Adalmiina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (32kg)
Syntymäaika: 2/2015

15.3.2022
Helmikuussa 7-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Adalmiina eli Ada on yhdistyksen kummikoira.

Ada päätyi yhdistyksen hoiviin pahoinpideltynä pienenä pentuna, jolle alettiin etsiä Suomesta omaa kotia. Adalla on kuitenkin niin paljon kuluja aiheuttavia terveysongelmia ja sen verran käytöshaasteita, että tuttu ja turvallinen kotihoitopaikka on osoittautunut parhaaksi vaihtoehdoksi. Lääkkeisiin, erikoisruokavalioon ja hoitoihin kuuluu noin 370 euroa/kuukausi. Ada joutuu syömään viittä eri lääkettä ja lonkkien ja etukäpälien nivelrikon vuoksi kertyy huomattavia eläinlääkärikuluja. Terveysongelmista aiheutuvat kulut ovat hoitoperheen ja yhdistyksen iso huolenaihe, mutta muilta osin Adan elämä on hyvällä mallilla.

Ada rakastaa hoitomamman kainalossa loikoilua ja metsälenkkejä, auttaa huushollihommissa nuolemalla puhtaaksi hellalle unohtuneen paistinpannun ja viimeistelyä kaipaavan pöytätason. Remonttihommat, kodin vartiointi ja kaikenlaiset reissut hoitomamman kyydissä ovat mieluista puuhaa. Hoitoperheen isäntä ja nuoret ovat Adan hyviä kavereita, mutta bestis on ehdottomasti isokokoinen karvaturri Edward eli Eppu, joka on jo toista vuotta asunut samassa hoitopaikassa. Ada ja Eppu valitsevat leikkeihinsä aina sellaisen koirapuiston, jossa ei ole samaan aikaan muita koiria tai vieraita ihmisiä häiritsemässä.

Adalle toivotaan kummeja tukemaan turvaamaan tämän kauniin ja uskollisen, monisairaan koiratytön elämää hoitoperheessä, jonka luokse se alun perin muutti ja jonka kodissa se elää hyvää elämää, vaivoistaan huolimatta. Haluaisitko Sinä ryhtyä Adan kummiksi sopivaksi katsomallasi summalla?

Voit ilmoittautua kummiksi lähettämällä viestin kummikoiravastaavalle Susannalle: susanna.kankaanpaa@viipurinkoirat.fi

Kummimaksu voi olla esimerkiksi 10 euroa/kuukausi tai 100 euroa/vuosi. Kummimaksu maksetaan Viipurin Koirat ry:n keräystilille FI70 1544 3000 1854 75. Käytä kummikoirien viitenumeroa 2008.

Kiitoksena omille kummeille Adasta kirjoitetaan neljännesvuosittain kummikirje, jossa kerrotaan Adan ajankohtaisista kuulumisista.

26.8.2021
Adalmiinan kotihoitaja kertoo Adalmiinan kuulumisia:

"Kesäaamut alkavat vierusherätyksellä - mikä onkaan ihananpaa Adan mielestä, kuin kömpiä unisen mamman kainaloon pusuttelemaan. Kesä on ollut kuumaa, mutta ollaan päästy Nuuksion järviin vilvoittelemaan ja sen jälkeen soffalle kuivailemaan.

Vaikka Ada ei välitä varsinaisesta uimisesta, hän mielellään lojuu rantavedessä ja vilvoittelee siellä kuumia tassuja.

Adasta on kehittynyt myös innokas rakennusapulainen, hän tulee mielellään keskeiselle paikalle nukkumaan, kun asennamme ovia, kokoamme keittiötä yms.
- Olemme ymmärtäneet, että Ada yrittää näin muistuttaa meitä, että myös lepo ja tauot ovat tärkeitä.

Meillä on ollut myös ikäviä tapahtumia, Ada menetti pitkäaikaisen tuen ja ystävänsä 12-vuotiaan Saken. Saken kunto alkoi olla jo niin heikko, että hänet päästettiin pois koirien taivaaseen. Ada on Saken lähdön jälkeen ollut rennompi ja rauhallisempi, epäilemme että hän tiesi enemmän Saken sairauksista kuin me ihmiset ymmärsimmekään ja stressasi Saken huononevaa tilaa.

Adalla on onneksi vielä turvana ja leikkikaverina hoitokoira Edward."

8.8.2019
Adalmiina palautui kodistaan tuttuun hoitopaikkaansa ja aloitti kodin etsimisen uudelleen. Koska Adalmiinalla on erilaisia vaivoja ja sen käytöskin on jossain määrin haastavaa, päätettiin kodin etsiminen lopulta lopettaa ja Adalmiina jää asumaan hoitopaikkaansa kummikoirana.

22.12.2016
Adalmiina on muuttanut omaan kotiin Lappeenrantaan!

Adalmiina on toipunut hyvin leikkauksesta, lämmin kiitos kaikille Adalmiinaa auttaneille kummeille!

13.11.2015
Adalmiinan epäonnen olisi aika loppua: Adalmiina pääsi Suomeen kotihoitoon vakavien vammojen vuoksi. Kun haavat saatiin hoidettua, kävi ilmi, että yksi ristiside on poikki ja jalka tarvitsee leikkauksen. Nyt Adalmiina etsii leikkauksen kuluissa avustavia kummeja!

Tarhakävijöitä kohtasi syksyllä järkyttävä ja surullinen näky. Nuori koira oli juuri tuotu eläinlääkäriklinikalta tarhalle. Ikävät jäljet kaulassa saivat aavistamaan pahaa ja pian Adalmiinan tarina olikin selvillä: se oli yritetty hirttää. Syystä tai toisesta se oli kuitenkin pelastunut, viety klinikalle hoidettavaksi ja tuotu sen jälkeen Irinan tarhalle. Onneksi hoitopaikka Suomesta järjestyi pian ja nyt nuori Adalmiina odottaa omaa, rakastavaa loppuelämän kotia Suomessa.

Adalmiina onni ei kuitenkaan kokonaan kääntynyt, sillä kaulan haavojen parantumisen jälkeen se alkoi ontua. Eläinlääkärissä todettiin, että sen toisesta takajalasta on ristiside katkennut. Ristisiteen korjaaminen vaatii leikkauksen, ja operaatio on kallis: hinta-arvio on 1 800 euroa. Adalmiina on kuitenkin niin iloinen, reipas ja mainio tyttö, että se ehdottomasti ansaitsee tulla hoidetuksi kuntoon. Nyt Adalmiina kaipaakin kipeästi kummeja, jotka voisivat auttaa leikkauksen kuluissa!