Aapeli

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 8/2012

21.11.2016
Eipä se ole elämä Aapelillakaan hääviä ollut. Neljä vuotta tarhaelämää takana eikä hakemuksia ole juurikaan tullut.

Aapeli jätettiin neljä vuotta sitten pentuna tarhan edustalle sisrustensa kanssa. Kukaan ei poikaa huomannut ja se varttui aikuiseksi tarhalla. Aapeli eli pitkään pienessä aitauksessa narttukoira kaverinaan, mutta siirtyi toiseen aitaukseen asuinkumppanin saadessa kodin Suomesta. Aitausvaihdon jälkeen Aapeli vaikuttaa hiukan rohkaistuneemmalta ja tulee aiempaa reippaammin tervehtimään. Ei poika vielä syliin kiipeä, mutta heiluttaa iloisesti häntää, nuuhkii käsiä ja tassuttelee ympärillä. Elämä narttujen kanssa on sujunut Aapelilla hyvin, mutta toisten urosten kanssa yhteiselo ei aina suju ongelmitta.

Vaikka Aapeli onkin ujo poika, suhtautuu se ihmisiin hyvin ystävällisesti ja haluaisi kovasti tehdä lähempääkin tuttavuutta - rohkeus ei vain riitä. Yritystä kuitenkin löytyy, ja kunhan jostain löytyisi ihminen, joka olisi valmis yrittämään Aapelin kanssa, antamaan sille aikaa ja tekemään töitä luottamuksen saamiseksi, olisi Aapeli ikionnellinen.

10.3.2015
Aapeli-reppana on kasvanut tarhalla aikamiehen ikään. Aapeli pitää kovasti ihmisistä, mutta ujostelee sen verran, ettei ihan heti uskaltaudu siliteltäväksi.

Aapeli on ystävällinen ja iloinen poika, jonka selvästi tekisi hirmuisesti mieli tulla rapsuteltavaksi, mutta rohkeus riittää vain pieniin silittelyhetkiin. Uuden omistajan tuleekin olla valmis näkemään paljon vaivaa ja aikaa Aapelin totuttamisessa kotikoiran elämään: niin sisällä oleminen, hihnassa käveleminen kuin kaikki hoitotoimenpiteetkin ovat Aapelille ihmetyksen aihe. Puhumattakaan siitä kaikesta, mitä oman kodin ulkopuolella tulee vastaan. Mutta Aapelikin ansaitsisi oman kodin - omistajan, joka ei koskaan hylkää, vaikkei Aapelista koskaan maailman rohkeinta koiraa tulisikaan.

24.2.2013
Aapeli sai jo kodin Viipurista, mutta valitettavasti omistaja palautti Aapelin tarhalle. Nyt tämä reipas poika ansaitsi uuden mahdollisuuden ja löytää kodin Suomesta!

21.1.2013
Aapeli sai kodin Viipurista, mutta palautettiin kuukauden päästä takaisin tarhalle.

14.12.2012
Aapeli on rauhallinen ja ystävällinen poika, joka niin kovasti toivoisi, ettei sen tarvitsisi palella talvea Viipurissa ohuessa turkissaan.

Neljän pennun joukko, Aarre, Aapeli, Amalia ja Arttu, oli jätetty aamuvarhaisella Irinan tarhan eteen. Ilmeisesti pennut oli sullottu isoon pahvilaatikkoon, mutta eihän sellainen ollut tätä vauhtijengiä pidellyt. Kaikeksi onneksi kukaan pennuista ei ollut eksynyt auton alle, vaan hieman hämmentyineinä ne loikkivat Irinan luo, kun tämä saapui aamulla tarhalle. Eipä Irinalla ollut muuta mahdollisuutta kuin napata pennut kainaloon ja nostaa ne muiden pienten pentujen joukkoon jo entisestäänkin kovin täyteen pentuaitaukseen.

Sisarustensa tapaan Aapeli on mukavan ystävällinen ja ikäisekseen rauhallinenkin poika. Mutta pojasta voi kuoriutua vaikka minkälainen menijä, kunhan se pääsee kotiutumaan uuteen kotiin!

Pakkaset ovat kovin rankkoja niin ohutturkkiselle pojalle kuin Aapeli: ulkona eläminen ei todellakaan ole tätä poikaa varten. Pentutalossa on toki lämpölamput, mutta kaikkea aikaansa Aapelikaan ei halua sisällä viettää.

Jos elämästäsi puuttuu ehkä isoksikin kasvavan nuoren koirapojan tuomaa vauhtia ja vilskettä, puuttuu Aapelilta vain juuri sinut! Pojan rokotuksetkin ovat jo voimassa, joten Aapeli ei odottele muuta kuin yhteydenottoasi.

Katso video Aapelista:

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.