Druzhok

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2016
Tautitestattu: 3/2023
Sijainti: Kouvolan seutu, Suomi

25.3.2023
Druzhok pääsi hoitopaikkaan maaseudun rauhaan. Jäykästi liikkuvaa ja alipainoista Druzhokia käytetään lääkärissä ennen kuin se jatkaa kodin etsimistä.

Druzhokin yhteyshenkilönä toimii Helena.

22.3.2023
Druzhokille on luvassa hoitopaikka Suomesta. Se valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat Druzhokilla negatiivisia.

13.1.2023
Druzhok tarkoittaa ystävää ja sellainen tämä lempeä poika on. Nyt se olisi itse kovasti vailla ystävää, huolehtijaa ja kotia. Kenen sydän ja ovi olisi avoinna tälle mukavalle ja omaa ihmistä tarvitsevalle koiralle?

Tapasimme Druzhokin ensimmäisen kerran syyskuun lopussa, jolloin se oli juuri saapunut Snezhannan tarhalle. Druzhokin toi tarhalle liikkuva sterilointiklinikka, jonka matkaan poika oli tarttunut ulkoa. Druzhokin persoonalliset kasvot ovat kiertäneet pitkin paikallista somea, mutta kas kummaa, kukaan ei ole tätä vanhempaa herrasmiestä kaivannut. 

Druzhokia ei voi kehua kylliksi. Se on jo hiukan iäkkäämpi, arviolta 7-vuotias poika. Se ilostuu ihmisistä kovasti ja vieressä tuuppiva kuono kertoo kyllä, milloin rapsutuksia olisi syytä jatkaa. Druzhok kävelee hihnassa tottuneesti ja suhtautuu muihin koiriin joko ystävällisesti tai viileän välinpitämättömästi. Eniten se on kiinnostunut ihmisistä ja tulee välillä luokse pää painuksissa aivan kuin ei olisi ihan varma, onko vastaanotto ystävällinen. Ehkä sen kokemukset ihmisistä eivät aina ole olleet hyviä, mutta siitä huolimatta Druzhok hakeutuu mielellään vierelle rapsuteltavaksi.

Druzhok on massava koira, mutta turkkinsa alta se oli hyvin laihassa kunnossa saapuessaan - ja on sitä edelleen. Pojan pitäisi päästä kunnollisten ruokapatojen äärelle saamaan laadukasta ravintoa. Neljän kuukauden tarhaelo on kangistanut Druzhokia entisestään ja sen liikkuminen on välillä jähmeän näköistä. Surullisina palautamme Druzhokin kävelylenkin jälkeen aitaukseen, jonne se jää tallustelemaan. Ei ole pehmeää ja lämmintä petiä odottamassa, pelkästään yksi koppi koko aitauspoppoolle. Jäätyneet juomakupit ja kylmä puulattia. Vuoraamme kopin vielä lämmittävällä ja eristävällä pehmustilla, jota toimme mukanamme. 

Druzhok tulee hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa, joihin kuuluu aikuiset narttu ja uros. Se on tarhalla hiljainen koira emmekä ole kuulleet sen haukkuvan. Muutenkin Druzhok antaa itsestään rauhallisen ja tasapainoisen kuvan, mutta kankean, laihan ja hiukan iäkkäämmän pojan kohdalla ei voi poissulkea kipuja, esimerkiksi nivelrikkoa ja lihasjumeja. 

Vaikka Druzhok on löytynyt ulkoa, ei se ole mikään katujen kasvatti. Ehei, tällä pojalla on varmasti ollut joskus koti, mutta sen menneisyydestä emme pääse ikinä kuulemaan. Lempeää ja ihmisrakasta poikaa on kuitenkin taidettu ainakin pääsääntöisesti kohdella hyvin, sillä Druzhok suhtautuu niin luottavaisesti ihmisiin - sekä miehiin että naisiin. Tulevan kodin täytyy kuitenkin varautua siihen, että kotikoiran taidot vaativat harjoittelua. 

Druzhok voisi sopeutua monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Sen perimässä saattaa olla huskya ja jotain raskaampaa, molossityyppistä koiraa, mutta varmuutta asiasta ei ole. Varmaa on vain se, että Druzhok on vienyt jo monta sydäntä. Niin meidän aktiivien, kuin tarhanpitäjän ja siellä käyvien vapaaehtoistenkin. Kaikilla on yksi suuri toive: kunpa Druzhokille löytyisi oma, huolehtiva ja rakastava koti. Pian. Tämä poika on kertakaikkisen ihana.

Viipurin koirat - Druzhok 10.1.2023

Viipurin koirat - Druzhok & vapaaehtoiset, syyskuu 2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.