Kesäkeräyksellä helpotusta löytökoiratarhojen arkeen

Pyrimme kesäkeräyksemme turvin ratkomaan avustuskohteidemme akuutteja ongelmia Viipurin seudulla. Ojennathan auttavan kätesi osallistumalla keräykseen.

Lahjoita tästä

Helpotusta arkeen Antrean kodittomista koirista huolehtivalle Margaritalle

Antrean (nyk. Kamennogorsk) löytökoiratarhan perustaja Margarita on uupunut. Jo vuosien ajan Margarita on hoitanut yksin alueen löytökoiria ja vastannut joka päivä niiin ruokinnasta, vesien kantamisesta kuin siivouksestakin perustamallaan pienellä tarhalla. Autottomalle pienen lapsen äidille tämä ei ole helppoa. Kun hän nyt kaiken lisäksi joutuu muuttamaan 1,5 tunnin päähän tarhasta, pieni hengähdystauko fyysisestä työstä olisi enemmän kuin tarpeen. Lupasimme, että teemme parhaamme, että tarhalle saataisiin palkattua kesätyöntekijä, joka huolehtisi koirien päivittäisestä hoidosta syyskuuhun saakka. Nyt on auttajan vuoro tulla autetuksi, eikö niin?

Enson koirien tassut kuiviksi

Miltä tuntuisi asua rapakossa? Dora tietää, ja moni muukin Elenan tarhan koira. Enson (nyk. Svetogorsk) tarhaa vaivaa märkyys ja muta. Pintavedet pitäisi saada johdettua pois alueelta. Tarha on perustettu entiselle pellolle ja osassa alueesta maa on edelleen multaa, joka muuttuu sateella mudaksi. Seisova vesi on sekä epähygienistä että ikävää ja puurakenteiset aitaukset lahoavat sen vuoksi ennen aikojaan. Muta tekee paitsi koirien, myös työntekijöiden elämästä raskasta: saappaat uppoavat mutaan ja kottikärryjä on raskas työntää. Elena toivoo, että tarhalle saataisiin mursketta ja salaojat. Olemme luvanneet auttaa, koska tavoite on kiireellinen ja tärkeä. 

Elenan toinen haave on trimmeri, jolla saataisiin pidettyä tarhan keskellä oleva heinikko ja pensaikko lyhyenä. Tarhan aitojen sisällä on nähty kyy ja koska osa koirista kulkee aitojen sisällä irrallaan, asia on turvallisuuden kannalta todella tärkeä. 

Viipurin pennut turvaan tarttuvilta taudeilta

Snezhannan tarhaa vaivaa karanteenitilojen puute. Uusia rokottamattomia pentuja ei voi noin vain sijoittaa toisten pentujen joukkoon, sillä pahimmassa tapauksessa uusien pentujen mukana kulkeutuu tarhalle tarttuva tauti. Tavoitteena on, että kaikki tarhalle saapuvat pennut pidetään karanteenissa, kunnes ne ovat saaneet rokotukset tehosteineen. Kotihoitopaikat ovat kuitenkin kiven alla, eikä tarhalla ole karanteenitiloja kuin yhdelle pentueelle kerrallaan. Jokaisen apua kaipaavan pentueen kohdalla on sama ongelma: minne pienokaiset voidaan turvallisesti sijoittaa? Voidaanko hylätyt pennut ottaa vastaan vai vai joudutaanko ne jättämään kohtalonsa armoille? Päätökset ovat raastavia.

Snezhanna toivoo tarhalleen lämpöeristettyä parakkia, jota voisi käyttää pentujen karanteenitilana. Pentujen hoito on turvattu eläinlääkäri Snezhannan hoivissa, kunhan vain tilat saadaan. Parakki maksaa itsensä ajan myötä takaisin säästyneinä lääkäri- ja lääkekuluina. Asialla on kiire, koska pyyntöjä pentujen pelastamiseksi tulee jatkuvasti.

Lahjoita tästä


Keräyslupa RA/2020/903