Rakennustalkoot 2020 Svetogorskin tarha

24.6.2020 Päivitys:
Rakennustalkoot 2020 -keräyksen tavoite on saavutettu! 

Valtavan lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille!  Saimme kokoon huimat 10 591,88 € (sis. facebook-, tilisiirto- ja mobilepay-lahjoitukset).

Tällä summalla rakennetaan Elenan tarhalle Svetogorskiin uudet aitaukset koppeineen sekä lämpimät koiramökit vanhus-ja toipilaskoirille ja pienille pennuille. Aitausten materiaalit on jo tilattu ja rakentaminen voidaan aloittaa pian. Myös koiramökkien rakentamista voidaan edistää pian.

Kerromme säännöllisesti rakennustalkoiden edistymisestä facebookissa.

Kiitämme teitä Elenan kanssa lahjoituksista – yhteistyössä on voimaa! <3

21.05.2020 Päivitys:
Rakennustalkoot 2020 / osa 2 käynnistyi. Tavoitteena kerätä 6500€.

#Rakennustalkoot2020-keräys käynnistyy jälleen. Kaikilla Viipurin seudun tarhoilla kärsitään nyt ahtaudesta ja odotetaan uusia aitauksia. Vaikeinta on teineiksi venähtäneillä pennuilla, jotka asuvat alimittaisissa aitauksissa odottamassa parempia aikoja. Tilanne on vaikein Elenan tarhalla, jonka jo ennestään täpötäysiin aitauksiin olisi jatkuvasti uusia tulijoita. Koronapandemia vaikeuttaa tilannetta, sillä kodin saaneet koirat eivät pääse matkustamaan Suomeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei yksikään koira pääse tarhalta pois, eikä uusille vapaudu paikkoja - mutta niitä tulee silti.

Aikaisemmin keväällä saimme kerättyä noin 3500 euroa rakennusmateriaaleja varten. Rajojen sulkeuduttua keräys jäi tauolle Hätä käpälässä -keräyksen tieltä mutta käynnistyy nyt uudelleen olosuhteiden pakosta. Työmiehet ovat valmiina tarttumaan toimeen heti, kun saavat puutavaraa. Autetaan Elenaa ja koiria, rakennetaan tarha valmiiksi.

*****

23.02.2020
Rakennustalkoot 2020 -kampanja käynnistyy nyt!


Tavoitteena on kerätä vähintään 10 000 euroa Svetogorskin eli Elenan tarhalle. Elenan toiveissa on saada tarhalle muutama uusi aitaus, joissa olisi myös koppi antamaan lisäsuojaa ja turvaa, sekä lämpöiset koiramökit toipilas- ja vanhuskoirille.

Svetogorskissa on paljon kodittomia koiria ja on vaikeaa kääntää selkäänsä näille apua tarvitseville, joten Elenan tarhalla koiramäärä on jälleen kasvanut. Tarhalla asuu tällä hetkellä noin 250 koiraa, joista Elena ja kaksi palkattua työntekijää huolehtivat. Viipurin Koirien aktiivit käyvät varsin tiiviisti tarhalla toki myös, mutta arjen pyörittäminen on Elenan ja työntekijöiden vastuulla. Viime vuonna kymmenkunta koiraa Elenan tarhalta pääsi adoptio-ohjelmaamme ja tämän vuoden puolella ensimmäiset onnekkaat koirat ovat päässeet jo Suomeen kotiinkin tai kotihoitoon.

Kampanjakeräyksen ensimmäinen osa toteutetaan kevään aikana, jotta viimeistään kesällä voidaan aloittaa rakentaminen.

Jos kampanjan kokonaissummasta jää varoja yli, käytetään ne tarhan aitausten peruskorjaukseen. Tule mukaan, annetaan koirille suojaa ja turvaa ♥