Lenin hätäleikkaus #lahjoitalantti

#lahjoitalantti-tempaus pyörähti viime viikolla vauhdilla käyntiin. Vielä ennen ensimmäistä lahjoitussummapäivitystä haluamme jakaa kanssanne toisen tarinan koirasta, joka on tänä vuonna saanut hoitoa ja huolenpitoa Parane pian! -rahaston ansiosta.

Lenin (tuttavallisemmin Tirpukan) hätäleikkaus

Lenin kotihoitaja Outi kirjoittaa:

Tirpukka kävi steriloitavana ensimmäinen maaliskuuta. Leikkaus tehtiin avoleikkauksella ja kaikki meni hyvin. Operaation yhteydessä ei tullut esiin mitään kummallista ja Tirpukka lähti kotiin leikkauksen jälkeen hyvässä kunnossa. Jo seuraavana päivänä Tirpukka oli valmis pienelle kävelylle ja pissatkin tuli aivan normaalisti ulos. Parin päivän jäljeen Tirpukkaa piti jo toppuutella, ettei se riehuisi liikaa ja tikit repeäisi. Viikon jälkeen tilanne näytti oikein hyvältä.

Kymmenen päivää leikkauksen jälkeen Tirpukka vaikutti päivällä vähän väsyneeltä. Illalla haava näytti hieman punoittavan ja tutkin haavaa ja vatsaa varovasti. Koska oli perjantai-ilta, päätimme kuitenkin, että putsaillaan nyt haavaa ja käydään lääkärillä maanantaina, jollei tilanne muutu viikonlopun aikana radikaalisti. Samana iltana olin antamassa iltaruokia koirille. Annoin Tirpukalle lautasen ja käännyin antamaan lautasen toiselle koiralle. Kun käännyin takaisin, oli verta joka puolella. Luulin, että Tirpukka on satuttanut jalkansa, koska koko toinen takajalka oli veressä. Tarkemmin tutkittuna kävi ilmi, että veri vuotaa Tirpukan alapäästä. Verta vuosi todella paljon ja kovalla vauhdilla.

Soitin saman tien eläinlääkärille, joka tietenkin oli 40 kilometrin päässä, koska asumme maalla. Lähdimme pian matkaan ja pääsimme nopeasti lääkäriin. Siellä todettiin, että on mahdollista, ettei Tirpukka selviä, koska verenhukka oli niin suuri. Ainoa mahdollisuus oli avata vatsa uudelleen ja tutkia, missä vuoto on. Ja näin tehtiin. Tirpukka meni suoraan hätäleikkaukseen ja jäi yöksi sairaalaan.

Aamulla lääkäri soitti ja kertoi Tirpukan selvinneen operaatiosta, mutta vuotokohdan jääneen epäselväksi. Tirpukan pitäisi siis jäädä vielä tutkittavaksi. Illalla tarkkailun, nesteytyksen, ultraäänien, röntgenien ja emättimen tähystyksen jälkeen sain vihdoin hakea Tirpukan kotiin. Tirpukka oli saanut neljä litraa nesteitä ja jaksoi juuri ja juuri kävellä autolle. Hoidoksi määrättiin kaksi antibioottikuuria, kipulääkkeitä ja viikon täyslepo, ja toinen viikko hyvin kevyellä liikunnalla. Vasta neljän viikon jälkeen sai Tirpukka lähteä kunnon lenkille.

Seuraavalla viikolla käytiin lääkärissä vielä tarkistamassa tilanne. Vuoto oli kokonaan loppunut ja diagnoosiksi jäi sterilaatioleikkauksen komplikaatio, jossa verisuonen pullistuma oli revennyt ja aiheuttanut suuren verenvuodon. Kaksi viikkoa hätäleikkauksen jälkeen käytiin tikkienpoistossa. Haava oli parantunut loistavasti ja Tirpukka oli taas oma reipas itsensä.

Vaikka Tirpukan meinasi käydä huonosti, sitkeydellä ja suurella elämänhalulla se taisteli itsensä kuntoon, eikä tästä kaikesta jäänyt mitään jälkioireita. Tirpukka on uskomattoman iloinen ja reipas  pieni tyttö.

Lenin sterkkaus, hätäleikkaus ja kontrollikäynti kustansivat yhteensä 1916,54 euroa.

Tirpukka etsii loppuelämän kotiaan Nummelassa.

kuvat:
1. Juuri menossa sterkkaukseen.
2. Leikkaushaava.
3. Kotona hätäleikkauksen jälkeen.
4. Lääkärissä taas maanantaina hätäleikkauksen jälkeen.
5. Vappuriennoissa mukana.

Varmistaaksemme laadukkaan hoidon ja lääkinnän kodittomille koirille niin Venäjän kuin Suomenkin puolella, pyydämme teiltä apua tukijamme. #lahjoitalantti Parane pian! -rahastoon ja haasta myös ystäväsi mukaan talkoisiin Viipurin kodittomien koirien hyvinvoinnin hyväksi!

Parane pian! -rahastoon on mahdollista lahjoittaa varoja vuoden ympäri, mutta #lahjoitalantti-haasteen ajan sitoudumme tiedottamaan lahjoittajille kertyneestä lahjoitussummasta säännöllisesti sosiaalisen median kanavissamme.

tili: Nordea FI74 1394 3500 155391
viite: 1054
Lisätietoja Parane pian! -rahastosta.


 

Rahankeräyslupa: POL-2015-14237
Toimeenpanoaika ja -alue: 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.