Suomeen saapuneet koirat 24.9.2020

Vihdoinkin se tapahtui! Ensimmäinen koirakuljetuksemme sitten maaliskuun saapui onnistuneesti rajan takaa Viipurista Suomeen tasan kaksi viikkoa sitten. Kyydissä oli 25 koiraa. 13 pitkään ja hartaasti odotettua koiraa pääsi muuttamaan suoraan omiin koteihin. Koteihin, jotka olivat odottaneet näitä koiria puoli vuotta. Omiin koteihin varatut koirat jäivät nimittäin tarhalle odottamaan, kun Suomen ja Venäjän välinen raja meni kiinni maaliskuun puolessa välissä koronan vuoksi. 12 onnekasta kyytiläistä matkasi sen sijaan hoitopaikkoihin jatkamaan oman kodin etsintää Suomesta käsin.

Haluamme välittää valtavan suuret kiitokset kodeille, jotka pitkästä ja epätietoisesta odotuksesta huolimatta jaksoivat olla ymmärtäväisiä, kärsivällisiä ja tsemppaavia <3 Kiitos myös arvokkaille kotihoitajille, että nämä 12 koditonta ovat nyt yhden, mutta sitäkin merkittävämmän askeleen päässä omasta loppuelämän kodista. 

Emme valitettavasti saaneet ikuistettua luovutustapahtumaa kuviin, sillä aikataulu venyi ja luovutus pääsi alkamaan vasta illalla pimeän aikaan. Jokainen kyydissä ollut koira lähettää kuitenkin kuvaterveiset kodistaan tai hoitopaikastaan alla:


Aatto päätyi pentuna Snezhannan tarhalle sisarustensa kanssa. Aatto on nyt vihdoin omassa kodissa yhdeksän tarhalla vietetyn kuukauden jälkeen.


Myös Ailan odotus päättyi. Aila asui Snezhannan tarhalla yhdeksän kuukautta.


Elämää nähnyt iäkäs sakutyttö Alia pääsi hoitoperheeseen. Ihmisten hylkäämä Alia löydettiin viipurilaisen kauppakeskuksen liepeiltä ja asui Elenan tarhalla yli vuoden.


Ujo Anjuli muutti hoitopaikkaan. Anjuli löydettiin pikkupentuna emonsa kanssa kaatopaikalta. Vapaaehtoiset eläinsuojelijat toimittivat kaksikon Elenan tarhalle, missä Anjuli asui lähes vuoden.


Pieni Annikki päätyi ison pentuseurueen mukana Snezhannan tarhalle viime talvena. Annikki odotti tarhalla kotia yhdeksän kuukautta.


Varovainen Casimir pääsi harjoittelemaan kotikoiran taitoja hoitopaikkaan. Aivan pienenä sisarustensa kanssa ulkoa löydetty Casimir pelastettiin Olgan tarhalle vuosi sitten.


Ihastuttava ja reipas Eva löydettiin kadulta. Eva löysi nopeasti oman kodin, mutta korona sulki tien aivan Evan kuonon edestä ja se joutui viettämään Olgan tarhalla kahdeksan kuukautta.


Voi Fiinu, seitsemän pitkän tarhalla vietetyn vuoden jälkeen se vihdoin löysi omaan kotiin. Eikä mihin tahansa kotiin vaan sellaiseen, missä sitä odotti velipoika Faro.


Ihana Gerda odotti Elenan tarhalla melkein kaksi vuotta. Gerda muutti hoitopaikkaan odottamaan oman kodin löytymistä.


Kaksi vuotta Snezhannan tarhalla asunut Hertta löysi omaan kotiin.


Ilo asui sisaruksineen ensimmäiset kuukautensa Marian ja Alexanderin pentukaranteenissa, kunnes muutti Snezhannan tarhalle. Ilo asui tarhalla lähes vuoden ja jatkaa oman kodin etsintää nyt hoitopaikasta.


Kinuskillekin oli vihdoin paikka varattuna tässä kyydissä. Kolme vuotta ihmisrakas Kinuski odotti Snezhannan tarhalla, kunnes pääsi vihdoin kerälle omalle pedilleen hoitopaikkaan.


Reipas Klaus odotti Snezhannan tarhalla yhdeksän kuukautta Suomeen pääsyä ja vihdoin se päivä koitti. Klaus jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta.


Lennart vihdoin omassa kodissa. Lennart asui Snezhannan tarhalla noin vuoden päivät ennen kuin pääsi omaan kotiin.


Elenan tarhalla asunut Mauno odotti oman kodin löytymistä yli vuoden.


Miko päätyi pikkuruisena pentuna siskonsa kanssa Snezhannan tarhalle. Tarhalla Miko asui yli yhdeksän kuukautta.


Arka Minttu sai lottovoiton, kun sille löytyi sopiva hoitopaikka Suomesta. Minttu asui Olgan tarhalla 1,5 vuotta.


Ihmisrakas Nemo muutti omaan kotiin 2,5 vuoden tarhaelon jälkeen. Nemo asui Snezhannan tarhalla.


Nuori Siri odotti Snezhannan tarhalla kotia yli vuoden.


Tare (oik.) odotti omaa kotia yhdeksän kuukautta Snezhannan tarhalla, kunnes pääsi muuttamaan Suomeen toisen viipurilaiskoiran kaveriksi.


Kaunis Tesla päätyi veljensä kanssa Snezhannan tarhalle aivan pieninä pentupalleroina. Tesla sai Viipurista jo kertaalleen kodinkin, mutta hylättiin uudestaan tarhalle. 


Timjami asui Snezhannan tarhalla yhdeksän kuukautta ja viettää nykyään iloista elämää perheensä kanssa Suomessa.


Tiuku muutti omaan kotiin Snezhannan tarhalta. Tiuku päätyi sisarustensa kanssa tarhalle ja asui siellä yhdeksän kuukauden ajan.


Koiratarha ei koskaan ollutkaan oikea paikka pienelle Vaapukalle, mutta nyt se on löytynyt. Oma koti. Vaapukka ehti asua Snezhannan tarhalla yli vuoden.


Zeus syntyi ei-toivottuna pentuna viipurilaiselle kotikoiralle. Se sai kodin Viipurista, mutta hylättiin aikuisena tarhalle. Zeus asui Elenan tarhalla sen jälkeen yli 1,5 vuotta ennen kuin viimein pääsi Suomeen hoitopaikkaan.