Tiedote 17.3.2020: Eläinkuljetukset ja avustusmatkat tauolla

Koronavirustilanne vaikuttaa merkittävästi myös Viipurin Koirat ry:n toimintaan. Suomen hallitus on päättänyt, että valtion rajat suljetaan torstaina henkilö- ja matkustajaliikenteeltä osana koronaviruksen vastaisia poikkeustoimia. Rajoitus ei koske rahtiliikennettä mutta Ruokavirasto linjasi, ettei koirien maahantuontia lasketa sellaiseksi tärkeäksi rahdiksi, joka voisi jatkua karanteenin ajan. Viipurin Koirien eläinkuljetukset ovat siis tauolla ainakin 13.4.2020 saakka ja omiin koteihin ja hoitopaikkoihin varatut koirat joutuvat odottamaan tarhoilla. Suomalaisissa sijaiskodeissa asuvat koirat ovat kuitenkin edelleen adoptoitavissa. Tutustuminen koiriin tapahtuu ulkona ennalta sovitusti ja ainoastaan, jos kummallakaan osapuolella ei ole sairauden oireita.

Suomalaiset eivät saa enää matkustaa ulkomaille ja Venäjän federaatio on kieltänyt maahantulon ulkomaalaisilta matkustajilta 1.5.2020 saakka. Yhdistyksen aktiiveilla ei siis ole mahdollisuutta käydä tarhoilla toimittamassa avustuksia. Yritämme löytää vaihtoehtoisia keinoja taloudellisen avun toimittamiseksi perille. Rakennustalkoot2020-keräys jää toistaiseksi tauolle. Tällä hetkellä keskitymme kaikkein tärkeimpään eli ruuan ja riittävän hoidon turvaamiseen koirille sekä toimeentulon turvaamiseen tarhojen työntekijöille.

Vaikka monella meistä on omassakin arjessa tällä hetkellä murheita, pyydämme: pysykää koirien tukena. Lahjoitustiedot löytyvät alta.

Lisätiedot:
Aino Arjas
puheenjohtaja
aino.arjas@viipurinkoirat.fi

Voit lahjoittaa tilisiirrolla, MobilePayn tai PayPalin kautta.

  • Viipurin Koirat ry:n keräystili: FI74 1394 3500 1553 91. Viitenumero: 1025
  • PayPal: info@viipurinkoirat.fi
  • MobilePay: 95577

Viipurin Koirat ry:n rahankeräyslupa RA/2018/646 on voimassa 05.07.2018-31.07.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Luvan on myöntänyt Poliisihallitus 5.7.2018. Kerätyt varat käytetään Viipurin seudun kodittomien koirien ja kissojen hyväksi.