Masa

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (alle 10 kg)
Syntymäaika: 2012

21.11.2019
Masa sai kodin Kaarinasta.

8.11.2019
Masa ei enää palele tarhalla vaan muutti hoitopaikkaan Keuruun seudulle odottelemaan loppuelämän kotia.

7.10.2019
Masalle tehtiin tautitestit oman kodin toivossa. Kaikki Masalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Masalta testattiin anaplasmoosi, ehrlichia, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis. Myös Masan rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. Masa on valmis matkustamaan Suomeen heti, kun oma koti löytyy.

16.9.2019
Masa on jo vähän iäkkäämpi mäyräkoiraherra, joka päätyi tarhalle kesän keskivaiheilla sen omistajan jouduttua vanhainkotiin.

Ihastuttava Masa on ystävällinen, reipas ja avoin poika. Masan iäkäs omistaja oli mennyt sen verran huonoon kuntoon, että joutui vanhainkotiin. Onneksi Masa ei joutunut kadulle, sillä naapuri toi sen Irinan tarhalle. Ei tarhakaan mikään sopiva ja turvallinen paikka ole tälle entiselle kotikoiralle, mutta nyt Masalla on kuitenkin mahdollisuus päästä vielä kunnolliseen ja huolehtivaiseen kotiin. Naapuri oli ilmoittanut Masan olevan ehkä noin 10-vuotias, mutta pirteästä olemuksesta ja suht hyväkuntoisesta hammaskalustosta päätellen vuosia voi olla vähemmänkin. Masa on arvioitu 7-vuotiaaksi, mutta mäykkyherran todellista ikää ei tiedä varmuudella kukaan.

Masa vaikuttaa hyvin iloiselta ja ihmisrakkaalta pojalta. Se on onnellinen saapuvista vieraista ja lähtee mielellään hihnakävelylle. Masa suunnistaa reippain askelin eteenpäin häntä viuhuen eikä ainakaan rauhallisessa ympäristössä näytä säikkyvän mitään. Ihmiset ovat ihania eikä muille koirillekaan ole pahaa sanottavaa. Masa elää samassa aitauksessa pentujen ja muutaman aikuisen pikkukoiran kanssa. Se vaikuttaa sopuisalta pojalta eikä turha rähinöinti kuulu Masan harrastuksiin. 

Masan soisi pian pääsevän pois kylmenevältä tarhalta, poika kuuluu omaan kotiin. Koska emme voi tietää millaista Masan elämä on ollut ennen tarhalle päätymistä, tulevan omistajan on valmistauduttava siihen, että jotkin kotikoiran taidot voivat vaatia vielä hienosäätöä tai niitä joutuu opettelemaan ihan alusta lähtien. Hihnassa kulkeminen oli selvästi Masalle ihan tuttua puuhaa, mutta sisäsiisteydestä tai yksin olemisen sujuvuudesta ei ole tietoa. Saapuessaan tarhalle Masalla oli todella pitkät kynnet, mutta muuten poika vaikutti olleen ihan hyvällä hoidolla. Kynsiä on leikattu, mutta ne ovat silti edelleen pitkät. Masa etsii sitoutunutta ihmistä, joka haluaa tarjota pojalle mukavan ja onnellisen loppuelämän. Vanhemman koiran kanssa voi tiedossa olla enemmän eläinlääkärikuluja, joka on hyvä tulevan omistajan ottaa huomioon.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.