Muutoksia Irinan tarhalla

Uraauurtavaa eläinsuojelutyötä Viipurin alueella tehnyt Irina on siirtynyt syrjään tarhansa johdosta. Vetovastuu on nyt tarhaa auttaneella eläinlääkäri Snezhanna Valeevalla, jonka palkkaamista tarhan työntekijäksi Viipurin Koirat ry on tukenut. Tarkoituksena on, että myös tarhan taustaorganisaatio vaihtuu, kunhan Snezhannan perustaman ei-kaupallisen autonomisen organisaation rekisteröinti varmistuu. Snezhanna vastaa tarhan johtamisesta ja huolehtii myös koirien rokottamisesta, sterilisoinneista ja tarvittavasta eläinlääkärinhoidosta. Lisäksi Snezhanna toteuttaa #SpayDogVbg-sterilisointikampanjaa yhdessä Viipurin Koirien kanssa.


Irina. Kuva: Ira Müller


Snezhanna ja yksi tarhan lukuisista pennuista kesällä 2020. Kuva: Vladislav Katana

Tarha tunnetaan nyt nimellä Eläinten kuntoutuskeskus "Dom Hvostikov". Nähtäväksi jää, minkä nimiseksi tarha suomalaisten suussa muotoutuu. Tuleeko siitä Snezhannan tarha, Dom Hvostikov, Hvostshouse vai jotain muuta.

Eläkeikäinen Irina ei ole lopettanut eläinten auttamista kokonaan, mutta toimii jatkossa pienemmässä mittakaavassa 250 koiran koiratarhan pyörittämisen sijaan. Irinalla on mm. edelleen kotia etsiviä koiria ja kissoja kotonaan.

Viipurin Koirat ry kiittää Irinaa lämpimästi tämän kaikesta eläinten hyväksi tekemästä työstä sekä pitkästä yhteistyöstä Viipurin Koirat ry:n kanssa. Odotamme myös innolla tulevaa yhteistyötä Snezhannan kanssa.

8.8.2020