Farrah kaipaa apua päästäkseen polvileikkaukseen

1-vuotias Farrah kaipaa apua päästäkseen polvileikkaukseen. Farrah on Suomessa sijaiskodissa ja etsii omaa kotia. Pian saapumisen jälkeen kävi selväksi, että sen takajaloissa on jotain vialla. Ortopedin tutkimuksissa paljastui, että sen molemmissa takajaloissa on patellaluksaatio eli polvilumpiot menevät sijoiltaan. Luksaatiot ovat Farrahilla luokkaa 4 ja 3, eli vaikea-asteisia: lumpiot ovat enimmän osan ajasta pois paikaltaan.


Farrah pentuna Viipurin tarhalla. Kuva: Ira Müller. 

Patellaluksaatio tekee kävelystä sekä istumisesta hankalaa. Luksaatio aiheuttaa jatkuessaan myös kulumaa ympäröiviin kudoksiin, minkä vuoksi polvet täytyykin leikata pian. Polvivaivasta huolimatta Farrah on elämäniloinen koira ja ennuste leikkausten onnistumiselle on hyvä. Tavoitteemme on saada tarvittava summa, 3300 euroa, kokoon niin, että kipeämpi polvi voidaan leikata mahdollisimman pian ja toinen muutaman kuukauden kuluttua, kun Farrah on toipunut ensimmäisestä leikkauksestaan.


Farrah sijaiskodissa alkuvuodesta 2021.

Farrahin leikkaukset maksetaan eläinlääkärikuluihin suunnatuilla lahjoituksilla. Auta lahjoittamalla tilillemme FI70 1544 3000 1854 75 viitteellä 1054. 

Rahankeräyslupa RA/2020/903

5.3.2021

Teksti: Aino Arjas