Roxy

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 1/2016

9.12.2016
Roxy muutti Tampereelle.

16.9.2016
Elokuussa Viipurin koirien aktiivit tapasivat Irinan tarhalla uuden tulokkaan, kauniin raidallisen tytön joka oli tuotu tarhalle venäläisestä kodista.

Koiratarhan aitaus on kotikoiralle aina hämmentävä ympäristö, ja niinpä tämäkin tulija tuntui olevan pahasti poissa tolaltaan: se haukkui vieraille hurjasti pienestä aitauksestaan. Rähinän lomassa se kuitenkin nappasi aidanraosta tarjotun makupalan, mikä antoi olettaa että kanssakäyminen voisi olla onnistuneempaakin kunhan alkujärkytys menee ohi.

Seuraavalla Viipurin-matkalla kohtasimme samaisen koiran Irinan kotona, jonne se oli tarhalta siirretty. Siellä meitä ottikin vastaan jo aivan toisenlainen tyttö, kun viimekertainen rähisijä juoksenteli vapaana Irinan pihamaalla häntäänsä heilutellen. Se haukahti vieraille muutaman kerran, mutta oli yleisilmeeltään iloinen eikä paennut vieraita ihmisiä.

Saimme kuulla koiran olevan nimeltään Roxy, ja Irina toivoi sen löytävän kodin Suomesta. Irinan kanssa Roxy oli jo ylin ystävä ja kipaisi välillä hoitotätinsä kainaloon rapsuteltavaksi. Irina kertoi Roxyn olevan tutustumisen jälkeen ystävällinen koira. Se ei myöskään näytä haastavan riitaa toisten koirien kanssa, sillä Irinan luona se asuu sopuisasti sekä aikuisten että pentukoirien joukossa. Roxy suhtautuu Irinan mukaan ystävällisesti myös lapsiin. Pihalla kulkeviin kissoihin Roxy osoitti hiukan kiinnostusta, mutta ei intoututunut kuitenkaan jahtaamaan niitä.

Roxy on nuori ja energinen tyttö, joka tarvitsee reilusti liikuntaa. Se selvästi kaipaa ihmisen seuraa, joten Roxyn soisi päätyvän kotiin jossa sille on tarjolla aikaa, hellyyttä ja reipasta lenkkiseuraa. Emme tiedä miten hyvin Roxy on opetettu kotikoiran tavoille kuten sisäsiisteyteen, kotona yksinoloon ja hihnakävelyyn, ja uuden kodin onkin varauduttava opettelemaan näitä asioita koiran kanssa. Koska Roxy suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja tilanteisiin temperamenttisesti ja haukkuu aluksi hurjankin näköisenä, tarvitsee se omistajan jolla on koirakokemusta ja taitoa tutustuttaa tyttöä uusiin tilanteisiin rauhallisesti. Koti, jossa on koiraseuraa, olisi varmasti hyvä vaihtoehto Roxylle, mutta se taitaisi pärjätä myös perheen ainoana koirana. Tärkeintä on, että Roxylle löytyy omistaja joka sitoutuu koiraan koko sen elämän ajaksi. Kertaalleen kodistaan hylätty tyttö kun ansaitsee nyt kodin jossa se saa elää turvallista ja hyvää elämää ilman pelkoa hylkäämisestä.

Viipurin koirat - Roxy 16.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.