Mikko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2008

14.11.2022
Kummikoirat Mikko ja Corinna ovat poissa.

Mikko ja Corinna nukkuivat ikiunille rauhallisesti ja lempeästi kotonaan, tutussa ja turvallisessa paikassa. Mikko omassa sohvannurkassaan ja Corinna lempipaikassaan sängyssä tutut ihmiset vierellään.

Mikko oli jo vanha ja sairas koira, joka kuitenkin nautti vielä viimeisestä kesästään, auringosta omalla pihalla ja metsäretkistä koirakavereiden kanssa. Corinnan jalat olivat huonot syntymästä saakka, mutta kotihoitajan hyvässä hoidossa Corinna sai lisäaikaa useita vuosia, oman kodin, rakkaan perheen ja koirakaverit. Lopulta jalat tulivat niin kivuliaiksi, että oli aika päästää Corinna pois.

Kummallakaan näistä koirista ei ollut mahdollisuutta päästä tarhalta kotiin ilman kummeja ja muita lahjoittajia. Tuhannet kiitokset avusta ja siitä, että avullanne sekä Mikko että Corinna pääsivät Suomeen ja saivat täällä ollessaan kaiken tarvitsemansa eläinlääkärihoidon ja lääkityksen. Lämmin kiitos kotihoitajalle kummikoiriemme rakastavasta ja hyvästä hoidosta ja heille kodin antamisesta.<3

3.4.2022
Mikosta tuli yhdistyksen kummikoira, kun se ei Suomeenkaan päästyään onnistunut löytämään omaa kotia.

Kotihoitajan kanssa sovittiin, että hoitopaikka muuttuu pysyväksi ja yhdistys osallistuu Mikon kustannuksiin.

Etelä-Karjalassa, maaseudun rauhassa asuvaa kummikoira Mikkoa ei haittaa yksisilmäisyys eikä 14 vuoden ikä.

Teräsvaari-Mikko johtaa kahdeksan koiran ja kotihoitajan yhteisen aamulenkin tutulla metsätiellä. Koiravanhus etenee virtaviivaisen päättäväisesti kuin maratonhiihtäjä. Mikko on lauman johtaja ja tulee hyvin toimeen kaikkien, niin koirien kuin ihmisten kanssa.

Lounaaksi kotihoitaja tarjoilee Mikolle mahdollisimman energiapitoista ruokaa, raakaravintoa ja rasvaisia herkkuja, mutta Mikko pysyy aina vaan hoikkana poikana, paino ei nouse millään. Nivelkipujen ennaltaehkäisyyn Mikolla on lääkitys. Viipurin koirat maksaa lääkkeet ja lähettää Mikolle ruoka-apua.

Mutta kaiken kaikkiaan 10 vuotta tarhalla elänyt Mikko voi oikein hyvin, juoksee vapaana ja hyppii ojien ylitse. Autoilua rakastavan vanhan herran viikko-ohjelmaan sisältyy vähintään kaksi kaupunkireissua, joihin kuuluu koirapuistoilua, kävelylenkki ja toisinaan myös vierailu kotihoitajan äidin luona.

Nukkuminen, joko itse valitsemallaan patjalla tai lempinojatuolissa, on Mikolle tärkeää. Kodin ulko-ovi pidetään aina auki, jotta Mikko ja sen seitsemän kaveria voivat aina halutessaan käydä pihalla jaloittelemassa. Myös oma rauha on tärkeää ja kotihoitajan auto onkin Mikolle ”kakkosasunto”, jossa se viettää aikaa kaikkina vuodenaikoina, joko yksin tai toisen koiran kanssa.

Vaikka Mikko on sopeutunut hienosti kotikoiran elämään, näkyy rankka tarhaelämä heikkona stressinsietokykynä. Mikko hermostuu helposti, hihnassa kulkeminen stressaa ja rakkaan kotihoitajan töihin lähtö on aina vähän huolestuttava juttu. Mikolla on toki muitakin ihmisystäviä, kuten ikioma sydänystävä Vilma, ja toimiva taito kertoa tassulla näyttäen, että nyt on rapsutusten aika.

7.4.2020
Mikon kuulumisia kotihoitopaikasta:

Keväästä nauttien kuluu Mikon päivät. Aurinkoiset päivät Mikko makoilee patjallaan rinteessä, kylmemmällä ilmalla avonaisen auton takaboksissa
Mikko on vastikää saanut Cartrophen pistossarjan, joka kustannettiin vanhuskummikoirarahastosta. Kiitos lahjoittajille, nyt on Mikolla nivelet joustavammassa kunnossa ja vähemmän kivuliaat.

Mikko osallistui viipurilaisten koirapuistoiluun ystävien kesken (muutama viikko sitten, ennen koronarajotteita)
Mikko nauttii koirakavereista ja sosiaalisuudesta jonkin aikaa, mutta menee sitten lepäämään.

Mikon elämää voi seurata facebookissa täällä.

1.8.2019
Mikon kuulumisia kotihoitopaikasta:

"Mikolle kuuluu oikein hyvää. Mikolla on oma lauma, jossa Mikko viihtyy ja saa olla kunnioitettu herra vanhus.
Mikko rakastaa autoilua, ja ylipäätään autossa oleilua. Meillä on aina pihassa takaboksi auki ja yleensä siellä joku makoileekin... Mikko tai lauman narttukoira tai molemmat yhdessä.

Mikko on "hurja" lenkkeilijä, vauhtia ja intoa riittää pienelle kylälle. Vyötäröhihna taluttajalla välttämättömyys.

Mikko on ollut hyvässä kunnossa ja terveenä, tosin Mikon toinen silmä puhkesi metsässä juostessa talvella. Silmä poistettiin ja se on parantunut hyvin, eikä näyttäisi haittaavan Mikon elämää millään lailla.
Samassa yhteydessä huomattiin, että Mikolla on lievä sydänvika. Ei kuitenkaan vaadi vielä toimenpiteitä, mutta seurataan.

Mikko on jo vanha herra ja sen mukaisesti tykkää pääasiassa levätä ja loikoilla. Mikon löytääkin yleensä jostain varjoisasta puskasta pihalta. Sohva on myös Mikolle mieluinen ja hyppää Mikko joskus sänkyynkin viereen nukkumaan..

Mikko on käynyt muutamalla kesäretkellä ja yökylässä koko lauman kanssa, mm. Helsingissä ja siellä nauttinut koiraseurasta Rajasaaressa.

Uskoisin, että Mikolla on hyvä olla ja, että Mikko tuntee olevansa onnellinen koira"

12.2.2018
Tipan silmäkulmiin saavia koiratarinoita riittäisi kerrottavaksi. Nyt onneksi voimme tirauttaa muutaman kyyneleen ilosta, sillä lähes koko elämänsä tarhalla asunut Mikko pääsee vihdoin muuttamaan Suomeen! 

Komea Mikko on ehtinyt jo aikamiehen ikään - herran ikäarvio on nyt noin 10 vuotta. Mikko on asunut Irinan tarhalla niin kauan, että muistikuvat siitä, onko Mikko jo aivan pennusta asti siellä kasvanut, ovat hatarat. Ainakin vuodesta 2010 lähtien Mikko on viettänyt elämänsä tarhalla.

Vuosien varrella hyvin ujosta pojasta on kuoriutunut sen verran reipas herra, että rapsutukset ja kädestä tarjotut herkut ovat jo kelvanneet herralle mainiosti. Ja tovi sitten kävi niin onnekkaasti, että yksi kotihoitajistamme tarjoutui ottamaan Mikon luokseen Suomeen!

Koska Mikolla ei ole ollut minkäänlaista kosketusta kotikoiran elämään, järjesti Irina Venäjältä sille vapaaehtoisen koirankouluttajan luota paikan, jossa Mikon kanssa on harjoiteltu mm. hihnassa kävelyä. Nyt Mikko on sekä kouluttajan että Irinan mielestä valmis uuteen elämään Suomessa.

Koska Mikolla on ainakin kahdeksan vuotta tarhaelämää takana, on todennäköistä, että jonkinlaisia terveyteen liittyviä tutkimuksia Mikolla on edessä. Mikko hakeekin nyt kummeja, jotta sille voidaan taata Suomessa eläinlääkärinhoito, kuten mahdollisesti hammashuolto ja vanhuskoiran muu terveystarkastus. Mikkoa odottaa täällä varmasti onnellinen kotikoiran elämä - olethan mukana auttamassa Mikkoa!