Viipurin Koirat ry:n kuukausiraportti, toukokuu 2020

Hyvää alkukesää! Vaikka ollaankin jo kesäkuun puolella, muutama sana menneestä toukokuusta.

Pandemia ja rajojen sulku on vaikuttanut tilanteeseen niin, ettei yhteistyötarhojemme koirilla ole ollut kahteen ja puoleen kuukauteen mahdollisuutta päästä Suomeen. Aitauspaikkoja ei ole vapautunut uusille tulokkaille ja samaan aikaan monet pennut ovat venähtäneet teineiksi. Tilanne on ollut tukala, sillä pandemia ei ole pysäyttänyt koirien hylkäämistä eikä ei-toivottujen pentujen syntymiä. Ruokaviraston päätös käynnistää koirien eläinlääkinnälliset rajatarkastukset otettiinkin yhdistyksessä ilolla vastaan. Tuonnille on vielä mutkia matkassa mutta olemme toiveikkaita sen suhteen, että saisimme kotiutettua koiria vielä kesäkuun aikana. Jos koirilla on mahdollisuus päästä Suomeen, käynnistetään myös tauti- ja rabiesvasta-ainetestaukset uudelleen. Rabiesvasta-ainetutkimus on jatkossa sisällytetty adoptoitavien koirien kulukorvaukseen, joka nousi tämän vuoksi 530 euroon.

Pyrimme helpottamaan tarhojen ahtautta keräämällä varoja Elenan tarhan uusiin aitauksiin. Keväällä tauolle jäänyt Rakennustalkoot 2020 -keräys starttasi uudelleen ja uusien aitausten lisäksi tarhalla haaveillaan lämmitettävistä koiramökeistä, jonne vanhukset, toipilaat ja tarhan pienimmät asukkaat voitaisiin majoittaa syksyn tullen. Tällä hetkellä tarhan ainoa lämmin tila on työntekijöiden taukotupa eli parakki, jossa yksi työntekijöistä myös asuu. Siellä pitää majaa sekalainen lauma koiria, jotka eivät pärjää ulkona.

Viipurin koirien avustustyö on jatkunut, vaikka emme olekaan päässeet itse paikan päälle. Toukokuussa 2020 yhdistys tilasi kodittomille koirille ruoka-apua yhteensä 5176 eurolla, rakennustarvikkeita noin tuhannella eurolla, maksoi sterilisointeja noin tuhannella eurolla ja tuki tarhoja palkka-, sähkö- ja tarvikekuluissa 1667 eurolla. Viipurissa ja Svetogorskissa on voitu jatkaa sterilisointityötä Suomesta saadun tuen avulla. Suomen puolella kertyi kuluja kummikoirien ja hoitokoirien eläinlääkäreistä yhteensä 3104,27 euroa. Lämmin kiitoksemme tukijoille siitä, että tämä elintärkeä apu on ollut mahdollista.


Tarhakoira Miko kastroitiin. Kuva: Elena E.

Yhdistys on hyödyntänyt tuonti- ja matkustustaukoa toiminnan kehittämiseen. Aktiivit ovat kokoustaneet etäyhteyksien avulla ja hallitus on laatinut kyselyitä aktiiveille, kotihoitajille ja adoptioperheille. Yhdistyksen ensimmäisen omistajakyselyn tulokset julkaistaan kesäkuun aikana. Kiitos kaikille vastanneille!

Tapahtumat ovat olleet kevään ajan tauolla nettijoogaa lukuun ottamatta. Kiitos Flow with Roosalle kolmesta zoom-sessiosta, joiden tuotto käytetään sterilisointityöhön. 13.6. kokoonnumme Koiran Elämää -kiska-auton kutsumina puistoilemaan Järvenpäähän. Koronavirus on otettu kiska-auton toiminnassa huomioon ja alueella voi pitää muihin puistoilijoihin riittävää välimatkaa. Tapahtumassa myydään arpoja ja kirppistavaraa. Tervetuloa mukaan! 

Uusien kesäisten kannatustuotteidemme myynti on lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Tilaathan omasi, ennen kuin paidat ja kassit loppuvat. Myyntiin on saapunut myös erä DesignDogin valmistamia kannatustuotepantoja ja valjaita.


Kassien ja t-paitojen kuva-aiheen on suunnitellut kuvataiteilija Leena Nio.


Aino Arjas
toiminnanjohtaja