Viipurin Koirat kampanjoi antibioottiresistenssistä venäläisessä sosiaalisessa mediassa

Eilen vietimme Euroopan antibioottipäivää. Teemapäivän tarkoituksena on edistää antibioottien vastuullista käyttöä ja ennaltaehkäistä antibioottiresistenssin kehittymistä ja leviämistä.

Bakteerien antibiooteille resistenttejä kantoja esiintyy niin ihmisillä, tuotantoeläimillä kuin lemmikkieläimilläkin. Erityinen haaste resistenssin kehittyminen on silloin, kun joudutaan käyttämään toistuvia antibioottikuureja. Samalla, kun antibiootit tappavat osan bakteereista, vastustuskykyiset bakteerit jäävät henkiin, hyötyvät ja yleistyvät. 

Viipurin Koirat tekee töitä antibioottiresistenssin lisääntymistä vastaan. Ennaltaehkäisevään työhön sisältyy venäläisten yhteistyökumppanien valistaminen, ohjeistukset antibioottien käytön välttämisestä, koirien ruokintaan liittyvä ohjeistus ( = ei raakaa lihaa), sekä resurssien mahdollistaessa sellaiset toimet, jotka edistävät hygieniaa, ehkäisevät infektioita ja ylläpitävät tai parantavat koirien vastustuskykyä. Tällaisia toimia ovat esimerkiksi varojen suuntaaminen loishäätöihin, rokotteisiin ja hygienian parantamiseen. Tuoreimpana toimintamuotonamme on kodittomille pennuille suunnatun kotihoitotoiminnan taloudellinen tukeminen Viipurissa niin, että osa pienistä pennuista voidaan hoitaa sijaiskodeissa, kunnes niiden rokotukset astuvat voimaan. 

Tänä vuonna osana valistustyötä päätimme kohdistaa Euroopan antibioottipäivän tiedotuksemme venäläiseen sosiaaliseen mediaan. Olemme tuottaneet noin 20 postauksen venäjänkielisen sarjan antibioottien vastuullisesta käytöstä VKontakteen hyödyntäen mm. WHO:n materiaaleja. Postaukset julkaistaan antibioottipäivää seuraavan antibioottiviikon aikana.

Jos olet VKontakten jäsen, autathan meitä levittämään tietoa jakamalla postauksemme. VKontakte-sivumme löydät osoitteesta: https://vk.com/public141293273

Antibioottiresistenssi: mitä se on ja miten sitä voi torjua?

videon lähde: THL