#lahjoitalantti-tempaus Parane pian! -rahaston tueksi

Eläinlääkärikulut ovat yksi yhdistyksen suurimmista menoeristä. Maahan tulevat koirat täytyy rokottaa ja hoitaa asianmukaisesti, Viipurissa tarhakoirille on mahdollistettava tarvittaessa pääsy eläinlääkärille, ja Suomessa kotihoitolaiset tarvitsevat myös toisinaan hoitoa ja lääkintää. Kuten jokainen koiranomistaja tietää, eläinlääkärikäynnit eivät ole halpaa touhua eivätkä lääkkeet ilmaisia. Tämä on tilanne myös rajan takana.

Tänä vuonna on lääkärissä käytetty lukuisia koiria rokotuksilla ja saamassa perusterveydenhoitoa, mutta myös muutama kiireellinen operaatio on mahdollistettu suomalaisten lahjoittajien tuella. Yksi näistä oli Wernerin silmänpoisto:

Werner saapui Suomeen kotihoitoon pikaisella aikatalululla helmikuun alkupuolella. Tarhakävijät olivat huomanneet, että lyhyessä ajassa Wernerin silmä oli muuttunut punaiseksi ja näytti siltä, kuin silmä olisi alkanut turvota. Suomen puolella alkoi kiivas kotihoitopaikan etsiminen. Onneksi hoitopaikka järjestyi vakituiselta kotihoitajalta, ja Werner matkusti siskonsa kanssa Suomeen ja pääsi heti seuraavana päivänä eläinlääkärille.

Alkuun näytti siltä, että silmänpaineet ovat normaalit ja silmässä on haavan aiheuttama tulehdus. Aloitettiin silmätipat ja kipulääkitys. Viikon päästä silmänpaineet olivat kuitenkin nousseet hälyttävälle tasolle ja seuraavana päivänä Wernerin silmä jouduttiin poistamaan. Silmässä oli traumaperäinen haava, joka oli todennäköisesti tullut tarhallla leikkiessä muiden koirien kanssa. Ilman tarvittavia lääkkeitä tarhalla silmä meni nopeasti huonoon kuntoon.

Werner toipui leikkauksesta hyvin, eikä poika itse tunnu edes huomaavan puuttuvaa silmäänsä. Nyt Werner on jo muuttanut omaan kotiin Pukkilaan ja nauttii siellä koiranpäivistään.

Wernerin eläinlääkärimaksut olivat 931,14 euroa.

 

Jotta hoitoa tarvitsevat saisivat jatkossakin mahdollisimman hyvää huolenpitoa, pyydämme nyt teiltä apua varainkeruussa. Lahjoita lantti Parane pian! -rahastoon ja haasta myös ystäväsi mukaan #lahjoitalantti-haasteeseen!

Parane pian! -rahastoon on mahdollista lahjoittaa varoja vuoden ympäri, mutta #lahjoitalantti-haasteen ajan sitoudumme tiedottamaan lahjoittajille kertyneestä lahjoitussummasta säännöllisesti sosiaalisen median kanavissamme.

Tule siis mukaan talkoisiin ja #lahjoitalantti Viipurin kodittomien koirien hyväksi!

tili: Nordea FI74 1394 3500 155391
viite: 1054

Seuraa keräyksen etenemistä Facebook-sivullamme.

Lisätietoja Parane pian! -rahastosta.

Rahankeräyslupa: POL-2015-14237
Toimeenpanoaika ja -alue: 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.