Hopsu kuntoon!

Hopsu kuntoon!

Hopsu on tullut läheiseksi meistä monelle, vaikka emme ehkä koskaan ole tavanneet tuota kaunista mustaa, jo hieman harmaantunutta koiraa. Olemme vuodesta toiseen seuranneet Hopsun elämää tarhalla ja tunteneet voimattomuutta, kun emme ole voineet tarjota kotia herkälle, vuosi vuodelta aremmaksi muuttuneelle isolle koiralle. Hopsun oma koti on alkanut näyttää yhä kaukaisemmalta haaveelta.

Hopsu on elänyt lähes koko elämänsä, seitsemän vuotta, koiratarhalla. Ensin pieni koirapoika lähestyi ihmisiä ujosti mutta innokkaan uteliaana. Kutsua Suomeen, omaan kotiin ei kuitenkaan kuulunut ja nuori koira alkoi kuin huomaamatta muuttua yhä varovaisemmaksi, siirtyä yhä syrjemmälle rohkeampien ja äänekkäämpien tieltä. Hopsusta tuli takarivin poika, joka kurkisteli tarhakavereitten selkien takaa vierailijoita, nuuhkien tuliaisten tuoksua yhä kauempaa.

Hopsu kuuluu niihin, jotka väistyvät jonoissa taaimmaisiksi ja kun vuoro vihdoin tulee, on herkkupussi jo tyhjä ja kodinsaantimahdollisuudet vähissä. Samanlaisina toistuneiden päivien, viikkojen, kuukausien ja vuosien seurauksena Hopsu muuttui hyvin araksi koiraksi, jolla on kipeät jalat ja huonot hampaat. Toiset koirat hienotunteisesti huomioon ottavaa luonnettaan se ei kuitenkaan koskaan kadottanut.

Tammikuun puolivälissä Viipurin koirien Facebook-sivulla oli hyvin erityinen päivitys: 32 koiraa oli saapunut Suomeen, heidän joukossaan omaan kotihoitopaikkaan matkustanut Hopsu. Kotikoiraopinnot ovat osoittautuneet tarhavuosien jälkeen varsin vaativiksi. Sisällä asuminen on kertakaikkisen outoa ja luottamus ihmisiin on rakennettava aivan alusta alkaen, pennusta asti kodittomana eläneen koiran varautuneisuutta ja pelkoja ymmärtäen. Kotihoitajalla on kuitenkin kerrottavana iloisia uutisia: Hopsu on alkanut nauttia oman pihan tutkimisesta ja jopa leikkii silloin, kun arvelee, ettei kukaan ole näkemässä.

Nyt meillä kaikilla Hopsun ystävillä on mahdollisuus auttaa hienoa koiraystäväämme taipaleella kohti hyvinvoivan kotikoiran elämää. Hopsun kipeät jalat leikataan toukokuussa ja tämän jälkeen huonot hampaat hoidetaan kuntoon. Rauhallisessa ja osaavassa kotihoitopaikassa Hopsulla on kaikki edellytykset toipua koiraksi, joka iloitsee kaikesta siitä, mikä on ollut seitsemän tarhavuoden aikana vain joidenkin toisten koirien elämää.

Hopsua voit auttaa lahjoittamalla Viipurin koirien keräystilille: FI70 1544 3000 1854 75, käytä Parane pian - viitenumeroa: 1054.

Voit myös tehdä lahjoituksen MobilePay-numeroon 95577 tai lahjoittaa netin kautta täältä.

Viipurin Koirat ry:llä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2020/903, joka on voimassa toistaiseksi.

Lämmin kiitos tuestasi Hopsulle! <3