Lämmitä palelevat tassut ja täytä tyhjät massut -keräys

Sähköä kuluu tarhoilla talviaikaan valtavasti. Kopeissa olevat lämmittimet ja lämpölamput kuluttavat kylminä ja kosteina aikoina suuren määrän sähköä, mutta ovat elintärkeät varsinkin pienille ja heikoille pennuille. Lämpimämmät ja kuivemmat olosuhteet auttavat ehkäisemään ikäviä hengitystieinfektioita.

Tynnyrilämmittimet, jotka takaavat sulan veden jaettavaksi, surraavat talvikuukausina lähes tauotta tarhojen suurissa juomavesisäiliöissä. Myös Svetogorskin tarhalle on lähetetty pari viikkoa sitten Suomesta tällaiset lämmittimet. Viipurin Koirat ry avustaa tänä talvena kolmea tarhaa sähkölaskujen maksamisessa ja nyt pyydämmekin teiltä rakkaat tukijat jälleen apua, jotta voimme taata koirille siedettävämmät oltavat. Kun avustettavia tarhoja on kolme ja Irinan tarhan klinikkarakennus käytössä, tarvitaan lämmityskulujen keräämiseen entistä suurempi ponnistus. Sähkö on Venäjällä palkkatasoon nähden kallista: keskihinta Viipurin alueella on noin 4 senttiä/kWh (vrt. Suomessa keskihinta on noin 5 senttiä/kWh). Ilman tukea tarhanpitäjien on mahdotonta saada talvikuukausien sähkölaskut maksettua. Lämmittimet kuluttavat talvisin sähköä useiden satojen eurojen arvosta kuukausittain. Jos taloudellista apua ei saada, ei sähkölämmittimiä voida käyttää tarhoilla käytännössä lainkaan.

Kuivikkeiden ja lämmityksen lisäksi ympäri vuoden kuluu suuret määrät ruokaa. Nyt ruokittavia suita on entistä enemmän ja koiranruokaa kuluukin kolmella tarhalla laskujemme mukaan yhteensä noin 180 kg päivässä. Tullirajoitteiden takia ei ole mitenkään mahdollista toimittaa Suomesta lahjoitusruokia niin paljon, että pelkästään näillä täytettäisiin koirien vatsat, eikä yhdistyksellä tällaista ruokamäärää olisikaan. Venäjälle saa viedä tullivapaasti vain 50 kg kerralla henkilöä kohden tavaraa, joka jätetään Venäjälle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aktiivien kerralla viemät ruokalahjoitukset riittävät koirille usein vain yhdeksi päiväksi. Siksi myös Venäjältä tilataan suoraan ruokia tarhalle. Suomesta pyrimme viemään laadukasta ruokaa tarhoille ja varsinkin talviaikaan usein ostamme viemisiksi ravinnerikkaita ruokia sekä lisäravinteita, joilla turvataan koirien energiansaanti ja pienimpien pentujen selviäminen rankan talvikauden ylitse. Kun ruokittavia suita on yhteensä melkein 400, ovat ruokakustannukset todella iso osa yhdistyksen avustustoimintaa. Pitkälle on tultu siitä, kun koirille keitettiin puuroa isossa padassa nuotiolla Irinan tarhan edustalla. Puurolinjalle emme haluaisi lähteä takaisin, koska heikosti ravittuina koirat olisivat entistä alttiimpia sairastumaan.

Muistathan siis nälkäistä ja palelevaa ystäväämme Viipurissa, jotta koirilla olisi ruokaa ja lämpöä myös huomenna.
 

Voit auttaa lahjoittamalla Viipurin Koirat ry:n keräystilille 
Nordea FI74 1394 3500 1553 91
Viitenro 1025 (yleislahjoitus)

Rahankeräyslupa: POL-2015-14237
Toimeenpanoaika ja -alue: 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta

Keräys kestää lämpimiin kevätpäiviin asti.