Rokotuksia ja loishäätöjä tarhoille

Osa Viipurin Koirien työstä on suhteellisen näkymätöntä, eikä esimerkiksi jokaisesta ostoksesta uutisoida. Kaikkien hankintojen takana on kuitenkin joukko lahjoittajia ja vapaaehtoistyöntekijöitä, ja niillä on usein hyvinkin suuri merkitys yhteistyötarhojen toiminnalle ja Viipurin alueella tehtävälle löytökoiratyölle.

Viipurin Koirat tukee tarhoja säännöllisesti mm. rokotusten, loishäätöjen ja muiden tarpeellisten lääkkeiden ja hoitotarvikkeiden hankinnassa. Apua ei useinkaan rajoiteta ainoastaan vain yhdistyksen adoptio-ohjelmassa oleviin koiriin, vaan kaikki muutkin rokotetaan ja loishäädetään. Alla on muutama esimerkki hankinnoista, joita on viime aikoina tehty yhdistyksen tuella. Rokotuksia ja loishäätöjä on hankittu myös Elenan tarhalle Svetogorskiin ja Margaritan tarhalle Kamennogorskiin, mutta näistä ei ole valokuvia.


Nobivac Puppy DP ja Nobivac KC -rokotteita Irinan tarhan pennuille ehkäisemään parvovirusta, penikkatautia ja kennelyskää. Hankittu 12/2019.


Eurikan DHPPi2-LR -yhdistelmärokotteita Irinan tarhalle ja Nobivac Rabies -rokotteita Olgan tarhalle. Nämä rokotteet hankittiin joulun 2019 eettisten joululahjojen tuotolla ja niiden arvo on noin 1000 euroa.


Loishäätöjä Irinan tarhalle. Hankittu 1/2020.


Erilaisia lääkeaineita Irinan tarhalle. Hankittu 2/2020.


Hoitotarvikkeita Irinan tarhalle. Hankittu 2/2020.


Ulkoloishäätöjä Irinan tarhalle. Yhteensä 660 annosta, hankittu 2/2020. Saimme löytökoiratarhoille suunnatun tarjouksen avulla hankittua 2000 euron arvoisen loishäätöerän puoleen hintaan. Valmiste karkottaa ja tappaa myös hyttysiä, joten se on tärkeä apu ihomatotartuntojen (Dirofilaria repens) ehkäisyssä.


Vanguard 7 -yhdistelmärokotteita estämään penikkatautia, parvovirusta, tarttuvaa maksatulehdusta, leptospiroosia sekä kennelyskää. Lisäksi loishäätöjä ja puhdistusainetta Marian ja Alexanderin luona karanteenissa asuville pennuille. Hankittu 12/2019.


Vanguard 7 -yhdistelmärokotetta, mikrosiruja sekä erilaisia lääkkeita Olgan tarhalle. Hankittu 1/2020.

Teksti Aino Arjas, kuvat Snezhanna Valeeva & Aino Arjas