Toffe

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: isohko (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2008

3.4.2019
Toffen kuulumisia voi seurata FB-sivuilta Toffe

10.1.2019
Toffe viettää loppuelämänsä kummikoirana ja hoitopaikassa pääkaupunkiseudulla. 

Toffen lääkärikuluissa voi auttaa lahjoittamalla Onnellinen vanhuus-keräykseen.

21.12.2018
Toffe matkusti hoitopaikkaan, missä se aloittaa laihdutuskuurin ja sen terveyttä seurataan.

14.12.2018
Ei ole Toffen elo kummoista. Rapsutuksia rakastava Toffe on päässyt lihomaan kovasti tarhalla.

Toffen päivät kuluvat joko ketjussa tarhan edustalla tai sitten pienessä häkissä. Aitaus, tai oikeastaan pieni häkki, on niin ahdas Toffe-rukalle ettei se meinaa ison kokonsa vuoksi mahtua siellä edes kunnolla kääntymään.

Toffe osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Toffelle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

Viipurin koirat - Toffe 21.11.2018

16.9.2017
Rauhallinen Toffe katselee tulijoita tarkkaan. Se ei tee itsestään numeroa, mutta on kuitenkin selvästi mielissään, kun joku ehtii pysähtyä rapsuttelemaan sitä hetkeksi.

Toffe löytyi Viipurin kaduilta kuljeksimasta kesällä. Se korjattiin talteen ja tuotiin Irinan tarhalle, eikä entinen omistaja ole sitä tarhalta kysellyt. Niinpä Toffe odottaa kärsivällisesti onnensa kääntyvän ja jonain päivänä Suomeen lähtevän auton oven aukeavan myös hänelle.

Toffe on hyvin rauhallinen, jo vähän vanhempi poika. Ikäarvio on n. 8-10 vuotta. Toffe ei kuitenkaan ole vielä mikään raihnainen vanhus, vaan hyväkuntoisen oloinen koira, joka toivottavasi ilahduttaa omistajaansa vielä vuosia.

Toffe suhtautuu kaikkiin ihmisiin ystävällisen rauhallisesti. Se ei hötkyile eikä juokse hakemaan huomiota, mutta kuitenkin sen häntä alkaa heilua iloisesti, kun sitä lähestyy ja sille juttelee. Toffe on tainnut jo sen verran nähdä elämää, että pahimman säheltämisen se on suosiolla jättänyt nuoruuteen.

Koska Toffen menneisyys on tuntematon, emme tiedä, onko Toffe koskaan asunut sisätiloissa tai kulkenut hihnassa. Selvästi sillä on ollut joskus omistaja, onhan se niin luottavaisen oloinen poika ihmisten seurassa. Venäjällä isot uroskoirat ovat usein jonkin sortin vahtikoiria pihalla, joten on siis mahdollista, että Toffenkin koko entinen elämä on koostunut pihalla asumisesta. Siksi uuden omistajan tulee varautua siihen, että mm. yksinjäämistä ja hihnassa kävelemistä voi joutua harjoittelemaan Toffen kanssa.

Toffe etsii omistajaa, joka haluaa tehdä leppoisia kävelyretkiä Toffen seurassa. Oma piha olisi Toffen mielestä varmasti myös huippujuttu. Tällä hetkellä Toffe elää ilman läheistä kontaktia tarhan muihin koiriin, joten emme osaa sanoa, miten se tulee toimeen toisten koirien kanssa. Varmuuden vuoksi emme suosittelekaan sitä samaan kotiin toisen uroksen kanssa.

Toffe on kooltaan isohko poika. Sillä on korkeutta n. 60 cm ja painoa varmasti yli 30 kg. Se on tällä hetkellä hieman tuhdissa kunnossa, joten liikunnan lisääminen ja pieni linjojen hoikentaminen tekisi Toffelle terää.

Viipurin koirat - Toffe 7.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.