Taika

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2019

16.8.2019
Taika muutti omaan kotiin Lopelle.

4.8.2019
Ihmisrakas Taika, 7 kk, odottaa kovasti tapaamista elämänsä ihmisen kanssa sijaiskodissaan pääkaupunkiseudulla.

Taikan tarhaelo alkoi kesällä. Se löydettiin kerrostalon rappukäytävästä, missä se oli parin päivän ajan istuskellut yksinään. Kun omistajasta ei kuulunut eikä kukaan asukaskaan tunnustanut sitä omakseen, haki Olga tytön luokseen.

Vaikka hoitojaksoa ei ole kulunut vielä viikkoakaan, on Taika sujahtanut hyvin kotikoiran elämään. Ulkoilu Taikan kanssa on mukavaa ja hihnakävely sujuu jo varsin mallikkaasti. Sisäsiisteys paranee koko ajan ja vahinkoja sattuu harvakseltaan. Jos hätä yllättää, osaa Taika fiksuna tyttönä tehdä tarpeensa pissa-alustalle. Taika on jäänyt yksin kotiin nätisti muiden koirien kanssa odottamaan kotiväen paluuta.

Taika on äärimmäisen ihmisrakas koira. Sen sydän on pakahtua onnesta, kun kaikkien tarhalla vietettyjen viikkojen jälkeen se on vihdoin päässyt kotiympäristöön ihmisten pariin missä se rakastaa olla. Taika on hoidossa lapsiperheessä, mutta etenkin pienemmät lapset jäävät herkästi Taikan ja sen rakkaudenosoituksien jalkoihin. Kadullakin Taika olisi valmis kellahtamaan vieraiden rapsutuksille, niin luottavainen ihmisiä kohtaan tyttö on. Taika ei oikein tiedä aina miten päin olisi kun saa huomiota ja rauhallisesta käytöksestä palkitseminen onkin kovassa käytössä. Taika on nopea oppimaan ja sen kanssa on hauska tehdä erilaisia harjoituksia. Taikasta saisikin varmasti kivan kaverin vaikka millaisiin harrastuksiin!

Taika tulee hienosti juttuun hoitopaikassa asuvien yhden nuoren nartun ja kahden uroksen kanssa. Uroksista toinen on nuori, toinen vanha. Vauhti on kovaa ja painiremuaminen ihan parasta. Vieraat koirat voivat aluksi pelottaa Taikaa, ja hoitoperheenkin koirat olivat aluksi Taikan mielestä hurjan pelottavia. Pelko haihtui kuitenkin muutamassa tunnissa ja sitten oltiin jo kavereita. Ulkona hihnassa Taika ei räyhää vastaantuleville koirille, mutta voi murahdella ja haukahdella epävarmasti muutamia kertoja niille. Kaikki kokemukset muista koirista eivät selvästikään ole olleet aina hyviä. Taika on kuitenkin erittäin perso herkuille ja hakee muutenkin paljon huomiota, joten kontaktitreenejä on mukava tehdä.

Taika etsii itselleen sitoutunutta kotia ja elämänmittaista ystävyyttä. Taika on nuori ja aktiivinen koira, ja se toivoo löytävänsä reipashenkisen ihmisen, jolla riittää kärsivällisyyttä ja motivaatiota nuoren koiran koulutukseen. Taika on hoidossa omakotitalossa ja joihinkin talon ulkopuolelta kuuluviin ääniin se reagoi muutamilla haukahduksilla. Tilanne voi myöhemmin muuttua, mutta toistaiseksi tuntuu varmemmalta, että Taikan tuleva asuinmuoto on jokin muu kuin kerrostalo. Koirakaveria leikkisä ja seurallinen Taika varmasti arvostaisi, mutta se ei ole ehdoton edellytys. Vaikka Taika onkin vielä vähän hömelö säheltäjä, antavat sen suunnaton ihmisrakkaus ja luottavaisuus hyvät eväät onnelliseen elämään.

Taikalla on tällä hetkellä korkeutta n. 53 cm ja painoa 21 kg.

31.7.2019
Iloinen ja reipas Taika odottaa kotiehdokkaita sijaiskodissaan pk-seudulla.

12.7.2019
Kaikki Taikalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Taikalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Taikan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. Taika olisikin aivan valmis muuttamaan omaan kotiin.

Viipurin koirat - Taika kävelyllä 27.6.2019

Viipurin koirat - Taika 27.6.2019

17.6.2019
Mikä kaunotar! Tästä ihmisrakkaasta ja iloisesta tytöstä kasvaa jollekin onnekkaalle hieno ystävä ja mainio lenkkikaveri.

Vaikka kesä on vasta alussa, pentuja on ehditty hylkäämään ahkerasti. Kohtalon koki myös Taika. Taika löytyi kerrostalon rappukäytävästä. Se ei kuulunut kellekään asukkaalle ja istuskeli siellä kiltisti yksinään parin päivän verran. Asukkaat ilmoittivat kodittomasta Taikasta Olgalle ja Olga haki tytön luokseen.

Taika vaikuttaa reippaalta ja sosiaaliselta tytöltä. Se on innoissaan vieraista ja tulee hyppien ja häntä vauhdikkaasti heiluen hakemaan huomiota. Pusujakin Taika mielellään jakelisi eikä osoita minkäänlaista epävarmuutta vieraita kohtaan. Vaikuttaakin vahvasti siltä, että ihmisrakkaalla Taikalla on joskus ollut oma ihminen tai ainakin se on saanut elää ja varttua pikkupentuna ihmisten ympärillä. Ehkä omistaja kyllästyi kasvaneeseen pentuun, joka ei ollut enää niin pieni ja soma. Sen verran armollisia oltiin, ettei tyttöä jätetty suoraan kadulle vaan keksittiin vähän erikoisempi hylkäämispaikka. Niin tai näin, Taika on nyt Olgan suojissa ja odottaa kunnollisen kodin löytymistä Suomesta.

Taika elää Olgan piha-aitauksessa muiden sitä itseään nuorempien pentujen kanssa. Yhteiselo vaikuttaa sujuvan hyvin ja Taika tulee nätisti juttun aitauskavereidensa kanssa. Sylissä Taika ei oikein malttaisi istua vaan räpiköi itsensä pian vapaaksi muihin mielenkiintoisiin puuhiin. Paahtava helle selvästi vaivaa Taikaa, se on vähän levoton ja hakee usein viilennystä aitauksen varjopaikoista tai pimeästä kopista. Emme tiedä onko Taika koskaan elänyt sisätiloissa ja vaikka olisikin, opit ovat varmasti tehokkaasti jääneet jo unholaan ja tulevan omistajan on varauduttava treenaamaan perustaitoja sisäsiisteydestä yksin olemiseen. Taika ilahtuisi varmasti koirakaverista, mutta saattaisi pärjätä myös ainoana koirana.

Viipurin koirat - Taika 8.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.