Tiedote 14.3.2020: COVID-19 -epidemian vaikutus Viipurin Koirat ry:n toimintaan

Viipurin Koirat ry:n kevään tapahtumat, yhteislenkki Espoossa 28.3.2020 ja hyväntekeväisyysjuoksu Tampereella 16.5.2020, on peruutettu COVID-19 -koronaviruksen aiheuttaman tartuntatautiepidemian vuoksi. Tapahtumat päästään toivottavasti toteuttamaan myöhemmin. Myös Hyvinkään Musti ja Mirri -myymälään sovittu esittelypäivä (18.4.) siirretään myöhemmäksi.

Yhdistyksen eläinkuljetukset jatkuvat toistaiseksi suunnitellusti. Koiraa odottavilla perheillä on kuitenkin mahdollisuus halutessaan siirtää suunniteltua matkustuspäivää myöhemmäksi.

Viipurin Koirat ry:n kautta koteihin ja sijaiskoteihin matkaavat koirat saapuvat itärajan yli eläinkuljettajan kyydissä henkilöautolla. Koiria on kyydissä kuljetuksesta riippuen 2–6 kpl ja ihmiskontaktit pysyvät matkan aikana vähäisinä. Toistaiseksi kumpikaan valtio ei ole rajoittanut liikkumista Suomen ja Venäjän välillä. Yhdistys seuraa tilannetta aktiivisesti. Koiria luovuttaessa noudatetaan yleisiä ohjeistuksia ja kättelyä vältetään. 

Mahdolliset matkustusrajoitukset hankaloittavat Venäjän puolella tehtävää avustustyötä. Maksuliikenteen järjestäminen muuten kuin käymällä paikan päällä on haastavaa ja tilanne on suomalaisavusta riippuvaisten koirien ja niiden hoitajien suhteen haavoittuva. Yhdistys on eilen maksanut koirien ruokatilaukset neljäksi viikoksi etukäteen.

Lopuksi muistutamme, ettei lemmikkieläimillä esiintyviä koronavirusten aiheuttamia sairauksia pidä sekoittaa nyt ihmisillä tavattuun koronavirus COVID-19 -tautitapauksiin. Lemmikkien ei tiedetä sairastuneen COVID-19 koronavirukseen. (https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/lemmikki--ja-harraste-elaimet/usein-kysyttya-elaimet-ja-koronavirus-covid-19/)

Viipurin Koirat ry
 

Lisätiedot:
Aino Arjas
puheenjohtaja
aino.arjas@viipurinkoirat.fi