat - Veela 25.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.