Yoshi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 52 cm, 18 kg)
Syntymäaika: 11/2016

30.8.2019
Yoshin kuulumisia omasta kodista:

"Kohta on ensimmäiset viisi kuukautta seikkailtu aran Yoshin kanssa. Tutustumisen ensi askeleet olivat hyvin hitaita ja pieniä, mutta mitä enemmän olemme oppineet tuntemaan toistemme tapoja sitä paremmin ja syvemmin olemme päässeet hitsautumaan yhteen.

Arvelumme siitä että Yoshi olisi meidän retkeilevään elämäntapaamme sopiva koira ja meillä olisi sitä kautta jotain annettavaa hänelle on onneksemme osoittautunut oikeaksi. Yksi suurimpia ilon aiheita nimittäin tuntuu olevan umpimetsässä polkujen tuolla puolen samoilu. Ensi alkuun etsimme sekä syitä että suurimpia pelkojen aiheuttajia ja päästyämme parempaan selvyyteen pystyimme menemään sopiviin paikkoihin opettelemaan näitä tilanteita. Työ on kaikkea muuta kuin valmis mutta suuntaviivat ovat jatkuvasti selvempiä.

Lomakuukauden vietimme Yoshin kanssa yhdessä matkaillen tiiviisti teltassa tai autossa nukkuen ja päivät retkeillen ja tuntureille kiipeillen. Tänä aikana pojan rentous ja side meihin vahvistui valtavasti joka taas auttaa sekä kannustaa työssä eteenpäin. Yoshi myös pääsi vapauttamaan sisäisen hännän vetkuttelijansa ja se on pysynyt vapaana reissunkin jälkeen, myös kevyemmissä jännitystä aiheuttavissa tilanteissa. Tällaiset onnistumiset, kun näkee pieniäkin edistymisiä ja melkeinpä tilapäisiä arkuuden unohduksia ovat valtavan hienoja hetkiä."

16.4.2019
Yoshi löysi vihdoin oman kodin.

21.3.2018
Upean näköinen Yoshi kiinnittää huomiota sporttisella olemuksellaan. Ujohko poika tulee mainiosti toimeen koirien ja kissojen kanssa.

Yoshi on iloinen ja leikkisä oman väen kesken, vieraampia ihmisiä poika kuitenkin hieman jännittää. Mikään toivoton tapaus Yoshi ei todellakaan ole. Poika on vain hitaasti, mutta varmasti lämpenevää sorttia, joka tarvitsee rauhallista ja lempeää tutustelua vieraitten kanssa. Kovin nopsakasti Yoshi jo uskaltautuu herkkuja kädestä noutamaan, vaikka ei olla aiemmin tavattu. Myöskin ulkona käveltiin yhdessä pieni hihnalenkki. Hoitopaikan muut karvaturrit näyttävätkin ujostelevalle pojalle hyvää esimerkkiä. Yoshi tuleekin hienosti toimeen vanhempien uros- ja narttukoirien kanssa. Myös kissat kavereina ovat käyneet tutuiksi.

Yoshi on älykään ja nokkelan oloinen poika, joka on kovin perso namien päälle. Poikaa on helppoa motivoida herkuilla, joka tietysti tulee auttamaan koulutuksessa. Yoshi nauttii ulkoilusta ja osaa viihdyttää itseään pallon kanssa leikkien. Yoshi on nyt vuoden ja kolme kuukautta iältään, tästä ajasta kahdeksan kuukautta se on viettänyt Suomen hoitopaikassa. Sisäsiisteys on jo täysin hanskassa. Hoitotoimenpiteet myös sujuvat hyvin, vaikka ei niistä niin välittäisikään.

Yoshi tarvitsee arahkoa poikaa ymmärtävän omistajan, joka osaa positiivisin menetelmin rohkaista elämäntaipaleella. Reipasta koirakaveria kotona Yoshi arvostaisi erityisesti. Sporttisesta pojasta saisi ulkoilusta pitävä koti mukavan koiran itselleen. Hektinen kaupunkielämä ei ole Yoshin juttu, enemmänkin leppoisat lähiöt ja maaseutuelämä viehättää poikaa. Kerrostalon sijasta, rivi- ja omakotitalot soveltuvat paremmin. Yoshilla on uskollinen sydän omalle perheelle ja erityisesti yhdelle tietylle ihmiselle, oletko se sinä?

Yoshia pääsee tapaamaan Kirkkonummella.

25.1.2018
Pienessä tutussa porukassa Yoshi on leikkisä pusuttelija, jolla on pilke silmäkulmassa, mutta vieraiden seurassa Yoshia jännittää.

Yoshi toivoisi ymmärtäväistä kotia rauhallisesta, mutta liikunnallisesta aikuisperheestä, jossa olisi mahdollisesti koirakaveri. Myös kissoista Yoshi tykkää. Yoshi on sisäsiisti ja valmis opiskelemaan lisää kotikoiran kujeita. Komea Yoshi odottaa hakemuksia Kirkkonummella.

Yoshin tammikuun lopussa otettu ESBL-seurantanäyte oli negatiivinen.

29.11.2017
Yoshi kävi kastroitavana ja 1-vuotisrokotuksilla.

1.9.2017
Nuori Yoshi harjoittelee kotikoiran elämää Kirkkonummella.

Yoshista on varttunut komea nuorukainen! Olisi todella hyvä jos poika löytäisi oman kodin mahdollisimman pian, ettei kasvuaika ja Suomeen oloutuminen tapahdu pelkästään hoitopaikassa. Ujoa Yoshia pääsee tapaamaan Kirkkonummella.

8.7.2017
Suloinen Yoshi asustaa hoitopaikassa Kirkkonummella.

11.6.2017
Yoshi pääsi harjoittelemaan kotikoiran elämää ja on tavattavissa hoitopaikassaan Kirkkonummella.

12.4.2017
Tumma Yoshi meinaa aluksi jäädä muiden varjoon, mutta pojan positiivista ja riemukasta olemusta ei voi olla huomaamatta. Yoshi on reipas ja ihmisrakas poika - ja ihan valmis omaan kotiin!

Yoshin tausta on tuntematon, mutta päätepysäkki oli Irinan koiratarha. Siellä poika nyt odottelee lukemattomien muiden pentujen kanssa milloin matkalippu tipahtaisi omiin pikkutassuihin. Yoshi on reipas, ihmisrakas ja iloinen pentu, joka tulee etunenässä sanomaan heipat vieraille. Yoshi ei tunnu hämmentyvän suurestakaan ihmismäärästä vaan riemuissaan hyppelehtii vieraan luota toiselle. Ihmiset ovat ihania, mutta niin on Yoshikin. Muiden pentujen kanssa Yoshi näyttäisi tulevan hyvin juttuun eikä sylissä oleminenkaan mikään kauhistus ole. Häntä vispaa ja pusuja tulee, mutta pienen pennun on niin kauhean vaikea olla paikoillaan kun ympärillä tapahtuu koko ajan kaikkea mielenkiintoista!

Vaikka Yoshi on reipas pentu, voi muutto omaan kotiin olla sille alkuun jännittävä kokemus. Ympärillä on paljon sellaista mitä se ei välttämättä ole koskaan nähnyt, ja monet uudet asiat ja tilanteet voivat ihmetyttää tai pelottaa. Yoshin kotiuttamiseen on varattava paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä mikää valmis pakkaus tämä pieni poika ei ole. Sisäsiisteys, hihnassa kävely, yksin oleminen.. Kaikki on uutta. Mutta kovin mielellään poika jo aloittaisi uuden elämän, sillä tarhalle jääminen ei ole vaihtoehto, ilmoittaa Yoshi päättäväisesti.

Viipurin koirat - Yoshi 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.