Rakennustalkoot 2017: Esittelyssä Vanja #lahjoitalantti

Tämän vuoden Rakennustalkoot-kampanjalla on kaksi päätavoitetta: kustantaa tarhalla eläville ketjukoirille omat aitaukset ja hankkia tarhalle kestäviä, lämpöeristettyjä koppeja ennen ensi talvea sekä kunnostaa Olgan tarhan huonokuntoinen koiramökki.

Kampanjan ensimmäisenä avun saajana esittelemme ystävällisen Vanja-pojan, jolle on tarkoitus rakentaa uusi lämmin koppi. Vanja elää Irinan tarhalla ketjukoirana, mutta onnekseen se on sijoitettu tarhan porttien sisäpuolelle, joten irtokoirat eivät pääse kiusaamaan sitä. Vanjalle ei olla keräämässä rahaa aitauksen rakentamiseksi siksi, että on vaarana, ettei neuvokas poika pysyisi aitauksessa.

Vanja on siitä erityinen asukas Irinan tarhalla, että hakeutui sinne ihan itse. Alkuun tarhan ympärillä vapaana notkuvaa suurta urosta katsottiin vähän karsaasti ja pelättiinkin, mutta lopulta se otettiin kiinni ja kastroitiin, ja siitä on sittemmin tullut suomalaisten ja työntekijä Nikolain suosikki. Vanjan suonissa virtaa vahtikoiran verta ja sitä on ilmeisesti kohdeltu kaltoin aikaisemmassa elämässään, ja se suhtautuu hyvin vaihtelevasti ihmisiin. Osaa se vihaa raivokkaasti, mutta Irinaa, Nikolaita ja kaikkia suomalaisia se rakastaa suuresti ja pusuttelee lempeästi tulijat ja heittäytyy sitten selälleen rapsuteltavaksi.

Vanja

Vanja (eli virallisemmin Ivan) tervehtii tarhakävijää heti Irinan tarhan pääportin luona. Sillä on heti aidan sisäpuolella kulunut koppi, jonka ympärillä se pääsee ketjussa liikkumaan. Vanjan nykyinen on koppi on sekin suomalaisten lahjoittajien avulla rakennettu, mutta aika tekee tehtävänsä ja koppia on paikkailtu sieltä täältä. Katto ei enää täysin pysy paikallaan ja talvisin kylmä viima pääsee katon rakosesta sisälle.

Mahdollista Vanjalle lämmin nukkumapaikka ensi talvea varten lahjoittamalla lantti Rakennustalkoot 2017 -keräykseen ja haasta myös ystäväsi mukaan #lahjoitalantti-haasteeseen!

tili: FI74 1394 3500 1553 91

viite: 1119

Seuraa keräyksen etenemistä Facebook-sivullamme.

Rahankeräyslupa: POL-2015-14237

Toimeenpanoaika ja -alue: 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.