Eurooppalaiset kansalaisjärjestöt vaativat EU:ta puuttumaan Romanian kulkukoiratilanteeseen

Viipurin Koirat ry on yhdessä yli 200 muun eurooppalaisen kansalaisjärjestön kanssa lähettänyt kirjeen EU:n komissiolle, kehottaen komissiota puuttumaan kodittomien koirien julmaan kohteluun Romanissa. Romanian tapa hallita koirapopulaatiota pyydystämällä ja tappamalla on paitsi julmaa ja kallista, myös tehotonta.

Kirjeessä osoitetaan, että komissiolla olisi Romanialle myönnetyn EU-tuen perusteella toimivalta puuttua tilanteeseen. Komission tulisikin viipymättä vaatia, että Romania ryhtyy kiireellisesti soveltamaan kansainvälisesti hyväksyttyjä toimenpiteitä koirakannan hallinnassa. Hyväksyttävänä toimenpiteenä pidetään koirien sterilisaatioita ja kastraatioita yhdessä rokottamisen kanssa.

Hankkeen eurooppalainen puhemies Robert Smith toteaa:

“Romania saa vuosittain miljoonia euroja EU-tukiaisia rabieksentorjuntaohjelmansa rahoittamiseen. Ohjelman ehtona Romania on luvannut hallita koirapopulaatiotaan.  Romania on päättänyt hallita koirakantaa keräämällä koirat talteen.  Koska suuren koiramäärän edellyttämää rahoitusta, säilytystiloja ja adoptiokoteja ei käytännössä ole tarjolla, päädytään koirien tappamiseen. Tappaminen on kallis ja tehoton tapa hallita koirakantaa, sillä lopetetut koirat korvautuvat nopeasti uusilla, sukuaan jatkavilla, koirilla. EU-oikeus kuitenkin edellyttäisi humaanien ja tehokkaiden keinojen hyödyntämistä.  Niin kauan kuin komissio antaa Romanian toteuttaa koirakannan hallintaa tappamalla koiria, Romanian koiraongelmaa ei saada kuriin. Sama meno jatkuu vuodesta toiseen veronmaksajien rahoilla. Kärsijöinä ovat sekä kansalaiset että heidän koiransa.”

Lisätietoja:

Hankkeen kotisivut: europeancommunicationsteam.weebly.com

Hankkeen Facebook-sivut: www.facebook.com

Allekirjoita vetoomus!

www.change.org