Tarhakoirien rokotustempaus Svetogorskissa

Olimme hiljattain jälleen mukana tempauspäivässä, jossa rokotettiin Svetogorskin tarhan koiria raivotautia vastaan. Koirat rokotti virkaeläinlääkäri Leningrad oblastin eläintautien vastaisesta virastosta. 


Denis rokottaa, Svetogorskin tarhan johtaja Elena työntekijöineen avustaa. 

Olimme toimittaneet tarhalle listan koirista, jotka olivat tulossa mukaan adoptio-ohjelmaamme, ja joiden rokotteet piti sen vuoksi tehostaa. Samalla rokotettiin muutama tarhalle uutena tullut koira. Kaikki koirat oli jo sirutettu ja rokotettu yhdistelmärokotteella edellisenä päivänä mutta eläintautien torjuntaa hoitavan viraston eläinlääkäri tuli antamaan niille rabiesrokotteet, kuten olimme toivoneet.

Rabieksentorjunta kuuluu keskeisesti GBULO "SBBZH Vyborgsky district" -viraston ja siellä työskentelevän virkaeläinlääkäri Deniksen työtehtäviin. Hän kertoi rokottavansa monenlaisia eläimiä rabiesta vastaan – myös levittämällä syöttirokotteita rajavyöhykkeelle samaan tapaan kuin Ruokavirasto Suomessa.


Rokotusvuorossa Bonita-pentu.

Rokottaminen sujui vauhdikkaasti, kun avustajia oli riittävästi, eikä aikaa kulunut turhaan odotteluun. Päivän saldoksi tuli 40 rokotettua koiraa, joka on noin neljäsosa tarhan asukkaista. Omana tehtävänämme oli tällä kertaa sirujen tarkistaminen kaikilta rokotetuilta koirilta. Päivän päätteiksi annostelimme koirille ulkoloishäätöjä. Niitä riitti kuitenkin vain 30 koiralle. 


Rokotusvuorossa Puma. 

Viipurin Koirat ry maksoi sirut, passit, yhdistelmärokotteet ja loishäädöt. Rabiesrokotteet kuuluivat valtion ohjelmaan ja olivat maksuttomia. Tarhakoirien rokottaminen kuuluu alueella tehtävään raivotaudin vastaiseen työhön. Rabikan-valmisteella suoritettu rokotus on tarjolla maksutta kaikille koirille ja kissoille, olivatpa nämä kodittomia tai omistettuja.

Leningradin alueen rabiestilanne on hyvä: se on käytännössä rabieksesta vapaa. Koska tautia kuitenkin esiintyy etelämpänä Venäjällä kettu- ja supikoirapopulaatioissa, on jatkuva torjunta tärkeää.


Rokotuspäivän kansainvälinen tiimi.

Teksti: Aino Arjas
Kuvat: Ira Müller & Aino Arjas