Operaatio Olli: keräys leikkauksen rahoittamiseksi

Puolivuotias Olli-koira on katsonut kuolemaa silmiin jo monta kertaa. Se hylättiin pentuaikaisesta kodistaan, ja kuljeskellessaan ulkona yksinään sen päälle ajoi auto. Jalkansa pahasti murtanutta ja nälkäistä Ollia ei auttanut kukaan. Viikkojen kuluessa murtuma luutui väärään asentoon. Sitten joku tarjosi Ollille ruokaa, jota oli maustettu myrkyllä, koska ihmisten seuraan tuppautuvasta, jalkapuolesta koirasta haluttiin alueella eroon. Olli selvisi hengissä, mutta joutui seuraavaksi tapporankkurien käsiin. Ollin elämän piti loppua viimeistään tähän, mutta kohtalo käänsi vielä uuden sivun: Olli pelastettiin ja vietiin kodittomien koirien tarhalle.

Jalkavaivainen 11.10.

Siellä me suomalaiset kohtasimme Ollin ensimmäistä kertaa: ihmisrakkaan, ison poikapennun, joka näytti ontuvan jokaista jalkaansa ja sai sydämemme särkymään. Lähes toivottomalta tapaukselta vaikuttaneen koirapojan elämän oli määrä seuraavaksi päättyä eläinlääkärin vastaanotolla Suomessa, mutta Olli yllätti jälleen. Ortopedin mukaan murtuma on hyvässä kohdassa, joten vielä kasvuikäistä Ollia voidaan auttaa leikkauksella. Olli ei aio antaa periksi. Emme myöskään me.

Olli on yhdistyksen uusi kummikoira. Olli on kotihoidossa Vantaalla, ja toivuttuaan se voi alkaa etsiä omaa kotia ja unohtaa kaiken kivun ja ikävän. Tavoitteenamme on kerätä huima summa, 1600 euroa, joka kattaa Ollille suoritetun eläinlääkärin tutkimuksen ja röntgenit sekä suunnitteilla olevan jalkaleikkauksen. Voit osoittaa apusi Ollille laittamalla haluamasi summan Viipurin koirat ry:n keräystilille [tilinumero poistettu, keräys päättynyt!]. Ollin kummeilla on mahdollisuus saada postia kummikoiraltaan. Jos haluat, ilmoita siis sähköpostiosoitteesi kummikoiravastaavalle osoitteeseen laura.viipurinkoirat(at)gmail.com.

Päivitys 29.10.2014:
Tuhannet kiitokset kaikille teille, joita Ollin tarina on koskettanut. Olemme saaneet ennätysajassa kokoon tarvittavan summan ja keräys päättyy tähän. Ollin leikkaus etenee nopealla aikataululla ja itse asiassa poika leikataan vielä tänään! Voitte nyt lähettää tukenne Ollille lämpimien ajatusten muodossa. Ollilla on jännittävä päivä klinikalla ja leikkauksen jälkeen se tulee olemaan toipilas useita viikkoja.