Koiranpäivän ruokakeräys niille, jotka eivät synny onnellisten tähtien alle

Tänä koiranpäivänä haluamme muistuttaa niistä koirista, jotka eivät synny onnellisten tähtien alle. Niistä, jotka eivät pääse tänään eiväkä muinakaan päivinä nauttimaan liikkumisen ilosta yhdessä ihmisensä kanssa. Niistä, jotka eivät saa koiranpäivän kunniaksi uutta lelua tai ylimääräistä herkkupalaa. Niistä, jotka eivät saa painaa päätänsä ihmisen polvelle eivätkä käpertyä tämän jalkoihin nukkumaan. Niistä, joiden turkille kukaan ei laske kättään ja sano hellästi, että oletpa hieno poika. Sellaisista kuin Miio.

Miio on asunut aitauksensa nurkissa ja varjoissa yli kolme vuotta. Se seisoo aitauksessaan turkki märkänä sateesta. Paksusta turkista huolimatta sen jokaisen kylkiluun voi laskea. Se katsoo, kuinka yksittäinen työntekijä etenee aitauksesta seuraavaan ensin lapion ja haravan kanssa, sitten ruokasäkin, ja lopulta vesiämpärin. Pidetäänkö yhdessä huoli siitä, että se saa tänä koiranpäivänä edes yhden asian: vatsansa täyteen.

Miio ja ystävät Viipurin ja Svetogorskin löytökoiratarhoilla odottavat edelleen apua suomalaisilta hyväntekijöiltä, jotta saavat syödäkseen. Ruokatilanne on vaikea.

Lahjoita

Voit lahjoittaa myös

  • MobilePayn kautta: 95577
  • tai suoraan tilille: FI70 1544 3000 1854 75
    Saaja: Viipurin Koirat ry
    Viite: 1038

Keräyslupa RA/2020/903