Lanta Animal Welfare

Eihän rescueyhdistyksen aktiivi voi olla ilman koiria edes kahden viikon lomaa... Jo muutaman päivän jälkeen sain kauheita vieroitusoireita, kun en ollut päässyt halimaan ja lellimään karvalapsiani. Onneksi ongelmaan oli helppo ratkaisu! Lomailin Koh Lantan saarella Thaimaassa, jossa sijaitsee vapaaehtoisvoimin pyörivä löytöeläintarha Lanta Animal Welfare. Pakkohan minun oli päästä sinne!

Venäjän tavoin Thaimaassa on paljon kodittomia eläimiä. Koh Lantan saarella tilanne on onneksi parantunut paljon Lanta Animal Welfaren perustamisen jälkeen. Lanta Animal Welfare on voittoa tavoittelematon eläinsuojelujärjestö, jonka toimintaperiaatteena on auttaa thaimaalaisia kodittomia koiria ja kissoja. Järjestö on perustettu vuonna 2005, ja se on sen jälkeen paitsi kehittynyt huimasti, myös auttanut lukemattomia kodittomia eläimiä. Tähän päivään mennessä se on pystynyt esimerkiksi steriloimaan ja hoitamaan yli 15 000 eläintä. Lanta Animal Welfare toimii vapaaehtoisvoimin: palkaksi työstään vapaaehtoiset saavat hyvän mielen eläinten auttamisesta!

Minulla ei ollut juurikaan odotuksia paikan suhteen, sillä olin kuullut kauhutarinoita Thaimaan löytöeläintarhoista. En voinut kuvitellakaan astuvani sisään löytöeläintarhaan, jossa eläimillä on oikeasti hyvä olla! Paikkaa rakennetaan ja kehitetään jatkuvasti. Järjestölle kuuluu muun muassa turistien suosima ruoanlaittokurssi, jonka kaikki tuotot käytetään eläinten hyväksi. 

Lanta Animal Welfaresta on tullut tunnettu, ja siellä käy päivittäin turisteja ulkoiluttamassa koiria sekä tutustumassa toimintaan. Innokkaimmat saavat osallistua myös tarhojen siivoustyöhön. Löytöeläintarhalla järjestetään päivittäin useita maksuttomia kierroksia, joiden aikana oppaat kertovat paikan toiminnasta. Kävimme itse tälläisellä kierroksella.

Paikan päällä tapasimme suomalaisen vapaaehtoisen, joka kertoi meille lisää paikan toiminnasta. Hän oli ollut kuukauden töissä Lanta Animal Welfaressa. Hän kertoi meille, että Suomeenkin asti oli tullut viime vuonna kolme koiraa. Yleisesti koiria adoptoidaan heiltä eniten Ruotsiin, Saksaan ja Tanskaan, kun taas kissoja adoptoidaan eniten paikallisiin koteihin. Viime vuonna heidän kauttaan oli adoptoitu kaiken kaikkiaan 139 eläintä. Mahdollisuudet heillä on kokonaisuudessaan pitää 40 koiraa ja 50 kissaa. Vieraillessamme Lanta Animal Welfaressa oli siellä 39 kissaa ja saman verran koiria. 

Voin erittäin lämpimästi suositella paikkaa jokaiselle, joka on sinne päin matkaamassa! Voit kurkata videolta millainen päivä meillä oli Lanta Animal Welfaressa!

Vierailu Lanta Animal Welfaressa.

Teksti ja video: Jessica Ahonen