Osallistu jatkuviin keräyksiin

Tällä sivulla tiedotamme ajankohtaisista keräyskampanjoista, joiden avulla pyrimme helpottamaan viipurilaisten kodittomien koirien elinolosuhteita.

Yhdistyksen toimintaa voi tukea myös mm. liittymällä kannatusjäseneksi tai ryhtymällä koiran kummiksi. Voit myös tehdä yleisen lahjoituksen toimintamme tukemiseksi tai lahjoituksen ruokaa varten.

Parane pian -rahasto

Viipurin Koirat ry pyrkii auttamaan sairauksista kärsiviä ja vammautuneita koiria tarjoamalla niille pääsyn lääkäriin. Keräämme rahastoa, jotta tämä olisi jatkossakin yhdistykselle taloudellisesti mahdollista. Tarhoilla elävät pennut kärsivät herkästi ripulin aiheuttamasta kuivumisesta ja tarvitsevat nesteytystä selvitäkseen. Kokonaisia pentueita hylätään tarhoille heikkokuntoisina. Pakkasessa ja viimassa yskät muuttuvat kroonisiksi ja niistä saattaa seurata keuhkokuume. 

Monia vaivoja on mahdotonta hoitaa karuissa tarhaoloissa, eikä avustamillamme tarhoilla ole riittävästi resursseja koirien yksilölliseen huolenpitoon, lääkitsemiseen ja kuntouttamiseen. Pyrimme tarjoamaan hoitoa mm. aliravitsemuksesta kärsiville, toisten koirien kiusaamiksi joutuneille sekä vanhuskoirille ja löytämään edes osalle tällaisista koirista sijaiskodin Suomesta, ja auttamaan niitä pääsemään lääkärin hoitoon. 

Lue lisää Parane pian! -rahastosta täältä. Sivulle kootaan kuvia rahaston avulla autetuista koirista. Tarvitsemme apuasi!

Viipurin Koirat ry:n keräystili: FI70 1544 3000 1854 75 Viite: 1054

#SpayDogVbg ja Ei vahinkopennuille!

Viipurin kodittomien koirien hyväksi otettiin odotettu askel, kun sterilisointikampanja Ei vahinkopennuille! käynnistyi kesällä 2012. Tämä jatkuva projekti sai jatkoa vuonna 2020, kun aloitimme #SpayDogVbg -kampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa Venäjällä sterilisaatioiden hyödyistä sekä yksilötasolla että hillitsemään jatkuvaa ei-toivottujen koirapentujen syntymää Viipurin seudulla.

Suuri osa vahinkopennuista hylätään ja vain harva niistä päätyy omaan, vastuuntuntoiseen kotiin. Kodittomina elävät koirat joutuvat lähes poikkeuksetta kärsimään nälästä, kylmästä ja sairauksista. Osa päätyy löytökoiratarhalle, mutta niiden resurssit ovat hyvin rajalliset.

Valistuskampanja toteutetaan venäläisten suosiman Vkontakte-somekanavan kautta. Kampanja on suunnattu yksinhuoltajille, eläkeläisille ja muille pienituloisille koiranomistajille Viipurissa, ja sitä toteutetaan yhteistyössä yhdistyksen yhteistyöeläinlääkäreiden kanssa. Paikalliset voivat viedä narttukoiransa eläinklinikalle sterilisoitavaksi veloituksetta. Viipurin Koirat ry koordinoi kampanjaa ja maksaa kustakin leikatusta koirasta yhteistyöeläinlääkärille 40 e.

Tällä hetkellä myös kaikkien yhteistyötarhojen koirat sterilisoidaan yhdistyksen tuella. Työn laatu, koirien toipumisennuste ja jälkiseuranta on parantunut ja lisäksi leikkauksia voidaan toteuttaa tarpeen vaatiessa ilman pitkiä odotusaikoja. Tämä vapauttaa myös alueella toimivan liikkuvan klinikan resurssit irtokoirien kiinniottoon ja sterilisointeihin, kun tarhakoirat eivät enää ole täyttämässä julkisin varoin leikattavien koirien kiintiötä. Tämä vaatii kuitenkin huomattavan määrän rahaa, joten olethan mukana auttamassa? 

Viipurin Koirat ry:n keräystili: FI70 1544 3000 1854 75 Viite: 1041.

Onnellinen vanhuus

Iän myötä koirillekin tulee kaikenlaisia vaivoja, liikkuminen muuttuu hankalammaksi ja aistit heikkenevät. Seniorikoiran kanssa harrastamista joudutaan usein keventämään, eikä vanhalla koiralla ole oikein enää jalostusarvoakaan. Näissä tilanteissa omistajien mieleen hiipii usein ajatus koiran antamisesta "eläkekotiin", vaikka koira todennäköisesti haluaisi mieluummin pysyä kotona ja viettää eläkepäivänsä tutussa paikassa omien, rakkaiden ihmisten kanssa. Vanha koira ei myöskään ole enää yhtä hyvä pihanvahti kuin nuori koira, joten Viipurissa helppo ratkaisu on toimittaa vanha lemmikki koiratarhalle. Tarhalla vaatimattomat vanhuskoirat jäävät helposti huomiotta ja vain harva on kiinnostunut vanhuskoiran adoptoimisesta.

Jokainen koira kuitenkin ansaitsisi onnellisen vanhuuden ja Viipurin Koirat ry haluaa tarjota mahdollisimman monelle vanhuskoiralle siihen mahdollisuuden. Viime vuosina on panostettu vanhuskummikoiratoimintaan, minkä avulla on saatu useita vanhuskoiria Suomeen kotihoitoon. Onnelliseen vanhuuteen kuuluvat eläinlääkärikäynnit, laadukas ravinto ja tarvittavat muut hoidot, kuten hieronta tai fysioterapia, vaativat paljon rahaa, minkä takia vanhuskoirien kuluja varten on oma viitenumero ja jatkuva keräys.

Mikäli vanhuskoirat ovat lähellä sydäntäsi, auta lahjoittamalla Onnellinen vanhuus -keräykseen. Voit myös seurata vanhuskummikoirien kuulumisia Facebookin Toffe & Kaverit -sivuilla. Mikäli olet kiinnostunut vanhuskoiran adoptoimisesta, ole rohkeasti yhteydessä yhdistyksen koiravaraajiin. 

Viipurin Koirat ry:n keräystili: FI70 1544 3000 1854 75 Viite: 2121.

 

Rahankeräyslupa: RA/2020/903
Voimassa: 1.8.2020 alkaen