Rino

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (42 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 9/2015

3.5.2019
Rino sai kodin Paimiosta.

14.3.2019
Ihana Rino odottaa omaa kotia Järvenpäässä! Rino sai uuden videon sivuilleen.

Rinon uuden kodin löytymisellä alkaa olla kiire. Rino tarvitsee uuden kodin omistajan terveyssyistä.

Viipurin koirat - Rino 14.3.2019

24.9.2018
Rino on vilkas ja reipas koirapoika, jolla on monet kotikoiran taidot jo hallussa. 

Rinosta saa ihannekaverin reippaille kävely- tai juoksulenkeille. Rino on aina valmis temppuilemaan, kun herkkuja on tarjolla ja onkin oppinut nopeasti erilaisia taitoja. Perustaitojen mm. istuminen, maahanmeno ja odottaminen lisäksi Rino osaa mm. antaa tassua, kieriä, pyöriä, kiertää (hihnassa ollessaan lyhtypylvään tai puun), kääntyä ja pujotella. Myös nose workia Rino harrasti vuoden verran ja olikin siitä kovasti innostunut. 

Rino on viettänyt suomalaisen kotikoiran elämää parin vuoden ajan ja on kehittynyt ja aikuistunut tänä aikana paljon. Vauhdikkuus kotioloissa on tasaantunut ja Rino ottaakin asiat sisällä perheen kesken varsin rennosti ja rauhallisesti. Poika kiipeää syliin rapsutuksille ja tykkää pusutella ja halia. Myös omalla aidatulla pihalla Rino viihtyy hyvin ja innostuu joskus juoksemaan "riemurinkejä" hurjalla vauhdilla etenkin, jos saa seuraa. Myös pallon ja kepin haku onnistuvat, mutta välillä keppien kaluaminen vie noutamisesta voiton. Yksin kotona oleminen ja hoitotoimenpiteet esim. kynsien leikkaus sujuvat Rinolla ongelmitta. Rino on asunut ainoana koirana.

Rino on eloisa koira, jota kiinnostaa kovasti kaikki ympärillä oleva. Mielenkiintoiset hajut vievät helposti pojan huomion mennessään ja Rinolla onkin haasteita malttaa kulkea hihnassa vetämättä ja poukkoilematta. Parhaiten hihnakävely sujuu herkkujen avulla ja esim. pitkällä liinalla tehdyn metsälenkin jälkeen. Nykyisen omistajan mukaan Rinon mielestä parasta ovatkin juuri nuo metsässä 10 metrin liinassa tehdyt lenkit, jossa saa mennä vähän vauhdikkaammin ja haistella laajemmalta. Rino on pienehköstä koostaan huolimatta vahva koira ja tarvitsee taluttajan, joka ei mene nurin, vaikka koira poukkoilisikin. Luoksetulo onnistuu Rinolla hienosti, mutta kovan riistavietin vuoksi sitä ei voi pitää vapaana aitaamattomalla alueella. Mm. pupun, oravan ja kissan tuoksut ovat aivan liian houkuttelevia ja vievät ainakin tällä hetkellä voiton kaikista muista houkuttimista. Rinon lempipuuhaa onkin ollut myyrien metsästäminen. Helteisen viime kesän myötä Rino innostui vedestä ja kävi uimassa miltei päivittäin.

Rino tulee toimeen toisten koirien kanssa vaihtelevasti. Kaverikoirien kanssa osaa leikkiä taitavasti, mutta kierrokset kiihtyvät liikaa, jos koiria on useampia. Toisten koirien ohittaminen onnistuu Rinolta hienosti, jos etäisyyttä on tarpeeksi. Lähiohitukset ovat haasteellisia ja niiden harjoitteluun tarvitaan vielä rutkasti herkkuja ja kärsivällisyyttä! Autojen, polkupyörien, mopojen ja lenkkeilijöiden ohittaminen ei kuitenkaan ole Rinolle ongelma.

Rino on asunut perheessä, jossa on teini-ikäisiä lapsia. Pienistä lapsista sillä ei ole kovin paljoa kokemusta, mutta satunnaisiin esikoulu- tai alakouluikäisiin lapsivieraisiin se on suhtautunut ongelmitta niin sisällä kuin ulkona. Rino on ollut näissä tilanteissa kärsivällisenä paikoillaaan eikä ole esim. hyppinyt tai poukkoillut. Kotiin tuleviin aikuisempiin vieraisiin Rino suhtautuu vaihtelevasti riippuen siitä, miten taitavasti nämä osaavat olla koirien kanssa. Ihan jokaista sen kotiin tupsahtavaa ihmistä se ei heti sulata.

Autoilu sujuu Rinolla ongelmitta omassa kuljetuskopissa ja Rino seuraa yleensä tarkkaavaisesti maisemia koko matkan. Rino on myös matkustanut junassa ja vaikka tämä matkustusmuoto jännittääkin sitä kovin, on se junista kiinnostunut ja kiipeää reippaasti kyytiin. 

Rino tarvitsee nykyisen perheen elämäntilanteen muuttumisen vuoksi uuden perheen. Rino on asunut omakotitalossa ja tulevalla perheellä olisi myös hyvä olla oma piha. Rino on ollut nykyisen omistajan mukaan terve poika satunnaisia lihasjumeja lukuunottamatta.

Rino on tavattavissa Järvenpäässä.

5.10.2016
Rino sai kodin Järvenpäästä.

28.7.2016
Iloinen ja menevä Rino-poika pääsi Suomeen kotihoitoon ja on tavattavissa pääkaupunkiseudulla.

8.7.2016
Mukava Rino on jäänyt kooltaan pieneksi, mutta positiivista energiaa sillä riittää!

Viipurin koirat - Rino 7.7.2016

7.2.2016
Suloinen urospentu Rino on jo sen ikäinen, että se saisi jo matkata Suomeen ikiomaan kotiin. Rino etsii aktiivista kotia, jossa ymmärretään nuoren pennun liikunnan ja aktivoinnin tarve!

Siellä missä tapahtuu, siellä on myös Rino! Tämän pojan mielestä kaikki on kivaa. Se on reipas, kiltti ja energinen, kuten pennun kuuluukin. Se juoksi ja leikki lumessa, mutta pysähtyi välillä pussailemaan ja silitettäväksi. Ihmisen sylissä on mukava olla, koska silloin ylettää kaikista parhaiten pussaamaan koko naaman! Rino rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta uskollisin kaveri se on sille, jolla on herkkuja taskussa. Herkut ja ihmiset on parasta, Rino tuumaa.

Rino on suloinen ja kaunis pentu. Siitä kasvaa oikein komea, keskikokoinen uroskoira. Rino on tuotu yksin Irinan tarhalle vähän aikaa sitten, muuta sen menneisyydestä ei tiedetä. Se toivookin, että aika tarhalla jäisi lyhyeksi ja se pääsisi jo pian turvalliseen ympäristöön kasvamaan. Se haluaisi kovasti jo oman kodin ja lämpimän pedin, jotta sen ei tarvitsisi enää tarhalla palella. Vastalahjaksi Rino rakastaisi omaa ihmistään ehdoitta.

Rinolla riittää virtaa ja uteliaisuutta. Se on kovin kiinnostunut kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu. Rino tarvitsee kodin, jossa sitä aktivoidaan ja opastetaan lempeästi kotikoiran tavoille. Uuden kodin tarvitsee osata ohjata pennun energia oikeisiin asioihin, sillä tylsistyessään saattaa poika keksiä itse viihdyttävää tekemistä. Rino etsii omistajaa, jolla ei mene sormi suuhun, jos se keksii nuorelle pennulle tyypillisiä koiruuksia. Uskomme Rinon olevan kuitenkin helposti koulutettavissa, sillä se rakastaa ihmisiä ja herkutkin maistuvat!

Jos haluat reippaan lenkkikaverin, saattaa Rino olla juuri oikea koira sinulle! Rino tykkäisi myös varmasti jostain mukavasta yhteisestä harrastuksesta. Rino suhtautuu ystävällisesti ja uteliaasti muihin koiriin, joten tuskin Rino koirakaverista pistäisi pahakseen. Tämä poika on sen verran reipas ja utelias kaveri, että se soveltunee myös hyvin ainoaksi koiraksi. Olisiko sinun kodissasi ja sydämessäsi tilaa tälle sydämet valloittavalle pojalle?

Viipurin koirat - Rino 3.4.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.