Corinna

3.8.2020
Corinnasta päätettiin tehdä kummikoira, sillä kodin löytyminen on epätodennäköistä. Corinna asuu tutussa hoitopaikassa ja yhdistys tulee sitä lääkäri-, lääke- ja ruokakuluissa.

26.6.2020
Corinna kävi tautitesteissä ja sen kaikki testit olivat negatiivisia.

Corinnalta testattiin punkkitaudit anaplasma, babesia, borrelia ja ehrlichia sekä leishmania ja Dirofilaria immitis (sydänmato).

30.5.2020
Corinnalle lisättiin uusi video. Katso tästä Corinnan kuulumisia kotihoidosta:

Viipurin koirat - Corinna kotihoidossa, kevät 2020

25.5.2020
Corinna porhaltaa sekä läpi mutapeltojen että hyppii iloisesti yli ojien. Corinna pitää rapsutteluista, silittelyistä sekä rantavedessä kahlailusta.

Corinna on ehtinyt asua Suomessa jo 1,5 vuotta ja kotikoiran tavat tyttö on omaksunut jo aika päiviä sitten. Corinnalle ei ole tähän saakka etsitty kotia, sillä sen takajalkoja ja elämää niiden kanssa on haluttu tutkia ja seurata riittävästi.

Corinnan takajalat kiertyvät ulospäin, mutta ortopedin tutkimuksissa ei ole nähty erityistä syytä leikkaukseen. Corinna pärjää tällä hetkellä hyvin takajalkojensa kanssa, mutta jalkojen virheasento on huomioitava mm. Corinnan liikuntaa ajatellen. Corinnalle parasta liikuntaa on lenkit pehmeällä alustalla, kuten metsässä. Pitkät lenkit eivät ole paras vaihtoehto, vaan mieluummin useampia lyhyitä lenkkejä päivässä. Oma, iso aidattu piha, jossa Corinna saa liikkua omaan tahtiinsa, on myös erinomainen asia.

Poiminta ortopedin lausunnosta: "Vasemman takajalan lonkkanivel löysä. Vasemman takajalan sääriluu kiertyy ulospäin. Vasemman takajalan polvessa lievää turvotusta. Edellä mainituista löydöksistä ei anamneesin perusteella tuntuisi olevan kliinistä vaivaa."

Corinna on tottunut koirapuistossa kävijä ja suhtautuu siellä ystävällisesti vieraisiin koiriin sekä ihmisiin. Hoitopaikassa on useita koiria, sekä uroksia että narttuja, ja Corinna on tullut kaikkien kanssa hyvin toimeen. Corinna tykkää tulla lähelle rapsuteltavaksi ja hoitopaikan emäntä kuvaakin Corinnaa varsinaiseksi pusutytöksi.

Corinnassa saattaa olla jonkin verran laumanvartijarotua ja niinpä pitkäkyntisiltä auto tulee pysymään pihalla turvassa, siitä Corinna pitää hyvän huolen. Hoitopaikan isäntää Corinna välillä vahtii, mikä ehkäpä osittain johtunee siitä, että isäntä asuu toisella paikkakunnalla osan viikosta eikä ole kokoaikaisesti saman katon alla. Välit ovat kuitenkin lämpimät ja Corinna tuppaa isännän viereen mielellään rapsuteltavaksi. Myös vieraat ihmiset saavat vahtimista osakseen, jos he tulevat Corinnan reviirille.

Corinna ei ole tottunut lapsiin eikä sitä luovuteta lapsiperheeseen. Corinna etsii kotia aikuisperheestä, missä ymmärretään vähän epävarmoja koiria eikä vahtitaipumus häiritse naapureita. Asuinmuodoista sopivin on omakotitalo, joissa Corinna on tähänkin saakka tottunut elämään. Kerrostalo ei ole Corinnaa varten. Asuinseuduksi sopii rauhallinen taajama tai maaseutu, vilkas kaupunki ei ole Corinnalle sopiva. Oma aidattu piha, jossa voisi käyskennellä ja harrastaa vahtimista, olisi Corinnalle mieluinen.

Corinnan yhteyshenkilönä toimii Arja.

Corinna etsii kotia erityisadoptiona alennetulla kulukorvauksella (300 €).

20.12.2018
Corinna pääsi Suomeen hoitopaikkaan.

4.10.2017
Corinna sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

9.6.2017
Corinna-tyttö siskoineen joutui kodittomaksi kesän alussa. Corinna on kiva, ystävällinen ja kaunis tyttö, joten luulisi ettei omaa kotia tarvitse kauaa odotella?

Siskokset Coco, Corinna ja Ciara päätyivät alkukesällä Irinan luokse. Tyttöjen menneisyydestä ei ole tietoa, sitä voi ainoastaan arvailla. Varmaa on kuitenkin se, että tarhalle joutuminen on ollut hämmentävä ja ehkä pelottavakin kokemus. Corinna katselee tulijoita muiden pentujen lomasta häntä iloisesti täpättäen. Ihmiset saavat tulla rauhassa aitaukseen, Corinna istuu alkuun mielellään pienen matkan päässä muodostamassa mielipidettään tulijoista. Eipä aikaakaan kun ujosti nuuhkiva kuono on uskaltautunut tassuttelemaan jalkojen juureen. Corinna vaikuttaa oikein ystävälliseltä ja ihanalta tytöltä. Sylissä oleminen on jännittävää, mutta onhan se täysin ymmärrettävää kun sylittelyyn ei ole saanut juuri tottua.

Corinnan menneisyys jää hämärän peittoon, mutta tytöllä tuskin on ollut onnea asua kotikoirana. Pienen pennun kanssa täytyy varautua harjoittelemaan monia taitoja aivan alusta alkaen. Hihnassa Corinna ei ole koskaan kulkenut, yksin oleminen on ihan uutta eikä sisäsiisteydestäkään ole koskaan kuultu. Corinna haluaisi löytää rinnalleen ihmisen, joka ymmärtää pientä koiratyttöä ja on valmis panostamaan uuden ystävänsä kotiuttamiseen. Riittävästi liikuntaa, tapakasvatusta ja rakkautta niin Corinnasta kasvaa varmasti tasapainoinen ja onnellinen kaunotar aikuisena!

Viipurin koirat - Corinna 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.