Beea

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2017

19.9.2019
Beea sai kodin Oulusta.

10.9.2019
Viipurin Koirat testautti Beean rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Beealta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, erlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens sekä babesioosi. Mycoplasma haemocanis oli positiivinen.

20.6.2019
Ystävällinen Beea korjattiin keväällä talteen kadulta. Beea on luottavainen ja kiltti tyttö, joka rakastaa ihmisiä.

Kadulta tarhalle päätynyt Beea vaikuttaa olevan kaikkea muuta kuin mikään itsenäinen katujen kasvatti vaan on todennäköisesti joutunut hylätyksi kodistaan ihan hiljattain. Beea asui alkuun omassa pikkuaitauksessa, sillä työntekijöt sanoivat sen tulevan huonosti muiden koirien kanssa toimeen. Beea on kuitenkin ehtinyt lyhyen tarhaelämänsä aikana asumaan useamman koirakaverin kanssa ja nytkin se jakaa aitauksen kahden aikuisena koiran, uroksen ja nartun, kanssa. Beea vaikuttaa melko välinpitämättömältä muiden koirien suhteen, se haluaa vain saada olla rauhassa.

Ihmiset ovat Beealle tärkeitä. Aitaukseen saapuvaa vierasta Beea katselee silmät loistaen ja kun muut koirat rauhoittuvat ympärillä, hilaa Beea itsensä ihan kiinni ihmiseen. Beea ei hypi eikä muutenkaan yritä riekkumalla saada huomiota vaan se kävelee itsevarmasti suoraan luokse istahtaen tiukasti kenkien päälle ja painautuen reiteen kiinni. Se katselee ylöspäin onnellisena ja kiepsahtaa selälleen kaikesta saamastaan huomiosta nauttien. Kun aitauksessa liikuskelee ja pyytää Beea luokseen, lipuu se taas uudestaan ihan vierelle istumaan painaen päänsä kiinni rapsuttaviin käsiin. Beeassa on jotain hyvin liikuttavaa.

Beea osaa kävellä hihnassa ja se on äärimmäisen luottavainen ihmisiä kohtaan. Ihmisten koskettelu ja lähellä oleminen on sille tuttua ja mieluisaa puuhaa, paremmasta se ei tiedä. Beealla onkin hyvin voinut joskus olla koti, mutta tuntemattomasta syystä se on joutunut kodittomaksi. Aitauksessa Beea ei turhia hauku, mutta yhtyy muiden koirien kanssa haukkukuoroon kun vieras koiralauma juoksentelee silloin tällöin aitauksen ohi aiheuttaen levottomuutta. Tähän astisten aitauskavereiden kanssa Beea on tullut toimeen, mutta se ei näytä erityisesti välittävän koiraseurasta vaan mieluiten lepäilee esimerkiksi kopin katolla omassa rauhassa. Beea voisikin viihtyä hyvin ainana koirana.

Beea on varmasti nähnyt ja kokenut elämässään muutakin kuin suppean tarhaympäristön. Se vaikuttaa hyvin reippaalta koiralta, joka ei ainakaan toistaiseksi ole säpsynyt mitään eikä ketään. Tulevan asuinympäristön suhteen Beea ei ole turhan valikoiva, vilkkaampikin seutu voisi Beealle käydä. Hihnassa kulkeminen sujuu, mutta tulevan omistajan on oltava valmis treenaamaan muita mahdollisesti puuttuvia taitoja, kuten sisäsiisteyttä ja yksinolemista.

Beea on nuori koira ja se on arvioitu noin parivuotiaaksi. Todellistä ikää on kuitenkin mahdotonta tietää varmuudella, joten vuosia voi aina olla hiukan enemmän tai vähemmän. Beean tapauksessa ehkä enemmän. Vaikka Beea on nuori, vaikuttaa se ainakin toistaiseksi melko rauhalliselta neidiltä. Voihan tietysti olla, että masentava tarhaympäristö saa tytön todellista vaisummaksi ja kotioloissa Beea saa olemukseensa rutkasti enemmän iloa ja virtaa. Kaiken kaikkiaan Beea vaikuttaa hyvin mukavalta koiralta, joka toivottavasti jo pian saisi matkata ikiomaan kotiinsa minne tämä tyttö ehdottomasti kuuluu.

Viipurin koirat - Beea 13.5. & 13.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.