Toimintakertomus 2022
Tarkoitus
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kodittomien koirien ja kissojen sekä löytöeläintarhojen elinolosuhteita. Yhdistys pyrkii edistämään eläinsuojelua ja eläinten hyvinvointia sekä muuttamaan löytöeläimiin suhtautumista niitä arvostavaksi. Yhdistys avustaa löytöeläintoimintaa Viipurin seudulla ja muualla Euroopassa.
Yhdistys auttaa löytöeläintarhoja ja eläinsuojelijoita neuvonnalla, järjestämällä koirille ja kissoille ruokaa, hoitopaikkoja ja eläinlääkärihoitoa sekä parantamalla tarhojen olosuhteita. Yhdistys etsii kodittomille koirille pysyviä koteja Suomesta ja tukee koiran ottaneita neuvonnalla. Yhdistys harjoittaa valistus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa. Yhdistys tuo koiria maahan maa- ja metsätalousministeriön voimassa olevien määräysten mukaisesti.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja ja myy kannatustuotteita.
Yleistä
Vuosi 2022 oli Viipurin Koirat ry:n 16. toimintakausi.
Vuoden 2022 alussa COVID-19 -pandemia päättyi. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkoi helmikuun 2022 lopussa. Sota ja sen seuraukset ovat vaikuttaneet merkittävästi yhdistyksen toimintaan. Etenkin rahansiirrot Suomesta Venäjälle vaikeutuivat merkittävästi, sillä suomalaiset pankit lakkasivat välittämästä maksuja Venäjälle. Laskujen maksaminen ja avustusten saaminen perille Viipuriin vaati erityisjärjestelyjä. Positiivista oli, että matkustaminen Suomesta Viipuriin ja tarhoille tuli kesällä 2022 mahdolliseksi pandemiaan liittyvien matkustusrajoitusten poistuttua ja yhdistyksen aktiivit pääsivät käymään tarhoilla yli kahden vuoden tauon jälkeen.
Koirien adoptiot jatkuivat ja koirat matkustivat Suomeen rahtikuljetuksina. Yhdistys auttoi vuonna 2022 kaikkiaan 179 koiraa uuteen kotiin. Valtaosa koirista asui alkuun sijaiskodissa ja jatkoi kodin etsimistä Suomesta käsin. Koska koiriin voitiin taas tutustua paikan päällä, lisääntyivät adoptiot suoraan tarhalta edelliseen vuoteen verrattuina.
Tarhoihin pidettiin tiivistä yhteyttä ja niiden avustaminen jatkui keskeytyksettä rajusti muuttuneesta tilanteesta huolimatta. Varainkeruu oli myös aktiivista koko vuoden.
Hallitus ja toimihenkilöt
1.1.2022–29.6.2022
Susanna Kankaanpää, pj
Mira Masalin, varapj
Arja Liimatainen, sihteeri
Leena Nio, jäsen
Laura Uotila, jäsen
Ira Müller, varajäsen
29.6.2022–31.12.2022
Ira Müller, pj
Susanna Kankaanpää, varapj
Leena Nio, sihteeri
Mira Masalin, jäsen
Laura Uotila, jäsen
Saila Poussu, varajäsen
Hallitus kokoontui 15 kertaa vuonna 2022.
Aino Arjas toimi rahastonhoitajana 1.1.2022–31.12.2022. Aino Arjas toimi myös osa-aikaisena, määräaikaisesti palkattuna toiminnanjohtajana 23.8.2022 alkaen, määräaikainen työsopimus kestää vuoden 2023 loppuun asti.
Toiminnantarkastaja kaudella 2022 oli Ursula Huhtala ja varatoiminnantarkastaja Sami Säynevirta.
Kirjanpitäjänä toimi Anja Kivinen (KTM).
Yhdistyksen aktiivit tekivät vapaaehtoistyötä mm. koiravarauksen, varainhankinnan, tiedottamisen, koirien kotihoidon ja omistajien neuvonnan parissa. Toiminnanjohtajan määräaikaista työsuhdetta lukuunottamatta kaikki toimivat vapaaehtoistyöntekijöinä ilman korvausta.
Yhdistyksen kokoukset ja jäsenistö
Vuosikokous pidettiin 29.6.2022. Kokouksessa oli myös etäosallistumismahdollisuus. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat sekä hyväksyttiin yhdistyksen sääntömuutos, joka sallii avun suuntaamisen aiempaa laajemmalle alueelle Euroopassa.
Yhdistyksellä oli toimikauden 2022 lopussa 29 varsinaista jäsentä, 658 kannatusjäsentä ja 2 kunniajäsentä.
Avustustoiminta
Yhdistyksen toiminta keskittyi edelleen Viipurin seudun löytökoiratarhojen avustamiseen ja alueella tehtävän eläinsuojelutyön tukemiseen. COVID-pandemiasta johtuneet matkustusrajoitukset poistuivat elokuussa 2022 ja tarhoilla alettiin taas käydä tiiviisti, tosin aiempaa pienemmällä vapaaehtoisjoukolla. Toiminta kohdealueella oli edelleen riippuvaista Suomesta saatavasta avusta.
Tarhoille toimitettiin viemisinä koppikuivikkeita ja muuta pienimuotoista tarvikeapua Suomesta.
Yhteistyötarhat
Yhdistyksen pääyhteistyökumppani on Kodittomien eläinten auttamiskeskus Dom Hvostikov Viipurin Tienhaarassa. Eläinlääkäri Snezhanna Valejevan johtaman tarhan organisaatiomuoto on autonominen ei-kaupallinen organisaatio. Valejeva toimii paitsi tarhan johtajana myös eläinlääkärinä ja vastasi adoptiokoirien lähettämisestä Suomeen.
Elena Sementsovan johtama yksityinen tarha Vmeste mi sila sijaitsee Svetogorskissa.
Molempia koiratarhoja tuettiin mm. koirien ruokakuluissa, loishäätöjen, lääkkeiden ja työvälineiden hankinnassa, eläinlääkintäkuluissa, kuivikkeiden hankinnassa ja työntekijöiden palkoissa. Tarhojen koirat sterilisoitiin yhdistyksen avulla.
Kamennogorskissa sijaitsevaa Margarita Shanginan tarhaa (Serdtse navstrechu) tuettiin satunnaisemmin maksamalla rokotteita, loishäätöjä ja sterilaatioita sekä toimittamalla pieniä määriä tarvikkeita Suomesta. Syksyllä 2022 yhdistys päätti lisätä tarhalle suunnattua apuaan niin, että sinne voitiin palkata osa-aikainen työntekijä huolehtimaan koirista.
Olga Atamanovan turvakotia (Dobriy pjos) tuettiin toimintavuonna mm. ruokakuluissa, lämmityksessä ja jätekuluissa. Eläkeikäinen Olga on lopettanut tarhansa aktiivisen toiminnan, eikä ota sinne uusia kotia etsiviä koiria. Olgan tarha on kuitenkin toiminut tarvittaessa Dom Hvostikov -tarhan pentujen ja pikkukoirien karanteenitilana/sijaiskotina. Lisäksi Olgan luona asui pysyvästi noin 15 koiraa ja muutama kissa.
Sterilisoinnit
Helmikuun 2022 SpayDay-tempaus toteutettiin iloisissa merkeissä Viipurissa. Tapahtumassa steriloitiin yhteensä 38 koiraa ja 44 kissaa Viipurin Koirat ry:n tuella. Myöhemmin samana vuonna steriloitiin vielä 13 vähävaraisten perheiden omistamaa kissaa ja 28 koiraa. Sodan alettua yhteinen vähävaraisille perheille suunnattu kampanja kuitenkin hiipui ja oli olosuhteiden vuoksi osan vuotta kokonaan tauolla. Länsimaisten anestesialääkkeiden saatavuus oli Venäjällä pitkään huono ja niiden hinnat nousivat.
Olemassa olevat lääkeaineet säästettiin kodittomien ja tarhakoirien leikkauksiin. Yhdistyksellä oli vaikeuksia saada oma osuutensa kuluista toimitettua perille.
Tarhakoirien steriloinnit jatkuivat kuitenkin Viipurin Koirien tuella pääosin entiseen tapaan. Lisäksi Dom hvostikov -tarha teki yhteistyötä julkisin varoin toteutetun Trap-Neuter-Vaccinate-Release -ohjelman kanssa. Snezhanna Valejeva steriloi ohjelman puitteissa kaikkiaan 60 ulkoa kiinni otettua koiraa, joista osa palautettiin tuttuun elinympäristöönsä ja osa jäi tarhalle etsimään kotia.
Sodan vaikutukset
Venäjän hyökkäyssodasta johtuneiden pakotteiden ja olosuhteiden vuoksi rahansiirrot Venäjälle vaikeutuivat merkittävästi keväästä 2022 lähtien. Suomalaiset pankit sekä mm. PayPal päätyivät noudattamaan lain sanelemia rajoituksia tiukempia käytäntöjä ja lopettivat maksujen välittämisen Venäjälle käytännössä kokonaan. Länsimaiset pankkikortit eivät enää toimineet Venäjällä, eikä ruuan ja tarvikkeiden tilaaminen venäläisen verkkokaupan kautta ollut enää mahdollista. Yhdistyksen suomalaisilla korteilla ei voitu enää maksaa laskuja Venäjällä käydessä. Pakotteet estivät euromääräisen valuutan viennin Venäjälle käteisenä ja viralliset valuutanvaihtopisteet Suomessa lakkasivat vaihtamasta ruplia. Yhdistys käytti mobiilisovelluksia, joiden kautta oli vielä mahdollista lähettää rahaa sellaisiin venäläispankkeihin, jotka eivät olleet pakotelistattuja. Tarhat avasivat tilejä uusiin pankkeihin sitä mukaa, kun venäläisiä pankkeja lisättiin EU:n pakotelistalle.
Tarhojen ruokatilaukset voitiin edelleen maksaa tilisiirtona, sillä välittäjä oli muuttanut Venäjältä toiseen maahan.
Valuuttakurssi ja yleinen hintojen nousu vaikuttivat yhdistyksen varojen riittävyyteen. Rupla vahvistui lyhyen romahduksen jälkeen merkittävästi suhteessa euroon. Vaikein tilanne kesti alkukesästä vuoden loppuun, minkä aikana euro oli sotaa edeltävään tasoon verrattuna pahimmillaan yli kolmasosan heikompi suhteessa ruplaan. Myös vaikeudet maksujen perille saamisessa heikensivät yhdistyksen mahdollisuuksia auttaa koiria lähtömaassa. Avustustoimintaa jouduttiin näistä syistä karsimaan merkittävästi ja esimerkiksi rakentamisprojekteja toteutettiin koko vuonna vain yksi. Yhdistys joutui usean kuukauden ajan keskittymään vain kaikkein tärkeimmän mahdollistamiseen: avainhenkilöiden toimeentuloon ja koirien ravinnon saantiin. Yhdistys lakkasi kesällä maksamasta tarhojen sähkölaskuja, avustamasta jätekuljetuksissa, osallistumasta polttoainekuluihin sekä vähensi apuaan muillakin osa-alueilla lukuun ottamatta ruokaa ja palkkakuluja. Näiden osalta kustannukset kasvoivat huomattavasti ruplan kallistumisen sekä koiranruuan hinnan nousun myötä. Tilatun ruuan määrää jouduttiin jonkin verran vähentämään, mutta ruokakulut lisääntyivät silti merkittävästi.
Animalia myönsi keväällä Viipurin Koirat ry:lle 12 500 euron arvoisen apurahan saamastaan testamenttilahjoituksesta. Apuraha oli tarkoitettu karanteenitilojen rakentamiseksi Dom hvostikov -tarhalle. Avustus toimitettiin sodan vuoksi perille viiveellä ja karanteenitilojen rakentaminen käynnistyi syksyllä 2022.
Kummikoiratoiminta
Kummikoiratoiminta keskittyi Suomessa jo oleviin tai kotihoitoon tuotaviin erityistä apua tarvitseviin kummikoiriin. Kummikoirien eläinlääkäri- ja lääkekuluihin kerättiin varoja erillisillä kampanjoilla. Toimintavuonna hyvästeltiin kaikkiaan kolme kummikoiraa. Tilalle tuli kaksi uutta kummikoiraa ja yksi vanhuskummikoira.
Varainhankinta
Yhdistys keräsi kampanjoilla varoja ennen kaikkea ruokaa varten. Lisäksi kerättiin varoja käytettäväksi eläinlääkärikuluihin Suomessa. Aktiivisia keräyskampanjoita ei toteutettu muutamaan kuukauteen sodan alkamisen jälkeen keväällä 2022.
Muita varainhankinnan keinoja olivat myyjäiset, huutokaupat ja kirpputorit.
Kannatustuotteista suosittuja olivat seinäkalenteri ja joulukalenteri. Uusia kannatustuotteita olivat avaimenperä, joulutee ja -kaakao, kaksi uutta joulukorttia sekä kangaskassi.
Yhdistyksellä on toistaiseksi voimassa oleva keräyslupa RA/2020/903.
Rahankeräystavoite onnistuttiin saavuttamaan vuonna 2022 huolimatta sodan vaikutuksesta. Keräystoiminnan tuotto pysyi haasteista huolimatta samalla tasolla verrattuna edelliseen vuoteen. Eettiset joululahjat -keräys oli erityisen onnistunut ja tuotti ennätykselliset yli 16 000 euroa.
Luettelo vuonna 2022 järjestetyistä keräyksistä ja tapahtumista on esitetty liitteessä 1.
Adoptiotoiminta
Yhdistys auttoi viipurilaisia koiratarhoja myös etsimällä koirille koteja Suomesta. Koirat tuotiin maahan EU:n komission tuontivaatimuksia noudattaen ja TRACES-järjestelmään merkittyinä.
Yhdistys toi vuoden 2022 aikana maahan 188 koiraa, joista 179 adoptoitiin omaan kotiin aikavälillä 1.1.–31.12.2022. Maahan ei tuotu lainkaan koiria eikä tarhoilla olevia koiria varattu koteihin aikavälillä 2–5/2022. Koirien kuljetukset painottuivat loppuvuoteen.
Koirista suuri osa sijoitettiin Suomeen tulon jälkeen sijaiskoteihin jatkamaan oman kodin etsintää. Yli 70 prosenttia koirista asui sijaiskodissa ennen sijoittumista omaan perheeseen.
Koirien kuljetukset Suomeen tapahtuivat vuonna 2022 edelleen rahtina.
Adoptio-ohjelmaan alettiin ottaa mukaan aiempaa enemmän koiria myös Svetogorskin tarhalta.
Adoptiokoiran kulukorvaus oli 570 euroa, sisältäen rabiesvasta-ainetututkimuksen. Syksyllä 2022 kulukorvaus nostettiin 600 euroon kasvaneiden kustannusten (mm. rahdin hinnan kaksinkertaistumisen ja rokotteiden hinnannousun) sekä kurssimuutoksen vuoksi.
Sijaiskotitoiminta
Sijaiskotitoiminta on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa, sillä sen avulla voidaan auttaa apua tarvitsevia koiria kotioloihin sosiaalistumaan ja kotikoiran arkea opettelemaan, sekä helpottaa tarhojen taakkaa. Myös yhdistykselle palautuvia kodinvaihtajia joudutaan usein sijoittamaan hoitopaikkoihin ennen uuden kodin löytymistä. Yhdistys tarjosi kotihoitokoirille tarvittavat eläinlääkärinhoidot. Lisäksi osallistuttiin hoitokoirien loishäätö- ja ruokakuluihin.
Hoitokoiria oli vuoden aikana 128. Pysyvästi kotihoidossa asuvia erityistä tukea saavia kummikoiria oli vuonna 2022 8 yksilöä ja näiden lisäksi sijaiskodeissa asui kaksi yhdistyksen tukemaa vanhuskoiraa.
Kotihoito- ja kummikoirien kulut yhdistykselle olivat vuonna 2022 yhteensä 32 182,48 euroa sisältäen eläinlääkäri-, lääke- ja ruokakulut (2021: 32 176,78 e ). Kotihoitajat toimivat vapaaehtoisina ilman korvausta ja monet heistä huolehtivat hoitokoiriensa ruokakuluista itse.
Tautitestit
Yhdistys jatkoi vektorivälitteisten tautien testaamista. Kaikkiaan testattiin kahdeksaa vektorivälitteistä tautia. Lisäksi rabiesrokotevasta-aineet testattiin jokaiselta adoptio-ohjelman koiralta ennen Suomeen matkustamista. Vuoden aikana testattiin vektorivälitteisiä tauteja kaikkiaan 188 koiralta ja tuloksista raportoitiin verkossa.
Kodinvaihtajat
Yhdistyksen tavoitteena on saada koirien kotien vaihdot mahdollisimman vähäisiksi. Tavoitteeseen pyritään tarkalla adoptioprosessilla, johon liittyy olennaisesti se, että koirat pyritään sijoittamaan vain sellaisiin olosuhteisiin, joissa niillä on mahdollisuus hyvään elämään. Tämän vuoksi yhdistys on tiukentanut huomattavasti mm. sitä, millaisiin asuinympäristöihin koiria annetaan ja katsotaanko koiran pärjäävän ainoana koirana. Lisäksi prosessiin kuuluu oleellisesti eläintenkouluttajan ilmainen puhelinneuvonta ongelmatilanteissa.
Vuoden 2022 aikana yhdistyksen haltuun palautui 11 adoptoitua koiraa uudelleen etsimään kotia. Näistä 4 ehti olla kodissaan ennen palautumista alle vuoden: yksi alle kuukauden, kaksi alle puoli vuotta ja yksi kahdeksan kuukautta. Kodinvaihtajien määrä väheni edelleen verrattuna kolmeen edelliseen vuoteen (2021: 14, 2020: 17, 2019: 15).
Yhdistyksessä toimiva eläintenkouluttaja Laura Uotila neuvoi kodin saaneiden koirien omistajia veloituksetta. Vuoden aikana neuvoja annettiin noin 30 omistajalle. Yleisimmin kysyttiin neuvoja koirien arkuuteen liittyvissä tilanteissa. Neuvontaa saaneiden omistajien koirista kolme päätyi kodinvaihtajiksi.
Responsible rescue
Viipurin Koirat ry jatkoi yhteistyötä muiden Responsible Rescue -kriteereihin sitoutuneiden yhdistysten kanssa. Tanja Liukkonen jatkoi RR-ohjausryhmässä. Aino Arjas oli yhdistyksen toinen edustaja RR-työryhmässä.
Responsible Rescue -toiminnan tarkoituksena on mm. vähentää tautiriskejä ja yhtenäistää rescuetoiminnan laatua, lisätä yhdistysten välistä yhteistyötä, edistää vastuullisen rescuetoiminnan tunnettuutta ja erottautua muusta lemmikkieläinten maahantuonnista ja kaupasta. Responsible Rescue -kriteereihin sitoutuneet yhdistykset suorittavat mm. yhdessä sovittuja maakohtaisia tautitestauksia adoptoitaville koirille lähtömaissa.
Tiedotustoiminta
Yhdistyksen pääasiallisena tiedotuskanavana toimivat verkkosivut viipurinkoirat.fi, joilla esitellään toimintaa sekä kotia etsiviä koiria.
Aktiivista tiedotusta jatkettiin myös sosiaalisen median kautta, tärkeimpinä kanavina Facebook-sivut, Instagram sekä YouTube-kanava. Käytössä oli myös Vkontakte venäjänkieliselle yleisölle.
Yhdistys uutisoi verkkosivuilla vuonna 2022 muun muassa Suomeen saapuneista koirista sekä ajankohtaisista keräyksistä. Koirien tautitestien tuloksista julkaistiin raportti ja lisäksi julkaistiin ensimmäistä kertaa erillinen adoptiotoiminnan tilasto.
Muu toiminta
Viipurin Koirat antoi lausunnon eläinten hyvinvointilain luonnoksesta.
Yhdistys osallistui Etsii omaa kotia -kirjan julkistamiseen liittyviin keskustelutapahtumiin Helsingissä ja Tampereella.
Syksystä alkaen yhdistyksen aktiiveja osallistui taas aktiivisesti koirien rokottamisiin ja loishäätöihin yhteistyötarhoilla. Virkaeläinlääkäri rokotti yhteisessä rokotustempauksessa Svetogorskin tarhalla lähes 100 koiraa.
Yhdistyksen edustajat kävivät tutustumassa kissojen turvakotiin Viipurissa.
Talous
Yhdistyksen toimintaa rahoitettiin jäsenmaksuilla, lahjoituksilla sekä koirien adoptoinnin osalta kulukorvauksilla. Lisäksi harjoitettiin kirppistoimintaa ja järjestettiin Facebook-myyjäisiä ja -huutokauppoja sekä kannatustuotemyyntiä. Vuonna 2022 varainhankinnan tuotto kulujen (mm. kannatustuotteiden ostokulut) jälkeen oli 257 266,16 euroa (2021: 251 394,39 eur, 2020: 260 731,28 eur). Tästä 224 292,14 euroa (2021: 215 898,95 eur, 2020: 236 554,66 eur) saatiin lahjoituksina ja loppuosa kerättiin myyjäisillä, Facebook-puodeilla ja -huutokaupoilla ja kannatustuotemyynnillä.
Koira-adoptioiden kulukorvauksia kertyi yhteensä 95 607 euroa (2021: 108 525 euroa). Adoptoitavien koirien asiakirjoihin, rokotuksiin, loishäätöihin, rajatarkastusmaksuihin, kuljetukseen sekä tauti- ja rabiesvasta-ainetesteihin sekä Turvasiru-rekisteröintiin kului 86 816,78 (2021: 90 427,21 eur). Adoptiotoiminnan tuotot ja kulut laskivat hiukan verrattuna edelliseen vuoteen, koska toiminta oli osan vuotta tauolla.
Venäjälle suunnattuun avustustoimintaan käytettiin vuonna 2022 yhteensä 218 805,66 euroa (2021: 177000,59 e), josta 140 841,81 euroa (2021: 114663,32 e) kului ruokaan, 1 898,08 euroa sähköön (2021: 5378,12) ja 2 331,70 euroa kuivikkeisiin (2021: 1223,21 e). Lääkkeisiin ja lääkintätarpeisiin käytettiin 9 772,86 euroa (2021: 7930,43 e). Sterilointiin suunnattu apu romahti 6 340,95 eurosta alle 400 euroon, ja vähävaraisten koirille suunnattu kampanja jäi olosuhteiden pakosta tauolle. Viipurin Koirat maksoi kuitenkin yhä kaikkien yhteistyötarhoillaan asuvien ja niille saapuvien koirien sterilaatiot, lukuun ottamatta Dom hvostikov -tarhalle julkisen ohjelman puitteissa saapuneita aikuisia koiria.
Rakentamiseen käytettiin ainoastaan Animalialta saatu apuraha. Tarhojen muut rakennus- ja korjausprojektit siirrettiin tulevaisuuteen. Palkkakuluissa avustettiin 42 555,45 eurolla (2021: 27561,69 e). Kasvu aiheutui kurssimuutoksista. Tarvikehankintoihin, kuten työvälineisiin, käytettiin 1121,43 euroa (2021: 3437,17 e).
Edellä mainitut kulut jakautuvat neljälle tarhalle sekä muuhun alueella tehtävään avustustyöhön. Pääasialliset avustuskohteet olivat kaksi suurinta löytökoiratarhaa: Dom hvostikov ja Vmeste mi sila.
Yhdistys selvisi vaikeasta vuodesta taloudellisesti hyvin, vaikka joutuikin supistamaan avustuskohteisiinsa antamaansa apua. Edellisenä vuonna kertynyt ylijäämä antoi hiukan liikkumavaraa.
Vuoden 2022 tilinpäätös oli 4 780,77 euroa alijäämäinen.
Liite 1
Tapahtumia vuonna 2022
Toiminnan esittely- ja keräystapahtumat
● 8.–9.10. Löytöeläinpäivät, HESY-keskus, Helsinki (järj. Hesy)
Koirapuistotapahtumat
● 22.5. Koiran elämää -puistoilu, Lepolan koirapuisto / Järvenpää (järj. Koiran elämää, Viipurin Koirat ry ja Pet Rescue Finland ry)
● 19.7. Pirkanmaan viipurilaisten koirametsäily, Elometsä / Lempäälä (järj. Viipurin Koirat ry)
● 25.9. Koiran elämää -puistoilu, Lepolan koirapuisto / Järvenpää (järj. Koiran elämää, Viipurin Koirat ry ja Rescueyhdistys Kulkurit ry)
● 3.12. Pikkujoulupuistoilu, Kiertotähdenpuisto / Vantaa (järj. Viipurin Koirat ry)
Muut tapahtumat
● 7.5. Rescuekoiran adoptointi -keskustelutilaisuus, Kämp Garden, Helsinki (järj. Etsii omaa ihmistä -kirjan tekijät kirjailija Heli Mäenpää ja valokuvaaja Heidi Strengell)
● 2.10. Rescuekoira ja käytösongelmat -keskustelutilaisuus, Kulttuuritalo Laikku, Tampere (järj. Etsii omaa ihmistä -kirjan tekijät kirjailija Heli Mäenpää ja valokuvaaja Heidi Strengell)
Kirpputorit
● 1.1.–31.12. provisiomyynti kirppispöytä Tehtaan kirppiksellä, Kellokoski
● 2–3/2022 pöytä Kirppis-Kellarissa, Forssa
● FB-kirppis: kirppiskansio Viipurilaisten markkinat -sivulla
Myyjäiset
● 15.5.2022 Hobofest, Rescueyhdistys Kulkurit ry:n syntymäpäivätapahtuma (järj. Rescueyhdistys Kulkurit ry)
● 27.–28.11. Eläinsuojelu- ja rescueyhdistysten joulumarkkinat, HESY-keskus / Helsinki (järj. Hesy)
● 3.-17.12. Joulupuoti FB:n Viipurilaisten markkinat -sivulla (järj. Viipurin Koirat) Huutokaupat
● 23.3.–.4.2022 huutokauppa Facebookissa
Liite 2
Rahankeräyskampanjoita vuonna 2021
● SpayDay / SpayDogVbg -sterilointikeräys
● Parane pian: Hopsu kuntoon!
● Ethän hylkää meitä
● Nälkä ei odota parempia aikoja
● Eläinten päivän keräys
● Kummikoira Misha
● Parane pian (Farrah, Jitta)
● Kuivikkeita koppeihin
● Eettiset joululahjat
Uudet kannatustuotteet vuonna 2022
● seinäkalenteri
● logoavaimenperä
● joulukalenteri
● joulukortti x 2
● joulukahvi
● joulutee
● joulukaakao