Adoptiot Viipurista käynnistyvät jälleen

Suomen ja Venäjän rajaliikenne suljettiin henkilöliikenteeltä koronaviruspandemian takia maaliskuun lopussa. Koska maahantuomamme koirat ovat kulkeneet henkilöliikenteen mukana, estyi koirien tuonti samalla.

Pitkällisen työn jälkeen olemme saaneet nyt rahtikuljetukseen liittyvät asiat kuntoon ja koirien maahantuonti rahtina pääsee käynnistymään säännöllisesti. Tähän mennessä Suomeen on tullut yksi yhdistyksemme kuljetus ja toista kuljetusta odotetaan 9.11. Tämän jälkeen pyrimme tuomaan koiria kuukauden-kahden välein, riippuen siitä, miten koiria on varattu koteihin ja kotihoitopaikkoihin.

Avaamme nyt tarhalla olevien koirien adoptiot jälleen. Pyrimme kuitenkin tuomaan jatkuvasti koiria myös kotihoitoon Suomeen, sillä emme ole itse päässeet yli puoleen vuoteen Venäjälle ja tarhoilla on paljon koiria, joita emme tunne. Tämän vuoksi suoraan tarhalta adoptoitavien koirien koteja koskevia ehtoja on tiukennettu – erityisesti tarhalla kasvaneet pennut ja nuoret sijoitamme ainoastaan koteihin, joissa on koirakaveri odottamassa, asuinympäristö rauhallinen, käytössä on oma piha eikä taloudessa ole lapsia. Jos nämä kriteerit eivät kohdallasi täyty, mutta olet silti kiinnostunut tarjoamaan viipurilaiselle koiralle kodin, suosittelemme katsomaan Suomessa kotihoidossa olevia koiria. Niiden joukosta voi löytyä myös koiria, jotka soveltuvat isompien lapsien perheeseen tai vilkkaammalle alueelle.

Olemme päätyneet kriteerin tiukentamiseen siksi, että tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin heikommaksi, mikä näkyy arkuutena. Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja, suhtaudumme jokaiseen pentuun sillä asenteella, että se tulee mahdollisesti olemaan arka ja siksi se tarvitsee edellä luetellut ehdot täyttävän kodin. Lisäksi periaatteemme on ollut, että välitämme ainoastaan koiria, jotka olemme itse tavanneet. Poikkeamme tästä poikkeusolojen vuoksi, mutta ainoastaan sellaisten kotien kohdalla, joilla on erityisen hyvät valmiudet koiran kotiuttamiseen.

Jos etsit itsellesi koiraystävää Viipurista, tutustu siis huolella jokaisen koiran kohdalla olevaan kuvaukseen ja adoption ehtoihin. Jos koiran kohdalle on asetettu tiettyjä kriteerejä kodin suhteen (esim. aikuisperhe rauhallisella alueella ja koirakaverin kanssa), ei näistä kriteereistä tulla tinkimään. Varmista siis ennen hakemuksen lähettämistä, että kotisi sopii kyseisen koiran kohdalla mainittuihin kriteereihin.

Kotia etsivät koirat löydä täältä. Tutustuthan myös adoptio-ohjeisiin ennen hakemuksen täyttämistä. Sivuja päivitetään lähipäivinä ja -viikkoina.

Lisätiedot:

Aino Arjas
aino.arjas@viipurinkoirat.fi