Viipurin Koirat tukee Snezhannan tarhan rokotusyhteistyötä eläintautiviraston kanssa

Leningradin alueen eläintautien vastaisen viraston Viipurin yksikkö (ГБУЛО СББЖ Выборгского района) ja Snezhanna Valeevan johtama Dom Hvostikov -tarha ovat sopineet, että tarhan koirien rokotukset tehostetaan jatkossa viranomaisten toimesta. Samalla myös Viipurin Koirat ry:n adoptio-ohjelmassa olevien koirien rokotusvihkoihin saadaan viranomaisen leimat tarhan oman eläinlääkärin tai yksityispraktiikkaa pitävän eläinlääkärin sijasta.  


Viranomaisen kylmälaukussa olevat rabies-, leptospiroosi- ja yhdistelmärokotteet ovat valmiina pistettäviksi Dom Hvostikov -tarhalla 9.6.2021. Rokotteet maksoi Viipurin Koirat ry.

Eläintautien vastainen virasto vastaa alueen rabieksentorjunnasta ja huolehtii mm. syöttirokotteiden levittämisestä Viipurin seudulla. Virasto tarjoaa maksuttomia rabiesrokotteita kaikille alueen koirille. Koska viranomaisten käyttämä venäläisvalmiste ei ole vielä EU:n hyväksymä, täytyy Suomeen tuotavat koirat rokottaa myös jollain toisella rabiesrokotteella. Tästä syystä VK:n rooli on tärkeä: yhdistys nimittäin maksaa kaikki tarhalla käytettävät rokotteet, mikrosirut ja rokotusvihkot – jos siihen suinkin pystymme. Yhteistyöstä on iso hyöty kaikille osapuolille, eikä se olisi mahdollista ilman yhdistyksen tukijoita.


Jack-koiran mikrosiru luettiin sirulukijalla ennen rokottamista.

Rokottamiset alkoivat viime viikolla. Snezhannan tarhalla kävi virkaeläinlääkäri, joka rokotti kaikkiaan 48 koiraa Nobivac Rabies ja Eurican L -rokotteella. Työ jatkuu pian ja tavoitteena on uusia tarhan kaikkien 260 koiran rokotukset lähiaikoina. Lääkäri vierailee tarhalla jatkossa säännöllisesti, jotta myös uudet koirat saadaan rokotettua. Rokotukset uusitaan venäläisen rokotusohjelman mukaisesti vuosittain. Viraston eläinlääkäri rokottaa koirat virkatyönään ja pitää myös rekisteriä kaikista rokotetuista koirista.

Vuodesta 2018 alkaen Viipurin Koirat on varmistanut rabiesrokotteiden tehon mittauttamalla kaikilta Suomeen tulevilta koirilta rabiesvasta-ainetasot. Tämä käytäntö jatkuu.

Rescuetomijoilla on tärkeä rooli rabieksen ja muiden vakavien eläintautien vastaisessa työssä. Sinäkin voit auttaa! Tehdään rokotustavoitteesta totta yhdessä.

Tue rokotustyötä lahjoittamalla:

  • Tili: FI70 1544 3000 1854 75
    Saaja: Viipurin Koirat ry
    Viite: 1025
  • MobilePay: 95577
  • Lahjoittaa voit myös helposti täällä

Rahankeräyslupa: RA/2020/903

16.6.2021
Teksti: Aino Arjas, aino.arjas@viipurinkoirat.fi