Drako päivystyksessä #lahjoitalantti

Pieni ja suloinen Drako-pentu matkusti pari viikkoa sitten Suomeen kotihoitoon. Hoitopaikkaan saavuttuaan pentu vaikutti hämmentyneeltä pitkästä matkasta, mutta reipastui jo yhdessä yössä. Pian Drako alkoi kuitenkin yskiä ja kotihoitaja epäili syyksi kennelyskää. Koska kennelyskä on yleinen vaiva ja paranee usein itsestään, tilannetta päädyttiin vain tarkkailemaan.

Kennelyskä on yleisnimitys hengitystieinfektioille, eikä siis aina vaadi lääkärin hoitoa. Kennelyskän tärkein hoitomuoto on lepo, mutta joissain tapauksissa antibioottikuuri voi olla tarpeen taudin nujertamiseksi. Erityisesti jos koiran vointi heikkenee huomattavasti tai sille nousee kuume, on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen, sillä kennelyskä voi pahimmassa tapauksessa kehittyä keuhkokuumeeksi.

Hoitopaikassaan Drako leikki muiden koirien kanssa ja vaikutti elämäniloiselta ja reippaalta, mutta se väsähti leikeistä nopeasti, eikä ruokakaan meinannut maistua. Jonkin ajan kuluttua kotihoitaja kiinnitti huomiota myös Drakon tihentyneeseen hengitykseen ja pahentuneeseen rohinaan. Pennun ruumiinlämpö mitattiin ja se oli selvästi koholla, joten hoitaja soitti saman tien päivystykseen. Eläinsairaala Evidensia Hattulasta sanottiin, että hoitoon olisi tultava heti, joten Drako kiidätettiin lääkäriin lauantai-iltana. Epäilys vahvistui keuhkokuvista: keuhkot näyttivät tiiviiltä molemmin puolin, eli keuhkoissa oli laaja tulehdus. Drakolle annettiin laskimon sisäisesti antibioottia ja sen olo koheni, joten pentu pääsi toipumaan hoitopaikkaansa.

Tällä hetkellä Drakon toipuminen on hyvässä vauhdissa. Se ei millään malttaisi olla enää toipilaana, vaan sitä leikittäisi ja touhuttaisi kovasti! Vielä sen täytyisi kuitenkin malttaa levätä, jotta se toipuisi taudista kokonaan.

Drakon pikainen hoitoon saaminen ei olisi ollut mahdollista ilman teitä rakkaat lahjoittajat. Päivystysreissu kustansi yhdistykselle 321,50 euroa. Lämmin kiitos tuestanne – teidän avullanne voimme auttaa sekä Suomessa kotihoidossa että tarhalla olevia koirapotilaitamme!

Auttaisitko Drakon kaltaisia pikaista hoitoa tarvitsevia koirapotilaita lahjoittamalla lantin Parane pian! -rahastoon? Haasta myös ystäväsi mukaan #lahjoitalantti-tempaukseen Viipurin kodittomien koirien hyvinvoinnin hyväksi!

Parane pian! -rahastoon on mahdollista lahjoittaa varoja vuoden ympäri, mutta #lahjoitalantti-haasteen ajan sitoudumme tiedottamaan lahjoittajille kertyneestä lahjoitussummasta säännöllisesti sosiaalisen median kanavissamme.

tili: FI74 1394 3500 155391

viite: 1054


Lisätietoja Parane pian! -rahastosta.

Rahankeräyslupa: POL-2015-14237
Toimeenpanoaika ja -alue: 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.