Tarhoilla olevien koirien adoptiot keskeytetään toistaiseksi

Suomen ja Venäjän välinen raja suljettiin matkustajaliikenteeltä maaliskuussa 2020 SARS-CoV-19-viruksen leviämisen hidastamiseksi, ja tämän seurauksena myös viipurilaistarhoilta tulevien koirien kuljetukset keskeytyivät. Rajojen aukeamista jäi odottamaan kymmenisen omiin koteihin varattua koiraa, ja muutamia uusia koiria on varattu vielä maaliskuun jälkeenkin. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tietoa siitä, milloin Suomen ja Venäjän välinen raja aukeaa muulle kuin välttämättömälle rahtiliikenteelle. Ruokavirasto on linjannut, että lemmikkieläimen tuonti EU:n ja Schengen alueen ulkopuolelta ei ole poikkeustilanteessa mahdollista, koska rajaeläinlääkäripalveluiden riittävyys halutaan turvata välttämättömiä elintarvike- ja sivutuote-erien tarkastuksia varten. Tämän takia yhdistyksen hallitus päätti toistaiseksi keskeyttää tarhoilla olevien koirien adoptiot. Suomessa olevien koirien adoptiot jatkuvat normaalisti, minkä lisäksi yhdistyksen aktiivit antavat mielellään lisätietoja rescuekoiran adoptoimisesta. 

Kuljetuksia jatketaan välittömästi, kun se on mahdollista, ja koteihin varatut koirat tuodaan ensimmäisenä Suomeen. Tilanne on valitettava, mutta tiedotamme muutoksista heti, kun saamme lisätietoja siitä, milloin koirien maahantuontia voidaan jatkaa. 

Lisätietoja itärajan rajaliikenteeen rajoittamisesta täältä ja lemmikkikoirien tuonnista EU:n ulkopuolelta poikkeusoloissa täältä.