Adoptiokoirien kulukorvaus nousee 600 euroon

Viipurin Koirat joutuu nostamaan adoptiokoirien perheiltä perittävää kulukorvausta 570 eurosta 600 euroon. Nousu johtuu kasvaneista kustannuksista. Koirien rahdin hinta on kaksinkertaistunut verrattuna alkuvuoteen. Ruplan kurssin vaikutuksesta myös mm. tauti- ja rabiesvasta-ainetestit, rokotukset, matolääkkeet, mikrosirut, lemmikkipassit, terveystodistukset ja huolintayhtiön palvelut ovat kalliimmat kuin aikaisemmin. Kaikkiaan yhden koiran maahantuonnista yhdistykselle aiheutuva kulu on nyt noin 65 euroa enemmän kuin alkuvuonna. 

Korotus astuu voimaan 1.10.2022 ja koskee niitä koiria, joiden adotioprosessi ei ole vielä edennyt haastatteluvaiheeseen. 

Vaikka kulukorvaus on nyt korkeahko verrattuna muihin rescueyhdistyksiin, se myös kattaa enemmän: hintaan sisältyy 110 euron arvoinen tarvikepaketti, jonka koira saa mukaansa. Tämä sisältää pannan, valjaat, karkaamista ehkäisevän vyötäröhihnan, matolääkkeet (Axilur & Dolpac), shampoon sekä probiootin. Lisäksi hintaan kuuluu rabiesvasta-ainetutkimus, jonka arvo on noin 130 euroa.

Lisätiedot: Aino Arjas, aino.arjas@viipurinkoirat.fi