Fenrir

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

5.12.2019
Fenrir muutti omaan kotiin.

24.9.2019
Fenririn kuulumisia kotihoidosta Tampereen seudulta:

"Fenririn ujous huuhtoutui tarhapölyjen kanssa pois heti ensimmäisen pesun myötä. Jo samana iltana pojasta paljastui iloinen, leikkisä ja utelias pentu, joka pelottomasti tutustui hoitopaikkaan ja sen asukkaisiin. Yhteiselo hoitopaikan kahden oman koiran ja neljän kissan kanssa on sujunut loistavasti. Välkky poika osaa lukea hyvin koska kavereiden kanssa leikitään ja koska on parempi antaa niiden olla rauhassa. Fenrir on oppinut kuin itsestään muutamia peruskäskyjä ja sisäsiisteyskin on jo lähes hallussa. 

Fenririn ensimmäiseen viikkoon Suomessa on mahtunut paljon erilaisia tapahtumia ja kaikkiin poika on suhtautunut avoimesti ja innokkaasti. Poika on mm. päässyt matkustamaan autolla ja soutuveneellä, eikä kumpikaan ole tuottanut ongelmia. Auto on oikeastaan varsin mukava paikka ottaa pienet torkut. Lisäksi Fenrir on vieraillut muutamissa kyläpaikoissa ja vierailut ovat menneet hienosti. Fenrir tutustuu uusiin ihmisiin iloisesti ja luottavaisesti, myös uudet, kiltit koirat ovat olleet pojan mieleen. Vaikka Fenrir tukeutuukin uusissa tilanteissa tuttuun ihmiseen, hyvin pian se ottaa tilan haltuun itsenäisesti. 

Ulkoilu on Fenririn mielipuuhaa, heti hihnan kilahduksen kuultuaan se säntää häntä innokkaasti heiluen eteiseen. Lenkillä vastaan tulevat uudet asiat vaativat välillä pienen tuumaustauon, mutta mitään Fenrir ei ole varsinaisesti säikkynyt. Vaikka ulkona poika olisi innokkaasti menossa tutkimaan kaikki mahdolliset paikat, se kulkee mallikkaasti hihnassa. Toistaiseksi Fenrir on ulkoillut vasta vähän ilman hoitopaikan omia koiria, mutta koirakavereiden puute ei ole vaikuttanut vähentävän yhtään sen reippautta. 

Fenrir osaa purkaa suurimman tarmonsa lenkkeilyyn ja sisällä poika on hyvinkin rauhallinen. Se rakastaa käpertyä sohvalle ihmisten viereen nukkumaan kaikessa rauhassa. Innokkaan häseltämisen sijasta Fenrir osallistuu kaikkiin arkisiin toimiin uskollisena sivusta seuraajana. Ääntä Fenriristä lähtee jonkin verran kun se vahtii naapureita ja ohikulkijoita ikkunasta päivystäen. Vahtiminen on välillä niin tomeraa, että kerrostalokoiraa Fenriristä tuskin tulee."

16.9.2019
Fenrir pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Tampereen seudulla.

26.8.2019
Kaikki Fenririltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Fenrir olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Fenririltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Fenririn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

15.8.2019
Kenellä on hienot pystyt korvat ja hieman kaino, mutta mahdottoman utelias ja ystävällinen luonne? Sehän on pieni ystävämme Fenrir.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona. 

Fenririn peppu pyörii iloisesti penturivissä portilla, kun vieraat lähestyvät aitausta. Se hyppelehtii häntä heiluen ympärillä ja on onnessaan ihmisten saapumisesta. Fenrir tulee hakemaan rapsutuksia ja on kovin kiinnostunut tarhavieraista. Sylissä oleminen on kuitenkin vielä jännittävää, eikä pojasta saa oikein kunnollisia otoksia, kun se on niin jähmettynyt jännityksestä ja koittaa painaa päätänsä piiloon. Voi Fenririä, ei se voi mitenkään tietää että kuvilla saattaa olla suuri merkitys kodinsaannin kannalta. Ihmisten käsittelyyn poika on vähän tottumaton ja jännittävän sylihetken jälkeen Fenrir vetäytyy turvalliseen pentumökkiin. Fenrir on kuitenkin pohjimmiltaan hyvin ihmisrakas ja utelias pentu, ja se varmasti reipastuisi alta aikayksikön kunhan pääsisi turvalliseen kotiympäristöön ihmisten pariin. Reippaasta koirakaverista tulevassa kodissa voisi olla suuri apu Fenrirille.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Fenrir 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.