Eläinten päivän keräys

Tämän vuoden Eläinten päivänä käännämme katseen yksilöön. Jokaisella koiralla on tarve tulla huomatuksi, saada ruokaa, lämpöä ja hoivaa. Yksikään näistä kodittomaksi joutuneista koirista ei ole itse valinnut kohtaloansa.

Viipurin Koirat -yhdistyksen neljällä yhteistyötarhalla elää yhteensä yli 600 koiraa. Kun koiria on paljon, yksilöt jäävät helposti varjoon ja koirista tulee osa autettavaa massaa. 

Jokainen tarhalla elävä koira on oma ainutkertainen persoona, jolla on oma elämäntarinansa, omat koirakaverinsa, omat pelkonsa, ilonsa ja oma tapansa kokea maailmaa. Jokainen koditon koira on erityinen, tunteita kokeva yksilö, joka ansaitsee tulla huomatuksi.

Eläinten päivänä ja sen jälkeen haluamme nostaa esiin seitsemän koiran tarinat ja tuoda valokeilaan yksilöitä koirapaljouden keskeltä. Heistä jokainen on erityinen, heistä jokainen on tärkeä. Heistä jokainen ansaitsee tulla nähdyksi. Heistä jokainen ansaitsee oman kodin. Ja heitä voi auttaa monin eri tavoin.

Auttamalla yhtä koiraa voit muuttaa yhden yksilön koko elämän.

Misha on pappakoira, jonka jonka kuuluisi olla aivan muualla kuin löytökoiratarhalla. Kun silmät samenevat, niveliä kolottaa ja askel hidastuu, on koiravanhuksen paikka sohvalla eikä ulkona. 

Ystävällinen Misha on nähnyt elämää jo tovin. Se on lähes kuuroutunut ja sillä on kilpirauhaslääkitys. Hammaslääkäriä se ei ole nähnyt eläessään ja suu kaipaa hoitoa. Mishan on aika päästä eläkkeelle jonnekin, missä makuupaikkana on muutakin kuin paljas lautalattia.

Mishalla on mahdollisuus päästä pois tarhalta. Sitä ennen on varauduttava lääkäri- ja lääkekuluihin sekä hammaslääkärikäyntiin. Koska vanhuskummikoirista ei saada adoption myötä kulukorvausta, myös maahantuontikulut jäävät yhdistyksen maksettaviksi. Yhdistys huolehtii kuluista myös siinä vaiheessa, kun on viimeisen matkan aika.

Tue vanhuskummitoimintaa ja auta Mishaa lahjoittamalla Viipurin Koirat ry:n keräystilille FI70 1544 3000 1854 75. Käytä Onnellinen vanhuus -keräyksen viitenumeroa 2121, niin lahjoituksesi ohjataan vanhuskoirien hyväksi. Jos haluat kuulumisia kirjeitse, lähetä osoitteesi kummikoiravastaavalle susanna.kankaanpaa@viipurinkoirat.fi 

Viipurin Koirat ry:llä on rahankeräyslupa RA/2020/903.